Online (medische) hulpmiddelen kopen? Dat kan hier!

Gepubliceerd op 5 februari 2024 om 21:24

Medische hulpmiddelen en zorgtechnologie kunnen het leven een stukje makkelijker, comfortabeler of veiliger maken. Veel van deze hulpmiddelen worden vergoed – al dan niet middels een persoonsgebonden budget – maar wanneer een hulpmiddel niet vergoed wordt of wanneer het geleverde hulpmiddel wat jou wordt geleverd niet bij je past, kun je ze natuurlijk gewoon zelf kopen. En daar hoef je de deur niet meer voor uit. Bij een groot aantal webshops en thuiszorgwinkels kun je gemakkelijk en snel al je hulpmiddelen online bestellen en ze worden binnen no time bij je thuis geleverd. In dit artikel lees je hier meer over.

 

Online Thuiszorgwinkels voor (Medische) Hulpmiddelen

Wanneer je zelf een medische of technologisch hulpmiddel gaat kopen (met of zonder PGB), hoef je daar de deur niet meer voor uit. Vrijwel alle thuiszorgwinkels hebben tegenwoordig een uitgebreide webshop waar je je hulpmiddelen gemakkelijk online bestelt en thuis laat bezorgen. Ook bij de grotere webshops zoals Bol.com, Coolblue en Amazon.nl vind je een groot assortiment aan allerlei hulpmiddelen, gezondheidsapparaten en zorgtechnologie voor thuis. Hulpmiddelen als een scootmobiel of een sta-op-stoel wil je waarschijnlijk – zeker als je het de eerste keer dat je er een koopt – eerst in het ‘echt’ zien en testen, maar ook die kun je gewoon online bestellen, thuis testen en als het niet bij je past gewoon laten ophalen. Hieronder zet ik een selectie van webshops waar je al deze zorgproducten kunt kopen voor je op een rij.

 

ThuiszorgwinkelXL

Thuiszorgwinkelxl.nl is een online winkel in hulpmiddelen voor senioren, ouderen en minder validen. Thuiszorgwinkelxl.nl heeft een ruim assortiment zorghulpmiddelen die ze leveren aan consumenten, bedrijven en instellingen. Bij Thuiszorgwinkelxl vindt u o.a rollators (accessoires), wandbeugels, wandelstokken, pillendozen, bloeddrukmeters, rolstoel (accessoires), toiletverhogers en meer handige hulpmiddelen.

 • Gratis verzending vanaf 50,-
 • Retourtermijn 14 dagen
 • Fysieke vestiging in Eindhoven

 

Zonfo

Zonfo beschikt over een uitgebreide webshop in hulpmiddelen, met een constant groeiend assortiment. Of iemand nu op zoek is naar een rollator, toiletverhoger of tillift, je vindt het allemaal op Zonfo.nl. Naast de webshop, beschikt Zonfo ook over een fysieke winkel in Houten. Dit zorgt voor een grote vertrouwensbasis naar de klant.

 • Gratis verzending vanaf 50,-
 • Retourtermijn 28 dagen
 • Showroom in Houten

 

Bol (voorheen Bol.com)

Bol.com, opgericht in 1999, wellicht de bekendste Nederlandse webshop. Naast de traditionele productcategorieën zoals elektronica, kleding, boeken en huishoudelijke artikelen, onderscheidt Bol zich door ook een assortiment aan medische hulpmiddelen en zorgtechnologie van diverse aanbieders aan te bieden. Dit omvat een verscheidenheid aan producten die gericht zijn op gezondheid en welzijn, zoals medische apparatuur, hulpmiddelen voor mobiliteit, gezondheidsmonitors en andere zorggerelateerde technologieën.

 • Gratis verzending vanaf 20,-
 • Retourtermijn 30 dagen
 • Volledig online

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hulpmiddelen voor Ouderen

Hulpmiddelen voor Ouderen is een webwinkel die hulpmiddelen verstrekt aan senioren, andere hulpbehoevenden of geblesseerden. Maar ook gehandicapten en mensen die onder behandeling zijn bij fysiotherapeuten. Degelijke hulpmiddelen en goede service zijn de kernwaarden van deze thuiszorgwinkel.

 • Gratis verzending vanaf 50,-
 • Retourtermijn 14 dagen
 • Fysieke vestiging in Deurne

 

Medipoint

Medipoint is de grootste aanbieders van zorg- en welzijnsproducten in Nederland die samenwerkt met gemeenten en zorgverzekeraars. Het is mogelijk om hulpmiddelen gratis te lenen, te huren of te kopen. Dit kan zowel online als in een van de 48 fysieke vestigingen.

 • Gratis verzending vanaf 50,-
 • Retourtermijn 14 dagen
 • Huren producten mogelijk

 

Zoals je ziet is er behoorlijk wat te kiezen als je op internet op zoek gaat naar hulpmiddelen, zorgtechnologie of andere gezondheidsproducten. Hopelijk vind je na het lezen van dit artikel dé winkel die bij jou past. Het is ook altijd verstandig om je goed in te lezen, webshops te bezoeken en dan in de winkel een product te bekijken en te testen. Deze kun je dan vervolgens voor de beste prijs online aanschaffen of je gebruikt de prijzen die je in de webshops hebt gevonden om in de winkel te bespreken!