Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Een GPS-tracker op je rollator of scootmobiel?

Gepubliceerd op 22 januari 2023 om 10:51

Eerder schreven we al een artikel over GPS-trackers voor mensen met dementie. Het kan je naaste meer vrijheid geven, want diegene kan zelfstandig op pad en op een alarmknop drukken als hij of zij verdwaald is. Daarbij is het voor jezelf natuurlijk een veilig idee dat je een oogje in het zeil kunt houden. Je kunt deze GPS trackers ook op je scootmobiel, rollator of rolstoel (laten) monteren. In dit artikel leggen we je uit waar je dat kunt laten doen, maar ook hoe je dat zelf kunt doen.

 

Laten monteren

Een handige manier om ervoor te zorgen dat de tracker niet vergeten wordt is om een GPS-tracker op bijvoorbeeld de rollator, scootmobiel of rolstoel te monteren. Zelfs zonder dat dit opvalt. Hierdoor kun jij op ieder gewenst moment een oogje in het zeil houden, terwijl je naaste lekker in alle vrijheid op pad kan gaan. Bij de meeste GPS trackers kun je een gebied instellen waarbij een je een seintje krijgt als de persoon met de tracker zicht buiten het gebied begeeft. Als de GPS tracker een microfoontje heeft, kun je vervolgens via de tracker als het ware bellen en je naaste weer de goede richting op sturen.

 

Bij de GPS-trackers van Vicura kun je in de app een gebied aangeven, waarbinnen je naaste zich veilig kan verplaatsen. Komt de drager van de tracker buiten het aangegeven gebied, dan gaat er een seintje af via de app. Je krijgt dan meteen te zien waar je naaste zich bevindt.

 

Via de app kun je vervolgens contact opnemen met de drager van de GPS-tracker, doormiddel van een ingebouwde spreek-luisterverbinding. Zo kun je bijvoorbeeld checken of alles goed gaat. Of je kunt de weg wijzen naar vertrouwd gebied. Ook de drager zelf kan contact opnemen met jou door het indrukken van een knop op de GPS-tracker. Je nummer wordt vooraf geprogrammeerd in de tracker. Mocht je niet opnemen, dan wordt automatisch het volgende nummer gebeld. Zo kan je naaste contact opnemen als hij verdwaald is of als er wat anders aan de hand is.

 

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel op de website van VIcura  voor meer informatie.

 

Zelf monteren

Er bestaan ook genoeg GPS-trackers die je zelf op elk gewenst voertuig zoals een auto, caravan of scooter kunt monteren. Waarom zou je deze handige trackers eigenlijk niet gewoon op je scootmobiel, rolstoel of rollator vastmaken? Het autovolgsysteem van Tracemaster is zo'n populaire tracker waarmeer je de locatie van je voertuig of andere waardevol bezit kunt volgen. Hij is gemakkelijk te bevestigen met een sterke magneet of je monteert hem met een tie-wrap zo op je scootmobiel of rollator. Je kunt  op deze manier de locatie van je naaste goed in de gaten houden en je ontvangt een alarmsignaal wannneer deze persoon zich buiten het ingestelde gebied bevindt, maar je kunt er niet mee communiceren met degene die de tracker mee heeft. Dat is wel iets om op te letten. Mocht je daarom toch liever een losse GPS-tracker willen gebruiken waarmee dat wel kan, laat deze dan monteren of bind een losse GPS-tracker met hangkoord simpelweg om de rollator, scootmobiel of rolstoel.  

 

Tracemaster Auto volgsysteem

De originele Tracemaster type 90 is de meest verkochte GPS tracker van Tracemaster. Je kunt direct real-time zien waar de tracker zich bevindt via de gratis gebruikersvriendelijke App of het online platform. 


Door de krachtige accu is het volgsysteem tot 90 dagen lang te gebruiken zonder tussendoor op te laden (90 dagen standby).

 

Specificaties

 

  • Real-time tracking
  • SMS tracking 
  • Zones instellen mogelijk
  • Bewegingsalarm 
  • Meeluisterfunctie
  • Sterke magneet
  • Formaat: 19 cm x 7.2 cm & 2.2 cm dik
  • Werkt met SIM kaart

 


Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


«   »