Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Hoort u steeds minder goed? Last van ruis? Er zijn gelukkig tal van hooroplossingen die je hierbij kunnen ondersteunen. Hulpmiddelen zoals hoortoestellen, tinnitusmaskeerders en gehoorversterkers en koptelefoons zoals kinbeugels en noise cancelling koptelefoons helpen je hierbij.

 

  • Hoortoestellen compenseren het gehoorverlies. Hoortoestellen pikken geluid op via een microfoon, zetten dit om in elektrische signalen en sturen het dan door naar de versterker die het geluid via de luidspreker het oor in ‘stuurt’. Gehoorversterkers of geluidsversterkers daarentegen compenseren het gehoorverlies niet, maar verbeteren de perceptie van tonen.
  • Tinnitusmaskeerders maken een geluid dat oorsuizen overstemt. Dit gaat het oorsuizen tegen. Veel hoortoestellen hebben tegenwoordig een ingebouwde functie voor om oorsuizen te onderdrukken. Dit is overigens anders dan ruisonderdrukking. Bij ruisonderdrukking ‘filtert’ een hoortoestel ongewenst geluid van buitenaf (ruis).
  • Koptelefoons zoals kinbeugels en noise cancelling koptelefoons kunnen helpen om beter naar tv of muziek te luisteren. Met een kinbeugel stel je voor jou het juiste volume in van bijvoorbeeld een tv zonder dat je de tv zelf harder hoeft te zetten. Noise cancelling koptelefoons zijn als het ware koptelefoons die ruis onderdrukken. Ze filteren al het storende geluid van buiten, zodat je alleen het geluid van bijvoorbeeld tv of je telefoon hoort wanneer je de koptelefoon op hebt.

 

Zoals je ziet is er voor elk gehoorprobleem wel een oplossing. Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artikelen

 

Je hoortoestel reinigen doe je zo!

Het dragen van een hoortoestel kan een enorm verschil maken in uw dagelijks leven. Het stelt u in staat om te communiceren en de wereld om u heen te ervaren. Het regelmatig en correct reinigen van uw hoortoestel zorgt voor een optimale hoorervaring en verlengt de levensduur van het apparaat aanzienlijk. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je je hoortoestel op de juiste manier reinigt en onderhoudt.

Lees meer »

Een (online) gehoortest: Hoe werkt dat?

Hoor je wat minder goed? Dan is het mogelijk om bij de audicien een gehoortest aan te vragen. Dat is vaak gratis en het kan zowel bij de audicien als online. Lees hier alles wat je moet weten over en wat u kunt verwachten tijdens een (online) gehoortest.

Lees meer »

Train je brein en controleer je tinnitus met deze 3 zelfhulpboeken

Ongeveer 10-15% van de Nederlanders heeft last van tinnitus oftewel oorsuizen. Het is een zeer heftige aandoening en tinnitus kan de kwaliteit van leven dan ook behoorlijk beïnvloeden. Er zijn een hoop hulpmiddelen die het oorsuizen kunnen onderdrukken, maar je kunt voor de langere termijn ook met oefeningen en speciale methodes aan de slag om je tinnitus onder controle te krijgen. In dit artikel lees je meer over tinnitus (oorsuizen), over wat je er tegen kunt doen en we zetten 3 (zelfhulp)boeken over tinnitus voor je op een rij. Direct naar de boeken? Klik dan hier.

Lees meer »

Voorkom gehoorschade (en tinnitus) met deze (festival) oordopjes

Gehoorschade kan vele oorzaken hebben. Langdurige blootstelling aan te hard geluid is er daar één van. Het is daarom belangrijk om je gehoor goede te beschermen als je vaak of te lang aan harde intense geluiden blootgesteld wordt. Of je nou vaak een concert of een festival bezoekt of elke dag in een luide omgeving werkt, er zijn genoeg hulpmiddelen om je oren goed te beschermen tegen te veel lawaai. In dit artikel lees je hier meer over en we zetten de 3 populairste festivaloordopjes voor je op een rij van de merken Alpine, Thone en Ohropax.   

Lees meer »

De beste noise cancelling koptelefoons van 2022 onder de 250 euro (december 2022)

Noise cancelling koptelefoons zorgen voor een geweldige luisterervaring, waarbij omgevingsgeluiden worden weg gefilterd. Hierdoor ervaar je meer rust en kun je helemaal opgaan in de muziek of je podcast. Een geweldig voordeel van de noise cancelling koptelefoons is dat je het geluid minder hard hoeft te zetten voor een goede luisterervaring. Veel beter voor je gehoor dus! Noise cancelling koptelefoons kunnen alleen wel erg duur zijn. Toch zijn er goede opties beschikbaar voor elk budget. In dit artikel bespreken we de 5 van de beste noise cancelling headphones van 2022 onder de 250 euro. 

Lees meer »

3 technologische hulpmiddelen tegen oorsuizen (tinnitus)

Ongeveer 10-15% van de Nederlanders heeft last van tinnitus oftewel oorsuizen. In dit artikel lees je alles over oorsuizen en wat je er aan kunt doen. Hoewel er geen medische behandelingen voor oorsuizen bestaan, zijn er gelukkig genoeg hulpmiddelen die het oorsuizen tegen kunnen gaan. We lichten er een aantal voor u uit: de tinnitus maskeerder HearingAid van SunLion, het revolutionaire hoortoestel Phonak Lyric en het White Noise apparaat van Prosova.

Lees meer »

Haal alles uit je hoortoestel met een ringleiding of bluetooth

Met een hoortoestel hoor je beter, dat is logisch. Maar de gehoorapparaten van tegenwoordig kunnen zoveel meer. De instellingen die deze kleine apparaatjes tegenwoordig hebben zijn ingenieus. Ze onderdrukken oorsuizen en ruis, je kunt ze met bluetooth aan allerlei apparaten koppelen en verbinding maken met ringleidingen. Lees hier hoe het werkt!

Lees meer »

Hoortoestel nodig? 3 tips en 3 toppers!

Het is nu eenmaal een feit dat het gehoor in de loop der jaren achteruit gaat. Gelukkig worden er tegenwoordig steeds betere hoortoestellen gemaakt, met steeds meer slimme functies. Alleen is het met zoveel aanbod lastig kiezen. Waar moet je precies op letten en welk gehoorapparaat biedt de beste kwaliteit? In dit artikel zetten we een en ander voor je op een rijtje. Weet je al waar je op moet letten? Bekijk dan direct de 3 hoortoestellen die we hier bespreken!  

Lees meer »