Hoe werkt een dementieklok?

Gepubliceerd op 15 februari 2024 om 12:33

Dementieklokken, ook wel bekend als geheugenklokken, zijn speciale klokken die zijn ontworpen om mensen met dementie of geheugenproblemen te helpen bij het bijhouden van de tijd en de dag. Deze klokken hebben een aantal functies die ervoor zorgen dat ze gemakkelijk te begrijpen zijn voor mensen met cognitieve problemen.

 

Wat is een dementieklok?

Dementieklokken hebben een groot scherm met duidelijke en gemakkelijk leesbare cijfers, die de tijd, de dag, de datum en soms zelfs het weer weergeven. Sommige klokken hebben ook afbeeldingen of symbolen om de dag van de week aan te duiden.

Een belangrijk kenmerk van dementieklokken is de mogelijkheid om geprogrammeerde alarmen en herinneringen in te stellen. Dit kan helpen om mensen met dementie eraan te herinneren om belangrijke taken uit te voeren, zoals het nemen van medicijnen, het bezoeken van afspraken of het eten van een maaltijd. De alarmen en herinneringen kunnen worden ingesteld op specifieke tijden en dagen, en sommige klokken hebben ook een herhaalfunctie, zodat de herinneringen dagelijks op dezelfde tijd worden herhaald.

Sommige dementieklokken hebben ook een functie voor foto's en video's, waarbij familieleden en zorgverleners foto's of korte video's kunnen uploaden om mensen met dementie te helpen herinneren aan belangrijke gebeurtenissen en mensen in hun leven.

Dementieklokken kunnen ook een nuttig hulpmiddel zijn voor mantelzorgers en zorgverleners. Ze kunnen hen helpen om de tijd en de dag bij te houden en kunnen ook de stress verminderen die gepaard gaat met het constant herinneren van mensen met dementie aan belangrijke taken en afspraken.


Chillsy Dementieklok

De digitale dementieklok van Chillsy is een onmisbaar hulpmiddel voor ouderen, slechtzienden en mensen met (beginnende) dementie, die streven naar structuur en zelfstandigheid in hun dagelijks leven. Met zijn eenvoudige gebruik, duidelijke weergave en multifunctionaliteit biedt deze klok een betrouwbare ondersteuning in het behouden van een georganiseerd en zelfstandig bestaan.

 

Specificaties

  • Eenvoudig in gebruik met duidelijke weergave van datum, tijd en dagdeel
  • Geen overbodige teksten of verwarrende led-lampjes aan de voorkant
  • Alarmfunctie voor het herinneren aan afspraken, medicijnen of bezoek
  • Automatische dimfunctie voor comfortabele leesbaarheid
  • Inclusief digitale fotolijst, MP3 muziekspeler en videospeler

Met zijn gebruiksvriendelijkheid, veelzijdigheid en gerichte functionaliteiten is de digitale dementieklok van Chillsy een waardevolle aanwinst voor ouderen die streven naar een georganiseerd en zelfstandig leven. Met deze klok kunnen ze moeiteloos hun dagelijkse routines beheren en genieten van de herinneringen die geprojecteerd worden via de digitale fotolijstfunctie.


Over het algemeen zijn dementieklokken een nuttig hulpmiddel om mensen met dementie te helpen bij het bijhouden van de tijd en de dag. Het is echter belangrijk om op te merken dat het gebruik van een dementieklok geen remedie is voor dementie of andere geheugenproblemen en dat het niet alle problemen zal oplossen die gepaard gaan met het omgaan met deze aandoeningen. Het is daarom belangrijk om dementieklokken te gebruiken als onderdeel van een uitgebreide aanpak voor het omgaan met de zorg voor mensen met dementie, inclusief het gebruik van andere hulpmiddelen en technieken, en de ondersteuning van zorgverleners en professionals.