Gezondheid - Technologie - Zelfzorg

Op deze pagina lees je alles over medische en technologische hulpmiddelen voor thuis. Van loophulpmiddelen zoals rollators tot hulpmiddelen voor in de keuken en zorgtechnologie voor communicatie zoals seniorentelefoons. Veel leesplezier!


Mobiliteit & Bewegen

 


Wonen & Slapen

 


Communicatie & Alarmering

 

Senifone S1 - dé seniorentelefoon van het moment!

Er is tegenwoordig een hoop keuze in smartphones die speciaal ontworpen zijn voor senioren. Deze telefoons hebben grotere pictogrammen en een overzichtelijke indeling, waardoor de bediening makkelijker wordt. We hebben eerder al een top 5 samengesteld van de beste en meest populaire smartphones voor senioren onder de 300 euro en de Senifone S1 staat daar op de eerste plaats. Deze telefoon is erg populair op het moment. Reden genoeg dus om hier wat dieper op in te gaan.

Lees meer »

De 5 beste senioren smartphones onder de 300 euro

De meeste jongeren kunnen al niet meer zonder hun smartphone. Niet zo gek als je bedenkt wat je er allemaal mee kunt. Naast dat je er mee in contact blijft met familie en vrienden, kun je er ook mee internetten, navigeren, het nieuws lezen, spelletjes doen en ga zo maar door. Veel vinden veel senioren het nog lastig om een smartphone te gebruiken. Dat is ook niet zo gek als je ziet wat voor kleine lettertjes en pictogrammen er op een smartphone zitten. Ook zijn er zoveel mogelijkheden dat het gewoonweg niet overzichtelijk meer is.

Lees meer »

De beste vaste seniorentelefoons (2023)

Wil jij een goede huistelefoon, maar kun je de knoppen niet altijd even goed lezen of is je gehoor achteruit gegaan? Dan is een seniorentelefoon wat voor jou. Hierbij hebben de fabrikanten de telefoons speciaal ontworpen om ze makkelijker te maken in gebruik. De telefoons zijn eenvoudiger te bedienen, hebben grotere toetsen, een duidelijk scherm en extra luide belsignalen. Tevens zijn de telefoons vaak geschikt voor hoortoestellen. In dit artikel geven wij je onze top 5 voor de beste vaste seniorentelefoons van 2023.

Lees meer »

De beste eenvoudige mobiele seniorentelefoons (2023)

Een mobiele seniorentelefoon is een GSM die speciaal is ontworpen voor ouderen. De telefoon is makkelijker in gebruik en heeft extra veiligheidsfuncties, zoals een noodknoop. Handig voor ouderen die niet overweg kunnen met een smartphone, maar toch bereikbaar willen blijven onderweg. In dit artikel hebben we een top 5 van eenvoudige mobiele seniorentelefoons voor je samengesteld.

Lees meer »

De 3 beste seniorentablets onder de 400,- euro

Tablets zijn erg handig. Je kunt er mee bellen, internetten, spelletjes spelen, boeken lezen, noem maar op. Toch vinden veel ouderen tablets nog vooral lastig. Dit komt mede doordat tablets oorspronkelijk zijn ontworpen voor jongeren. De tablets hebben kleine knopjes en pictogrammen. Bovendien zitten er zoveel apps en functies op, dat het lastig is om goed overzicht te houden.

Lees meer »

Horen & Zien

 

E-books en luisterboeken: De grootste aanbieders van Nederland

Als lezen lastig wordt, je graag boeken wilt beluisteren tijdens het hardlopen of als je het milieu wilt ontlasten, bieden e-books en luisterboeken de ideale oplossing om toch van verhalen te genieten. Je kunt ze eenvoudig afspelen op een e-reader, tablet of smartphone. In dit artikel ontdek je alles over waar je deze e-books en luisterboeken kunt vinden, met of zonder abonnement. Lees hieronder meer over de belangrijkste aanbieders van e-books en luisterboeken, of ga meteen naar:

Lees meer »

Een E-reader als leeshulp? Bekijk onze 3 beste e-readers van 2022!!

Wanneer je wat slechter gaat zien, denk je er misschien al snel aan om een bril te kopen. Maar of je nou wel of geen bril hebt, om te lezen heb je soms wat extra hulp nodig. Hiervoor bestaan verschillende leeshulpmiddelen, maar heb je al eens gedacht aan een e-reader? In dit artikel leg ik uit wat een e-reader is en we lichten er 3 uit die bij de beste e-readers van het moment horen: de Kobo Libra 2 van 7 inch, de Kobo Sage van 8 inch en de Pocketbook Touch Lux 5.

Lees meer »

Algemeen

 

Online (medische) hulpmiddelen kopen? Dat kan hier!

Medische hulpmiddelen en zorgtechnologie kunnen het leven een stukje makkelijker, comfortabeler of veiliger maken. Veel van deze hulpmiddelen worden vergoed – al dan niet middels een persoonsgebonden budget – maar wanneer een hulpmiddel niet vergoed wordt of wat jou wordt geleverd niet bij je past, kun je ze natuurlijk gewoon zelf kopen. En daar hoef je de deur niet meer voor uit. Bij een groot aantal webshops en thuiszorgwinkels kun je gemakkelijk en snel al je hulpmiddelen online bestellen en ze worden binnen no time bij je thuis geleverd. In dit artikel lees je hier meer over.

Lees meer »

Welke medische en technologische hulpmiddelen zijn er?

Medische hulpmiddelen en medische technologie worden vaak in één adem genoemd en de producten die hieronder vallen hebben ook overeenkomsten. Niet alle medische hulpmiddelen en technologieën zijn echter voor thuisgebruik. Het gaat dan bijvoorbeeld om MRI-apparaten, apparatuur voor thuisdialyse, diagnostische tests in het laboratorium en chirurgisch materiaal. Wanneer we spreken over de ‘hulpmiddelenzorg’ hebben we het onder andere over rollators, incontinentiemateriaal en aanpassingen in huis. Deze hulpmiddelen kunnen ook een zorgtechnologie zijn zoals een glucosemeter, een slaaprobot of sensoren in huis.

Lees meer »

Wat verstaan we onder zelfzorg?

Als je een kwaaltje hebt, ziek bent of je gewoon minder lekker in je vel voelt, hoef je niet altijd gelijk naar een huisarts of een therapeut. Je kunt vaak een hoop dingen zelf oplossen door middel van ‘zelfzorg’. Het is een vrij breed begrip en een hele hoop dingen die je doet om jezelf te verzorgen of gezond en fit te maken of te houden kun je onder zelfzorg scharen. En dat kun je vaak online doen.

Lees meer »