Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Tablets en Smartphones zijn erg handig. Je kunt er mee bellen, internetten, spelletjes spelen, boeken lezen, noem maar op. Toch vinden veel ouderen en mensen die wat minder handig zijn met deze apparaten of iets minder goed kunnen zien de reguliere tablets en smartphones nogal lastig. Dit komt mede doordat tablets oorspronkelijk zijn ontworpen voor jongeren. De tablets hebben kleine knopjes en pictogrammen. Bovendien zitten er zoveel apps en functies op, dat het lastig is om goed overzicht te houden.

   

   

  • Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer seniorentablets en seniorensmartphones op de markt. Ze zij speciaal zijn ontworpen voor, de naam zegt het al, senioren. Zo hebben ze grotere en duidelijkere pictogrammen, grotere knoppen en een overzichtelijkere lay-out. Daarnaast bieden ze extra mogelijkheden voor mensen die moeite hebben met lezen, zoals: een voorleesfunctie, inzoomfunctie en kleuren met een groot contrast.
  • Naast de smartphones zijn er ook een hoop ‘gewone’ mobiele telefoons voor ouderen op de markt. Deze mobiele telefoons zijn simpeler dan een smartphone en hebben dan ook minder functies. Ze zijn bedoeld om mee te bellen en om berichten mee te versturen. Je kunt er wel via internet mee bellen, maar apps zoals Whatsapp of Facebook zitten er niet op. Ze zijn daarentegen wel vaak uitgerust met een alarmknop.
  • Tot slot, de gewone ‘vaste’ huistelefoon voor ouderen. Deze telefoons lijken op de simpele mobiele telefoons, maar zijn bedoeld om thuis te gebruiken. Met extra grote knoppen, een harde beltoon en een alarmknop zijn dit ideale huistelefoons voor als je wat minder goed hoort en ziet of als je gewoon niet al te veel poespas op je huistelefoon wilt.

   

  Kortom, een hoop keuze wat seniorentelefoons en -tablets betreft. Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


  Artikelen

   

  De 5 beste senioren smartphones onder de 300 euro

  De meeste jongeren kunnen al niet meer zonder hun smartphone. Niet zo gek als je bedenkt wat je er allemaal mee kunt. Naast dat je er mee in contact blijft met familie en vrienden, kun je er ook mee internetten, navigeren, het nieuws lezen, spelletjes doen en ga zo maar door. Veel vinden veel senioren het nog lastig om een smartphone te gebruiken. Dat is ook niet zo gek als je ziet wat voor kleine lettertjes en pictogrammen er op een smartphone zitten. Ook zijn er zoveel mogelijkheden dat het gewoonweg niet overzichtelijk meer is.

  Lees meer »

  De beste eenvoudige mobiele seniorentelefoons (2023)

  Een mobiele seniorentelefoon is een GSM die speciaal is ontworpen voor ouderen. De telefoon is makkelijker in gebruik en heeft extra veiligheidsfuncties, zoals een noodknoop. Handig voor ouderen die niet overweg kunnen met een smartphone, maar toch bereikbaar willen blijven onderweg. In dit artikel hebben we een top 5 van eenvoudige mobiele seniorentelefoons voor je samengesteld.

  Lees meer »

  De beste vaste seniorentelefoons (2023)

  Wil jij een goede huistelefoon, maar kun je de knoppen niet altijd even goed lezen of is je gehoor achteruit gegaan? Dan is een seniorentelefoon wat voor jou. Hierbij hebben de fabrikanten de telefoons speciaal ontworpen om ze makkelijker te maken in gebruik. De telefoons zijn eenvoudiger te bedienen, hebben grotere toetsen, een duidelijk scherm en extra luide belsignalen. Tevens zijn de telefoons vaak geschikt voor hoortoestellen. In dit artikel geven wij je onze top 5 voor de beste vaste seniorentelefoons van 2023.

  Lees meer »

  De 3 beste seniorentablets onder de 400,- euro

  Tablets zijn erg handig. Je kunt er mee bellen, internetten, spelletjes spelen, boeken lezen, noem maar op. Toch vinden veel ouderen tablets nog vooral lastig. Dit komt mede doordat tablets oorspronkelijk zijn ontworpen voor jongeren. De tablets hebben kleine knopjes en pictogrammen. Bovendien zitten er zoveel apps en functies op, dat het lastig is om goed overzicht te houden.

  Lees meer »