Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

De trippelstoel: mobiel in eigen huis

Gepubliceerd op 25 april 2023 om 22:29

Het hebben van een goede stoel is cruciaal. Zeker als je lange tijd zittend werk verricht, of wanneer mobiliteitsproblemen hebt. Een trippelstoel is een type rolstoel dat gebruikt wordt om te trippelen of om kleine afstanden af te leggen terwijl je zittend blijft. Het kan een uitstekend hulpmiddel zijn voor mensen die hun mobiliteit willen verbeteren maar toch comfortabel willen blijven zitten. In deze blog, bespreken we uitgebreid wat trippelstoelen zijn en hun voordelen.

 

Wat is een trippelstoel?

Trippelstoelen zijn stoelen met speciale wielen die u kunt gebruiken om te bewegen zonder dat u hoeft op te staan. De stoel is voorzien van handbediening waarmee je kunt trippelen. Trippelen betekent dat je met je voeten de grond afzet om de stoel te verplaatsen. Hierdoor kun je jezelf gemakkelijk verplaatsen zonder te hoeven staan. In tegenstelling tot traditionele stoelen, die vaak pijnlijk kunnen zijn voor mensen met beperkte mobiliteit, zijn trippelstoelen ontworpen om het lichaam te ondersteunen en te verdelen. Het is ook mogelijk om de stoel te gebruiken om te rollen, net als bij een normale rolstoel.

 

 

Wat zijn de voordelen van een trippelstoel?

Een trippelstoel biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een betere mobiliteit en onafhankelijkheid voor mensen met mobiliteitsproblemen. Doordat je met je voeten kunt trippelen, hoef je niet te staan of te lopen. Dit maakt het gemakkelijker om jezelf te verplaatsen door de ruimte. Daarnaast is een trippelstoel vaak aanpasbaar aan de individuele behoeften van de gebruiker. Dit betekent dat de stoel kan worden aangepast aan de lengte, het gewicht en de voetpositie van de gebruiker. Dit zorgt voor een optimaal comfort en voorkomt pijn of ongemak tijdens het gebruik.

 

Een ander voordeel van trippelstoelen is dat ze zeer wendbaar zijn. Ze kunnen gemakkelijk door smalle gangen en krappe ruimtes manoeuvreren. Dit is handig voor mensen die in krappe woningen of kantoorruimtes leven. Ten slotte bieden trippelstoelen vaak extra functies zoals een rugleuning, armsteunen en voetsteunen. Dit maakt het gemakkelijker om langere tijd comfortabel te blijven zitten.

 


Trippelstoel Euroflex Basic

 

Specificaties

 • Uitvoering: Mechanisch
 • Gewicht: 24 kg
 • Max gebruikersgewicht: 150 kg
 • Zitbreedte tussen de armleggers: 37 - 52 cm
 • Zitdiepte instelbaar: 33 - 48 cm
 • Zithoekverstelling: 20º
 • Zitting: 46 x 46 cm
 • Zithoogte: 43 - 57 cm
 • Rughoogte instelbaar: 37 - 54 cm
 • Rug: 34 x 30 cm
 • Armsteunen in hoogte instelbaar: 0 - 26 cm
 • Armleggers: lengte 32 cm, breedte 4 cm
 • Wieldiameter: 100 - 150 mm
 • Onderstel: 58 cm
 • Wielbasis: 58 cm

 


 

Welke soorten trippelstoelen zijn er?

Er zijn verschillende soorten trippelstoelen verkrijgbaar. De meeste modellen hebben een 3- of 4-wheeled ontwerp. 3-wheeled stoelen zijn wendbaarder maar minder stabiel dan 4-wheeled stoelen. Voor mensen met balansproblemen wordt daarom meestal een 4-wheeled stoel aanbevolen.

 

Daarnaast zijn er trippelstoelen in verschillende maten en gewichten. Het is belangrijk om de stoel te kiezen die past bij de lengte en het gewicht van de gebruiker. Er zijn ook modellen beschikbaar voor kinderen en volwassenen. Van de ‘gewone’ trippelstoelen bestaan ook trippelstoelen met een elektrische motor. Tot slot kunnen trippelstoelen worden uitgerust met extra functies en accessoires zoals een lade, een dienblad of een kussen.

 

Een trippelstoel kan een uitstekende optie zijn voor mensen die hun mobiliteit willen verbeteren. De stoel biedt comfort, aanpasbaarheid, wendbaarheid en extra functies. Het is belangrijk om de juiste trippelstoel te kiezen op basis van individuele behoeften en maten. Door regelmatig onderhoud en inspectie van de stoel zorgt u ervoor dat uw trippelstoel in goede staat blijft. Als u op zoek bent naar een trippelstoel, zorg er dan voor dat u koopt bij een gerenommeerde leverancier om ervoor te zorgen dat u de beste service en kwaliteit krijgt.«