Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Leeshulpen helpen je om te lezen wanneer je wat minder goed ziet of zelfs slechtziend bent. Je kunt daarbij denken aan de traditionele leesloep, maar misschien is een bril met leesloep wel geschikter voor jou. Je hebt dan je handen vrij tijdens het lezen of wanneer je aan het knutselen bent.

 

En heb je al eens gedacht aan een e-reader? E-readers kunnen namelijk een hartstikke geschikt hulpmiddel zijn om van een goed boek te genieten wanneer lezen wat moeilijker wordt. Ze hebben vaak een zoomfunctie, je kunt de lichtsterkte, contrast en achtergrondverlichting naar wens instellen en je kunt er ook nog eens luisterboeken op luisteren. Mocht je dit alles (nog) niet nodig hebben, dan is een boek met extra grote letters misschien wel iets voor jou.

 

EreadersEreaders

Weten wat de beste e-readers zijn? Of zoek je naar een andere leeshulp? Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artikelen

 

E-books en luisterboeken: De grootste aanbieders van Nederland

Wanneer lezen wat lastiger wordt, je graag naar boeken luistert tijdens het hardlopen of graag een steentje bij wilt dragen aan het milieu. E-books en luisterboeken zijn dan de ideale oplossing om toch van je boeken te kunnen genieten. Je leest of speelt ze gemakkelijk af op een e-reader, tablet of smartphone. In dit artikel vertellen we je alles over waar je deze e-books en luisterboeken kunt krijgen, met en zonder abonnement. Lees hieronder meer over de grootste aanbieders van e-books en luisterboeken of ga direct naar:

Lees meer »

E-books en Luisterboeken op je E-reader: hoe werkt dat?

Wanneer lezen wat lastiger wordt, zijn e-books en luisterboeken een ideale oplossing om toch van je boeken te kunnen genieten. Je leest of speelt ze gemakkelijk af op een e-reader, tablet of smartphone. In dit artikel vertellen we je alles over waar je deze e-books en luisterboeken kunt krijgen en welke e-readers hiervoor het beste geschikt zijn. We gaan specifiek in op het Kobo Plus abonnement en het Storytel abonnement. Kobo en Storytel zijn namelijk de twee grootste aanbieders van Nederland…

Lees meer »

Een E-reader als leeshulp? Bekijk onze 3 beste e-readers van 2022!!

Wanneer je wat slechter gaat zien, denk je er misschien al snel aan om een bril te kopen. Maar of je nou wel of geen bril hebt, om te lezen heb je soms wat extra hulp nodig. Hiervoor bestaan verschillende leeshulpmiddelen, maar heb je al eens gedacht aan een e-reader? In dit artikel leg ik uit wat een e-reader is en we lichten er 3 uit die bij de beste e-readers van het moment horen: de Kobo Libra 2 van 7 inch, de Kobo Sage van 8 inch en de Pocketbook Touch Lux 5.

Lees meer »

3 handige leeshulpmiddelen voor slechtzienden

Wie niet goed kan zien, komt voor vele uitdagingen te staan. Soms kan een bril of lenzen helpen om beter te zien, maar bij sommige mensen helpt dit onvoldoende of helemaal niet. Er is sprake van slechtziendheid bij een zicht van minder dan 30% en als dit niet meer te corrigeren is met een bril of lenzen.

Lees meer »