Gezondheid - Technologie - Zelfzorg

(Senioren) Tablets & Telefoons

 

Tablets en Smartphones zijn erg handig. Je kunt er mee bellen, internetten, spelletjes spelen, boeken lezen, noem maar op. Toch vinden veel ouderen en mensen die wat minder handig zijn met deze apparaten of iets minder goed kunnen zien de reguliere tablets en smartphones nogal lastig. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer seniorentablets en seniorensmartphones op de markt. Ze zijn speciaal zijn ontworpen voor senioren, maar zijn in principe voor iedereen geschikt die een smartphone of tablet zoekt die net iets eenvoudiger en makkelijker te bedienen is. Naast de smartphone bestaan er overigens ook een hoop goede, nog simpelere, mobiele telefoons, zonder al te veel poespas. Lees er alles over in de blogartikelen!

   


  Blogelement seniorentelefoons en tablets


  Telefoons & Tablets voor senioren

  Tablets en smartphones zijn tegenwoordig enorm handig en veelzijdig in gebruik. Ze stellen ons in staat om te bellen, op het internet te surfen, spelletjes te spelen, boeken te lezen, en nog veel meer. Echter, veel ouderen en mensen die niet zo handig zijn met deze apparaten - of die moeite hebben met hun zicht - ervaren vaak problemen met de reguliere tablets en smartphones die oorspronkelijk bedoeld zijn voor jongeren. Ze hebben namelijk kleine knopjes en pictogrammen en bevatten zoveel apps en functies dat het lastig kan zijn om het overzicht te bewaren.

   

  Gelukkig is er tegenwoordig een groeiend aanbod aan seniorentablets en seniorensmartphones die speciaal ontworpen zijn voor ouderen. Deze apparaten zijn voorzien van grotere en duidelijkere pictogrammen, ruimere knoppen en een lay-out die overzichtelijker is. Bovendien bieden ze extra mogelijkheden voor mensen die moeite hebben met lezen, zoals een voorleesfunctie, inzoomfunctie en kleuren met een hoog contrast.

   

  Senifone S1

   

  Senifone S1

  De Senifone is een van de populairste betaalbare smartphones voor senioren. De Senifone S1 wordt dan ook op meerdere websites, zoals Tomzorg.nl en Seniorzorg.nl genoemd als (een van de) beste seniorentelefoons van 2023!

   

  Specificaties:

  • SOS-knop op het startscherm.
  • Camera voor en achter. Hoofdcamera bevat 13 megapixels.
  • Werkt op 4G.
  • Software: Android 10.
  • Opslagcapaciteit: 32GB
  • RAM geheugen: 2GB

   

  Naast smartphones zijn er ook veel 'gewone' mobiele telefoons voor ouderen op de markt verkrijgbaar. Deze mobiele telefoons zijn eenvoudiger dan smartphones en hebben minder functies. Ze zijn voornamelijk bedoeld om mee te bellen en berichten te versturen. Hoewel het wel mogelijk is om via internet te bellen, zijn apps zoals WhatsApp of Facebook niet beschikbaar. Wat deze telefoons echter wel vaak hebben, is een handige alarmknop voor noodgevallen.

   

  Tot slot zijn er ook vaste telefoons speciaal ontworpen voor ouderen, bedoeld voor thuisgebruik. Deze telefoons lijken qua eenvoud op de mobiele telefoons, maar zijn voorzien van extra grote knoppen, een luide beltoon en een speciale alarmknop. Ze zijn ideaal voor mensen met gehoor- en zichtproblemen, of voor degenen die gewoon een eenvoudige telefoon willen zonder al te veel poespas.

   

  Kortom, de keuze aan seniorentelefoons en -tablets is tegenwoordig uitgebreid en gevarieerd. Wil je meer weten over deze apparaten en welke het beste bij jou past? Lees dan de artikelen en laat ons je op weg helpen.


  Onze Partners