Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Hoort u steeds minder goed? Moeite met lezen? Hoortoestellen, hoorhulpmiddelen en leeshulpen zijn er om u hierbij te ondersteunen. Deze bestelt u gemakkelijk online. Maar waar? En wat is het beste hoortoestel? Wat helpt tegen oorsuizen? Op zoek naar een e-reader als leeshulp, maar geen idee waar te beginnen? Antwoorden op deze vragen vind je hier.


Artikelen

 

Train je brein en controleer je tinnitus met deze 3 zelfhulpboeken

Ongeveer 10-15% van de Nederlanders heeft last van tinnitus oftewel oorsuizen. Het is een zeer heftige aandoening en tinnitus kan de kwaliteit van leven dan ook behoorlijk beïnvloeden. Er zijn een hoop hulpmiddelen die het oorsuizen kunnen onderdrukken, maar je kunt voor de langere termijn ook met oefeningen en speciale methodes aan de slag om je tinnitus onder controle te krijgen. In dit artikel lees je meer over tinnitus (oorsuizen), over wat je er tegen kunt doen en we zetten 3 (zelfhulp)boeken over tinnitus voor je op een rij. Direct naar de boeken? Klik dan hier.

Lees meer »

Een (online) gehoortest: Hoe werkt dat?

Hoor je wat minder goed? Dan is het mogelijk om bij de audicien een gehoortest aan te vragen. Dat is vaak gratis en het kan zowel bij de audicien als online. Lees hier alles wat je moet weten over en wat u kunt verwachten tijdens een (online) gehoortest.

Lees meer »

E-books en Luisterboeken op je E-reader: hoe werkt dat?

Wanneer lezen wat lastiger wordt, zijn e-books en luisterboeken een ideale oplossing om toch van je boeken te kunnen genieten. Je leest of speelt ze gemakkelijk af op een e-reader, tablet of smartphone. In dit artikel vertellen we je alles over waar je deze e-books en luisterboeken kunt krijgen en welke e-readers hiervoor het beste geschikt zijn. We gaan specifiek in op het Kobo Plus abonnement en het Storytel abonnement. Kobo en Storytel zijn namelijk de twee grootste aanbieders van Nederland…

Lees meer »