Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Met een personenalarm voor thuis (personenalarmering) kunt je in een noodgeval verbinding maken met directe hulp of een meldkamer. Je kunt direct een familielid, buurvrouw of mantelzorger bereiken of een zorgprofessional wanneer je bijvoorbeeld bent gevallen of wanneer je je niet veilig voelt. Deze personenalarmen kun je met abonnement of zonder abonnement (met een SIMkaart) krijgen. Veel personenalarmen hebben tevens de functie om in geval van nood via een microfoon ook te communiceren met de persoon aan de andere kant van de lijn.

 

Een van de typen personenalarmering bestaat uit losse alarmknoppen zijn die je met een koord omhangt, in je rugzak stopt of op je rollator of scootmobiel monteert. Andere personenalarmen zijn weer verwerkt in kleding, zoals een riem of een schoenzool. Daarnaast bestaan er tegenwoordig verschillende horloges en (senioren)telefoons met een alarmeringsfunctie. Tot slot heb je nog de verschillende GPS-trackers waar een alarm in is ingebouwd. Met deze GPS trackers kan je locatie worden gevolgd of je kunt een extra oogje in het zeil houden wanneer bijvoorbeeld een naaste met dementie vaker dwaalgedrag vertoont.

 

Kortom, personenalarmen komen in vele soorten en maten. Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artikelen

 

De beste smartwatches met valdetectie

Jaarlijks zijn er 37,3 miljoen mensen die letsel oplopen door een valpartij. Vooral 65-plussers worden vaak het slachtoffer van een valpartij met letsel. Uit onderzoek blijkt dat 33% van de 65-plussers jaarlijks valt. Bij 85-plussers is dit aantal zelfs 60%. Voor veel ouderen is het na een val vaak lastig om hulp in te schakelen. Ze wonen bijvoorbeeld alleen en hebben geen mobiel of telefoon bij zich. Dit leidt soms tot schrijnende situaties, waarbij ouderen soms uren op de grond liggen tot er iemand komt. In dit soort gevallen kan valdetectie een uitkomst bieden. In dit artikel hebben we een top 3 van smartwatches met valdetectie voor je samengesteld.

Lees meer »

De beste valdetectoren met alarmknop (2023)

Jaarlijks zijn er 37,3 miljoen mensen die letsel oplopen door een valpartij. Vooral 65-plussers worden vaak het slachtoffer van een valpartij met letsel. Uit onderzoek blijkt dat 33% van de 65-plussers jaarlijks valt. Bij 85-plussers is dit aantal zelfs 60%. Voor veel ouderen is het na een val vaak lastig om hulp in te schakelen. Ze wonen bijvoorbeeld alleen en hebben geen mobiel of telefoon bij zich. Dit leidt soms tot schrijnende situaties, waarbij ouderen soms uren op de grond liggen tot er iemand komt. In dit soort gevallen kan valdetectie een uitkomst bieden. We hebben in dit artikel een top 3 valdetectoren voor je samengesteld.

Lees meer »

Een GPS-tracker op je rollator of scootmobiel?

Eerder schreven we al een artikel over GPS-trackers voor mensen met dementie. Het kan je naaste meer vrijheid geven, want diegene kan zelfstandig op pad en op een alarmknop drukken als hij of zij verdwaald is. Daarbij is het voor jezelf natuurlijk een veilig idee dat je een oogje in het zeil kunt houden. Je kunt deze GPS trackers ook op je scootmobiel, rollator of rolstoel (laten) monteren. In dit artikel leggen we je uit waar je dat kunt laten doen, maar ook hoe je dat zelf kunt doen.

Lees meer »

GPS-trackers bij dementie: slim en veilig!

Als naaste wil je natuurlijk het beste voor je geliefde. Heb jij in je omgeving iemand met dementie die zo nu en dan kan gaan dwalen? Of ben je bang dat dit misschien kan gebeuren? Er bestaan verschillende oplossingen waarmee je de locatie van je naaste in de gaten kan houden. Zo bestaan er GPS-trackers als los apparaatje die je mee kunt nemen of om je nek kunt hangen. Ook bestaan er horloges met GPS en bestaan er zelfs schoenzolen met deze technologie. Vaak hebben de GPS-trackers een alarmknop voor de persoon die de tracker bij zich draagt.

Lees meer »