Gezondheid - Technologie - Zelfzorg

Elektrische fietsen

 

De elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is al niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ook als je slecht ter been bent of een verminderde uithoudingsvermogen hebt, kan de elektrische fiets uitkomst bieden. E-bikes vergroten hierdoor je mobiliteit. Of je nou slechter ter been bent, grotere afstanden af moet leggen om op je werk te komen of het met een gewone fiets te ver en te zwaar is om de kinderen naar school te brengen. Voor iedereen bestaat wel een e-bike die voldoet!. Maar waar let je op bij  het kopen van een e-bike? Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische fiets? Antwoorden op deze vragen en meer vind je hier. 

 


Blogelement elektrische fietsen


Over elektrische fietsen

De elektrische fiets, ook wel bekend als de e-bike, is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het biedt een uitstekende oplossing voor mensen met mobiliteitsbeperkingen of verminderd uithoudingsvermogen. E-bikes vergroten de mobiliteit aanzienlijk.

 

Of je nu minder mobiel bent, lange afstanden moet afleggen naar je werk of een gewone fiets te zwaar vindt om je kinderen naar school te brengen, er is voor iedereen een geschikte e-bike te vinden! Een comfortabele en robuuste elektrische fiets voor lange afstanden is bijvoorbeeld ideaal voor iemand die iets minder fit is maar toch graag langere fietstochten maakt. Opvouwbare modellen zijn perfect om mee te nemen op reis of voor woon-werkverkeer. Deze modellen passen eenvoudig in de kofferbak van de auto en kunnen gemakkelijk worden meegenomen in de trein.

 

Een bijzonder model is de elektrische driewielfiets, ook wel bekend als een elektrische driewieler of scootmobielfiets. Dit is een combinatie van een fiets, elektrische fiets en scootmobiel. Je kunt er 'gewoon' op fietsen, gebruikmaken van elektrische trapondersteuning of met een gashendel rijden. De drie wielen (2 achter en 1 voor) zorgen voor stabiliteit en wendbaarheid.

 

Zoals je kunt zien, is er voor ieder wat wils op het gebied van elektrische fietsen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een e-bike? Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische fiets? Deze antwoorden en meer kun je hier vinden.


Onze Partners