Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Voor mensen die minder mobiel zijn, bestaan er gelukkig vele loophulpmiddelen die ondersteuning bieden bij het lopen. De rollator is misschien wel het meest gebruikte hulpmiddel en die worden tegenwoordig steeds beter. Ze worden steeds lichter en steviger doordat ze vaak van aluminium of carbon worden gemaakt. Ook zijn ze niet allemaal meer zo recht toe recht aan al vroeger. Er zijn steeds meer modellen beschikbaar met een gestroomlijnd design die in verschillende kleuren beschikbaar zijn.

 

Mensen die geen rollator nodig hebben, maar wel ondersteuning zoeken bij het lopen, kunnen vaak ook goed met een wandelstok, een looprek of trippelstoel (voor binnen) uit de voeten. De wandelstokken kun je tegenwoordig overigens net als de rollators in allerlei soorten en maten krijgen. Van inklapbare of opvouwbare wandelstokken van aluminium of carbon tot handgemaakte houten stokken en slimme wandelstokken met allerlei gadgets zoals LED-lampen, paraplu’s en zitjes: het bestaat allemaal.

 

Wanneer kleine stukjes lopen nog wel lukt, maar langere afstanden te lastig worden kunnen rolstoelen en loopfietsen voor veel mensen ook uitkomst bieden en ook hier is er volop keuze. Ten slotte zijn er nog tal van loophulpmiddelen die op het lichaam gedragen worden zoals steunkousen, inlegzolen en braces die de benen, gewrichten en voeten de juiste ondersteuning geven bij het lopen.

 

Rollator kopen? Vanaf €49,-

 

Al deze producten komen in alle soorten, maten, prijsklassen en kwaliteit. Het is vaak moeilijk om door de bomen het bos nog te zien als je online op zoek gaat naar de rollator of loopfiets die bij jou past. Daar helpt ST&ZORGWIJS je een handje bij. Dus, ben je op zoek naar de beste rollator? Wil je weten hoe je het beste steunkousen kunt aantrekken? Of zoek je naar een goede wandelstok? Dan zit je hier goed. 

 

Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artikelen

 

De top 3 lichtgewicht rollators van 2022!

Rollators komen in vele soorten, maten en prijzen. Dat maakt het ongelooflijk lastig om het model te kiezen dat bij u past. In deze blog zet ik kort op een rij waar u op moet letten bij het kopen van een rollator en wat de best geteste lichtgewicht rollators van het moment zijn. Bekijk direct de top 3.

Lees meer »

Kies een looprek dat bij je past met deze tops en tips!

Ben je op zoek naar een looprek dat bij je past? Dan zit je hier goed! Looprekken zijn onmisbare hulpmiddelen voor als je wat minder mobiel wordt en ze helpen jong en oud om veilig en comfortabel in en rondom huis te bewegen. Er zijn echter vele opties waaruit je kan kiezen en misschien zie je door de bomen het bos niet meer! Hoe maak je dan de juiste keuze? Waar moet je op letten bij het kopen van een looprek dat bij jou past? In dit artikel geven we je tips en lees je alles over het kiezen van een looprek. Ook vertellen we je waar je je looprek gemakkelijk online kunt kopen. Maak jij de juiste keuze?

Lees meer »

Een GPS-tracker op je rollator of rolstoel?

Eerder schreven we al een artikel over GPS-trackers voor mensen met dementie. Het kan je naaste meer vrijheid geven, want diegene kan zelfstandig op pad en op een alarmknop drukken als hij of zij verdwaald is. Daarbij is het voor jezelf natuurlijk een veilig idee dat je een oogje in het zeil kunt houden. Je kunt deze GPS trackers ook op je scootmobiel, rollator of rolstoel (laten) monteren. In dit artikel leggen we je uit waar je dat kunt laten doen, maar ook hoe je dat zelf kunt doen.

Lees meer »

3 slimme wandelstokken met LED verlichting

Wandelstokken kunnen een geweldig hulpmiddel zijn voor mensen die iets slechter ter been zijn. Je kunt gaan voor een simpele, praktische en veilige wandelstok, maar er is meer. Een hoop van deze wandelstokken hebben tegenwoordig handige snufjes die het lopen leuker, comfortabeler en vooral veiliger maken. Een wandelstok met LED-verlichting is uitermate geschikt om lopen in het donker veiliger te maken. In dit artikel lichten we drie wandelstokken met LED verlichting uit: de Clever Cane, de wandelstok van Care Control en eentje van Benson Care.

Lees meer »

Maak de blits met een van deze 3 strakke lichtgewicht design rollators

Ik weet nog goed dat toen mijn oma (toen 85 jaar oud) haar eerste rollator kreeg. Ze had er zelf niet om gevraagd, maar lopen werd steeds riskanter en omdat ze er zelf niets van moest hebben, werd besloten om er stiekem eentje voor haar te kopen. Haar reactie was op zijn zachtst gezegd niet erg positief. ‘Een rollator? Dat is toch iets voor oude mensen? Het ziet er niet uit en met zo'n ding ga ik de deur niet uit. Je loopt er alleen maar mee voor schut.' En nog 'kwiek' als ze was heeft ze diezelfde rollator snel via een gammel trapje door het smalle vlieringgat vakkundig de zolder opgewerkt. 

Lees meer »

Wandelstok saai? 3 hippe wandelstokken

Het is zo ver, u besluit om een wandelstok aan te schaffen. Hoewel praktisch, zijn ze ook vaak saai. Maar dat hoeft helemaal niet. Er zijn een hoop mooie, opvallende en hippe wandelstokken op de markt. In deze blog een kort overzicht van enkele van de hipste wandelstokken op de markt!

Lees meer »

3 tips voor het aantrekken van steunkousen!

Wie wel eens steunkousen heeft aangetrokken, weet dat dit nog niet zo gemakkelijk is. Het kost veel kracht, doordat de kous zo strak zit en van stug materiaal is gemaakt. Toch zijn de steunkousen belangrijk. Bijvoorbeeld omdat je last hebt van oedeem, rusteloze benen of spataderen. De verschillende tips in dit artikel kunnen ervoor zorgen dat het aantrekken van de steunkousen een stuk gemakkelijker gaat en niet meer zo belastend is.

Lees meer »