Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

De elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is al niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ook als je slecht ter been bent of een verminderde uithoudingsvermogen hebt, kan de elektrische fiets uitkomst bieden. E-bikes vergroten hierdoor je mobiliteit.

 

Of je nou slechter ter been bent, grotere afstanden af moet leggen om op je werk te komen of het met een gewone fiets te ver en te zwaar is om de kinderen naar school te brengen. Voor iedereen bestaat wel een e-bike die voldoet! Een comfortabele robuuste elektrische fiets voor lange afstanden is bijvoorbeeld geschikt voor als je toch iets minder fit bent, maar nog graag langere fietstochten maakt. De opvouwbare modellen zijn ideaal voor als je de fiets mee wilt nemen op reis of voor woon-werkverkeer. Deze modellen passen makkelijk in de kofferbak van de auto en je neemt ze eenvoudig mee in de trein.

 

Een bijzonder model is de elektrische driewielfiets, ook wel elektrische driewieler of scootmobielfiets genoemd. Dit is een combinatie tussen een fiets, elektrische fiets en een scootmobiel. Je kunt er ‘gewoon’ op fietsen, de elektrische trapondersteuning gebruiken of met een gashendel rijden. De drie wielen (2 achter en 1 vóór) maken de fiets erg stabiel, maar bij blijft wendbaar.

 

Zoals je ziet, is er voor ieder wel wat wils wat elektrische fietsen betreft. Maar waar let je op bij  het kopen van een e-bike? Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische fiets? Antwoorden op deze vragen en meer vind je hier. Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artikelen

 

De beste elektrische vouwfietsen rond de 500,- euro

Vouwfietsen zijn geweldig voor wie een compact, gemakkelijk te vervoeren vervoermiddel nodig heeft. Maar elektrische vouwfietsen voegen een extra niveau van gemak toe, waardoor je verder en sneller kunt reizen zonder al te veel moeite te hoeven doen. Er zijn veel verschillende merken en types elektrische vouwfietsen, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor uw behoeften. In deze blog bekijken we enkele van de beste modellen elektrische vouwfietsen rond de 500,- euro die momenteel op de markt zijn: de Windgoo B3, de Hitway en de MoovWay. Lees verder om erachter te komen welke optie het beste bij jou past!

Lees meer »

Alles wat je moet weten over elektrische fietsen

De elektrische fiets is al niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Het is een ideaal hulpmiddel om comfortabel kleine en grote afstanden af te leggen. Ook als je slecht ter been bent of een verminderde uithoudingsvermogen hebt, kan de elektrische fiets uitkomst bieden. E-bikes vergroten hierdoor je mobiliteit. Maar waar let je op bij  het kopen van een e-bike? Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische fiets? Dat zetten we in dit artikel allemaal voor je op een rij!

Lees meer »