Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

De beste elektrische vouwfietsen rond de 500,- euro

Gepubliceerd op 19 januari 2023 om 22:06

Vouwfietsen zijn geweldig voor wie een compact, gemakkelijk te vervoeren vervoermiddel nodig heeft. Maar elektrische vouwfietsen voegen een extra niveau van gemak toe, waardoor je verder en sneller kunt reizen zonder al te veel moeite te hoeven doen. Er zijn veel verschillende merken en types elektrische vouwfietsen, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor uw behoeften. In deze blog bekijken we enkele van de beste modellen elektrische vouwfietsen rond de 500,- euro die momenteel op de markt zijn: de Windgoo B3, de Hitway en de MoovWay. Lees verder om erachter te komen welke optie het beste bij jou past!

 

Waar let je op bij het kopen van een elektrische fiets?

Als je een elektrische vouwfiets wilt aanschaffen, is het belangrijk om op verschillende dingen te letten. Je moet je allereerst afvragen waar je de fiets voornamelijk gaat gebruiken. Is de fiets voor het woon-werkverkeer, neem je de fiets mee in de auto of ga je de fiets dagelijks in de stad gebruiken? Afhankelijk hiervan zul je bepaalde specificaties nodig hebben op je vouwbare e-bike.

 

Je zult moeten nadenken over de maximale snelheid en het maximale bereik. Een goedkopere variant zal toch vaker een mindere accu hebben die vaker opgeladen moet worden en een minder bereik heeft. Daarnaast moet je goed letten op het formaat van de e-bike wanneer deze ingeklapt is als je de fiets vaak mee wilt nemen in de auto. Ook zal het gewicht belangrijk voor je zijn als je er vaak mee moet tillen, bijvoorbeeld als je de fiets in de trein meeneemt.  

 

Last but not least, de prijs. Deze factor is natuurlijk altijd belangrijker. Elektrische vouwfietsen zijn over het algemeen wat duurder dan normale fietsen, dus je moet bedenken hoeveel je bereid bent uit te geven. Bij een elektrische vouwfiets kunnen extra’s, zoals een afneembare batterij of een bagagedrager de prijs best beïnvloeden.

Onze top 3!

Deze drie elektrische vouwfietsen zijn wat ons betreft de beste modellen rond de 500,- euro. We hebben onze keuze vooral gemaakt op basis van de kwaliteit en prijsverhouding, en niet zozeer op basis van design of performance. Alle drie komen ze in de meeste toplijstje voor en ze zijn zeker geschikt voor beginnende en gemiddelde elektrische fietsers die niet veel willen betalen voor een veilige fiets met aantrekkelijke opties.

 

Windgoo B3

De Windgoo B3 elektrische miniscooter is een lichtgewicht mini E-bike en is perfect om mee te nemen bussen en treinen. Dit kleine wonder is gemakkelijk opvouwbaar en kan in een paar seconden worden opgevouwen en opgeborgen. 

 

Zijn stevige aluminium frame is ondanks zijn lichte gewicht duurzaam genoeg om alle hobbels en kuilen onderweg te weerstaan! Vergeet luidruchtige gasmotoren - dit model belooft een stille rit, zodat u niemand in uw omgeving stoort. De krachtige motor zorgt voor snelheden van 20 km/u, zodat u snel en veilig op uw bestemming komt.

 

Dankzij het ingebouwde LCD-scherm blijft u gemakkelijk op de hoogte van uw snelheid en batterij-informatie. Maak je klaar voor snelle, naadloze ritten met de Windgoo B3 elektrische miniscooter!

Specificaties

 • Materiaal: aluminium
 • Gewicht: 12 kg / 26 lbs Motor: 350W
 • Bereik: 15-25 km
 • Maximumsnelheid: 25 km / u
 • Maximale helling: 20 gradenLithiumbatterij: 36V / 4,4AH
 • Oplaadtijd: 2-3 uur
 • Draaggewicht: max. 120 kg
 • Afmeting: 105 x 50 x 96 cm
 • Vouwmaat: 105 x 20 x 72 cm

Hitway

Maak kennis met de elektrische fiets van Hitway. Met een strak, modern design en innovatieve functies zal deze fiets zeker de aandacht trekken.

 

De Hitway heeft drie verschillende rijstanden: normaal, ondersteunend en elektrisch. Afhankelijk van uw voorkeur of het doel van de rit - woon-werkverkeer, ontspannen reizen of sporten - kunt u naadloos schakelen tussen de standen. In de elektrische modus kunt u uw voeten laten rusten en energie tanken dankzij de krachtige ampère en het batterijniveau van de fiets

 

Het dashboard op het stuur toont verschillende gegevens in real time: snelheidsmeterstanden, huidige kilometerstand, totale afstand tot nu toe en waarschuwingen als er iets mis is met het systeem. Maak u klaar om in stijl de weg op te gaan met Hitway!

Specificaties

 • Materiaal: Staal
 • Gewicht: 24kg
 • Bereik: 40±5km
 • Maximumsnelheid: 25km/u
 • Maximale helling: 25°
 • Batterij: 7,5Ah
 • Afmeting: 1280x530x1000mm
 • Vouwmaat: 750x390x690mm

 

Moovway

De MoovWay elektrische fiets is perfect voor elke fietser onder de 180 cm. De lichtgewicht structuur van 15 kg maakt de e-bike ideaal voor de meeste gebruikers. Hij is voorzien van een ultralichte aluminium standaard en een 3-seconden vouwsysteem waarmee u hem gemakkelijk met één hand kunt oppakken.

 

Opgevouwen is het formaat slechts 105 x 20 x 70 cm zodat je hem  gemakkelijk achterin de auto kunt opbergen. De MoovWay elektrische fiets is ook ontworpen voor gemak en veiligheid; uitgerust met een oplaadbare accu die na 2-3 uur opladen afstanden tot 18 km kan bereiken

 

Met zijn maximumsnelheid van 25 km/u zult u merken dat u vlot doorrijdt en tegelijkertijd de veiligheid van anderen op de weg waarborgt!

Specificaties:

 • Materiaal: Aluminium legering
 • Gewicht: 15kg
 • Bereik: 18km 
 • Snelheid: 20km/h
 • Laadtijd: 2-3 uur
 • Max. draaggewicht: 120kg
 • Afmetingen: 940*970*490 mm
 • Vouwmaat: 940*720*270 mm

 

Elektrische vouwfietsen bieden rijders het gemak dat ze hun voertuig snel en gemakkelijk kunnen vervoeren, terwijl ze toch toegang hebben tot krachtige gemotoriseerde hulp wanneer dat nodig is. Er zijn vele opties op de markt vandaag de dag, variërend van lichtgewicht opties perfect voor woon-werkverkeer tot krachtige modellen ontworpen voor degenen die meer veelzijdigheid nodig hebben voor hun rit. Wat uw behoeften ook zijn, er is zeker een elektrische vouwfiets die bij u past!


Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

 

Bronnen

https://www.ebikeadvies.com/de-beste-elektrische-fietsen/beste-elektrische-vouwfiets

https://top-x.nl/beste-elektrische-vouwfiets/

https://www.elektrischefietsencenter.nl/beste/vouwfiets/


«   »