Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Voor mensen die slecht ter been zijn, is de scootmobiel een geweldige uitvinding. Het geeft een stuk vrijheid terug en zorgt ervoor dat je minder afhankelijk bent van anderen. Scootmobielen zijn er in verschillende prijsklassen, soorten en maten. Tegenwoordig zijn er zelfs kleine opvouwbare modellen.

 

Afhankelijk van waar je de scootmobiel voor wilt gebruiken, wil je natuurlijk weten waar je op moet letten. Moet de scootmobiel wendbaar zijn? Kies dan voor een scootmobiel met drie wielen. Voor de langere afstanden wil je natuurlijk een stabiele scootmobiel met een comfortabele zit en een accu die je niet te vaak hoeft op te laden. En als je nog veel op stap gaat met de auto en je de scootmobiel graag overal waar je naartoe gaat mee wilt nemen, is een opvouwbaar model misschien wel iets voor jou.

 

Voor de scootmobiel bestaan er overigens ook tal van accessoires die het rijden comfortabeler en/of veiliger maken. Daarbij kun je onder andere denken aan reflectoren, stokhouders voor een wandelstok en hoezen tegen de regen. Het wordt overigens ook aangeraden om een cursus of training te volgen voor als je de eerste keer een scootmobiel aanschaft. Dit kan vaak gratis bij de leverancier, de gemeente of een ouderenbond of betaald via een rijschool.

 

Weten welke scootmobielen passen bij jouw behoeften? Weten waar je op moet letten om veilig de weg op te gaan? Hier vind je informatieve artikelen en we zetten de beste producten voor je op een rij, zodat je dit niet zelf hoeft te doen. Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artikelen

 

Tops en Tips voor veilig scootmobiel rijden!

Een scootmobiel is vaak een uitkomst voor als je slecht ter been bent. Het geeft je een stukje vrijheid terug en je bent minder afhankelijk van anderen. Rijden met een scootmobiel kan echter ook erg gevaarlijk zijn. Sterker nog, de scootmobiel is het gevaarlijkste vervoermiddel op de weg. Nog gevaarlijker dan een motor of een auto! Gelukkig kun je een hoop doen om het rijden stukken veiliger te maken. Je kunt een cursus volgen, maar ook bestaan er een hoop hulpmiddelen en veiligheidsaccessoires voor op je scootmobiel. In dit artikel nemen we je hierin mee en zetten enkele hulpmiddelen voor je op een rij. Bekijk direct de hulpmiddelen!

Lees meer »

Een GPS-tracker op je scootmobiel?

Eerder schreven we al een artikel over GPS-trackers voor mensen met dementie. Het kan je naaste meer vrijheid geven, want diegene kan zelfstandig op pad en op een alarmknop drukken als hij of zij verdwaald is. Daarbij is het voor jezelf natuurlijk een veilig idee dat je een oogje in het zeil kunt houden. Je kunt deze GPS trackers ook op je scootmobiel, rollator of rolstoel (laten) monteren. In dit artikel leggen we je uit waar je dat kunt laten doen, maar ook hoe je dat zelf kunt doen.

Lees meer »

4 scootmobielen met een actieradius van > 50 kilometer!

Voor mensen die slecht ter been zijn, is de scootmobiel een geweldige uitvinding. Het geeft een stuk vrijheid terug en zorgt ervoor dat je minder afhankelijk bent van anderen. De keuze voor een scootmobiel kan van vele factoren afhangen, maar als je lange ritjes wilt maken dan is het bereik van je scootmobiel op een volle accu, de actieradius, misschien wel het belangrijkst. Hoe ver je met een volle accu, in ideale (weers)omstandigheden komt, hangt vooral af van de capaciteit van de accu. De capaciteit wordt aangegeven in ampère-uur (Ah). Zo kom je met een 50Ah accu minder ver dan een 80Ah accu.

Lees meer »

De top 5 scootmobielen van 2022

Voor mensen die slecht ter been zijn, is de scootmobiel een geweldige uitvinding. Het geeft een stuk vrijheid terug en zorgt ervoor dat je minder afhankelijk bent van anderen. Scootmobielen zijn er in verschillende prijsklassen, soorten en maten. Tegenwoordig zijn er zelfs kleine opvouwbare modellen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij een top 5 samengesteld van de beste scootmobielen van 2022.

Lees meer »