Gezondheid - Technologie - Zelfzorg

Hooroplossingen

 

Hoort u steeds minder goed? Last van ruis? Er zijn gelukkig tal van hooroplossingen die je hierbij kunnen ondersteunen. Hulpmiddelen zoals hoortoestellen, tinnitusmaskeerders en gehoorversterkers en koptelefoons zoals kinbeugels en noise cancelling koptelefoons helpen je hierbij. Lees er alles over in de blogartikelen!

 


Blogelement hooroplossingen


Over Hooroplossingen

Wordt uw gehoor steeds slechter? Ervaart u ruis? Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen beschikbaar om u hierbij te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan hoortoestellen, tinnitusmaskeerders en gehoorversterkers, evenals koptelefoons zoals kinbeugels en noise cancelling koptelefoons, die u kunnen helpen.

 

  • Hoortoestellen compenseren gehoorverlies door geluiden op te vangen met behulp van een microfoon. Vervolgens worden deze geluiden omgezet in elektrische signalen en doorgestuurd naar een versterker. Deze versterker stuurt het geluid via een luidspreker naar uw oor. Gehoorversterkers of geluidsversterkers daarentegen compenseren het gehoorverlies niet, maar verbeteren de waarneming van geluiden.
  • Tinnitusmaskeerders produceren geluiden die het oorsuizen maskeren, waardoor het wordt verminderd. Veel hoortoestellen hebben tegenwoordig ook een ingebouwde functie om tinnitus te onderdrukken. Het is echter belangrijk op te merken dat tinnitusonderdrukking anders is dan ruisonderdrukking. Bij ruisonderdrukking filtert het hoortoestel ongewenste geluiden van buitenaf (ruis).
  • Koptelefoons zoals kinbeugels en noise cancelling koptelefoons kunnen u helpen om beter naar tv-programma's of muziek te luisteren. Met een kinbeugel kunt u zelf het juiste volume instellen zonder het volume van de tv zelf te hoeven verhogen. Noise cancelling koptelefoons blokkeren storende achtergrondgeluiden, zodat u alleen het gewenste geluid van bijvoorbeeld tv of telefoon hoort wanneer u de koptelefoon op heeft.

 

Zoals u ziet, is er voor elk gehoorprobleem een oplossing beschikbaar. Wilt u meer gedetailleerde informatie over deze hulpmiddelen? Lees dan zeker onze uitgebreide artikelen en u vindt vast en zeker wat u nodig heeft! 


Onze Partners