De mooiste design rollators: onze top 3!

Gepubliceerd op 12 februari 2024 om 22:24

Ik weet nog goed dat toen mijn oma (toen 85 jaar oud) haar eerste rollator kreeg. Ze had er zelf niet om gevraagd, maar lopen werd steeds riskanter en omdat ze er zelf niets van moest hebben, werd besloten om er stiekem eentje voor haar te kopen. Haar reactie was op zijn zachtst gezegd niet erg positief. ‘Een rollator? Dat is toch iets voor oude mensen? Het ziet er niet uit en met zo'n ding ga ik de deur niet uit. Je loopt er alleen maar mee voor schut.' En nog 'kwiek' als ze was heeft ze diezelfde rollator snel via een gammel trapje door het smalle vlieringgat vakkundig de zolder opgewerkt. 

Design Rollators Top 3

Gelukkig hoef je tegenwoordig al lang niet meer voor joker te lopen met een oubollige rollator. De standaard modellen zien er al netjes uit, maar een aantal fabrikanten maakt er echt werk van door heuse design rollators te ontwikkelen. De design rollators van het merk byAcre springen er wat mij betreft echt uit, maar er zijn er nog wel een paar die er hartstikke strak en elegant uitzien. Voor u heb ik een top 3 samengesteld met de mooiste, maar nog steeds hartstikke functionele en stevige design rollators van deze fabrikanten. Door onder de rollators te klikken op de knop ´Meer Informatie´, wordt je doorgeleid naar Rollatordeals.nl waar je meer kunt lezen over het model en prijzen tussen aanbieders kunt vergelijken. Als je de rollator direct wilt kopen, klik je op de link in de tekst. Je wordt dan doorgeleid naar de webshop waar de rollator momenteel het goedkoopst is.

 

Rollator Carbon Ultralight

Op nummer 1 staat wat mij betreft de Carbon Ultralight rollator van  het merk byAcre. Met een gewicht van slechts 4,8 kg is de Carbon Ultralight rollator de lichtste ter wereld. Ideaal voor wie op zoek is naar een fraai vormgegeven, ultralichte rollator. Het carbon frame biedt een stevige constructie en draagt bij aan het buitengewoon lichte karakter van de rollator. De zachte PU wielen zorgen voor extra loopcomfort door effectief oneffenheden op te vangen. Bovendien is de Ultralight rollator uitgerust met een handige boodschappentas.

 

rollator carbon ultralight

Specificaties

 • Gewicht: 4,8 kg
 • Geschikt lichaamslengte van 150 - 200 cm
 • Zachte PU wielen
 • Carbon Frame
 • Max. gebruikersgewicht: 130 kg

 

 

Trust Care Let’s Go Out

De Let's Go Out Rollator is een stijlvolle, design rollator die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Met grote wielen en een uniek schokabsorberend veersysteem op de achterwielen biedt deze rollator comfortabel loopgemak. Met een gewicht van 6,2 kg is het een lichtgewicht rollator die moeiteloos kan worden ingeklapt. Bovendien is de Let's Go Out Rollator voorzien van een spatbord ter bescherming tegen opspattend water/vuil en een waterafstotende zitting, waardoor het ideaal is voor mooie wandelingen op het strand of in het bos.

 

trust care rollator

Specificaties

 • Gewicht 6,2 kg.
 • Eenvoudig inklapbaar.
 • Weggewerkte remkabels.
 • Achterwielen met spatbord
 • Max. gebruikersgewicht: 130 kg

 

 

Rollator Trive

De Trive rollator van het Britse merk Uplivin is een lichtgewicht design rollator met een unieke uitstraling in grijze of door de British Racing geïnspireerde groene kleur en imitatie lederen accessoires. Naast het opvallende design staat Uplivin bekend om hoge kwaliteit. De Trive rollator is wendbaar, geschikt voor binnen en buiten, en eenvoudig mee te nemen in de auto dankzij het unieke vouwsysteem. Door de zitting omhoog te trekken, vouwt de rollator als een paraplu samen, waarbij alle vier de wielen naar elkaar toe klappen. Standaard geleverd met rugband, boodschappentas en stokhouder. Het maximale gebruikersgewicht is 125 kg.

 

rollator trive

Specificaties

 • Gewicht: 6,5 kg
 • Uniek vouwsysteem
 • Rugband & Tas inbegrepen
 • Rem- en parkeerfunctie
 • Max. gebruikersgewicht: 125 kg

 

 

Wil je prijzen van rollators en rollator accessoires tussen verschillende aanbieders vergelijken? Kijk dan eens op onze partnerwebsite RollatorDeals.nl. Hier vind je een groot assortiment aan rollators en accessoires waarop je de prijs met de vergelijkingstool gemakkelijk prijzen kunt vergelijken, kortingen kunt bekijken en meer kunt lezen over rollators!