Gezondheid - Technologie - Zelfzorg

Smart Home

 

Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen om het leven thuis gemakkelijker te maken. Slimme apparaten horen daar ook bij. Met slimme technologie creëer je een Smart Home oftewel een slim huis. Al deze slimme apparaten zijn meestal te bedienen met je stem (spraak-assistent), via een app of afstandsbediening of ze reageren automatisch op beweging met bewegingssensoren. Lees er alles over in de blogartikelen!

 


blogelement smart home


Over Smart Home

Tegenwoordig zijn er tal van hulpmiddelen die het leven thuis gemakkelijker maken, waaronder slimme apparaten. Met behulp van slimme technologie kun je een Smart Home creëren, oftewel een slim huis. Het gebruik van deze smart technologie in huis wordt ook wel 'domotica' genoemd.

 

Ervaar het gemak en comfort van een Smart Home, waarin jouw leven op verschillende manieren wordt ondersteund. Of je nu gewoonweg enthousiast bent over nieuwe technologieën, of het nodig hebt om comfortabel en veilig thuis te blijven wonen, zelfs als je om welke reden dan ook beperkt bent. Of het nu gaat om dementie, reuma of een andere fysieke beperking, domotica kan je dagelijks leven aanzienlijk verbeteren.

 

Deze slimme apparaten kunnen doorgaans worden bediend met je stem (via een spraakassistent), een app of een afstandsbediening, en reageren zelfs automatisch op beweging met behulp van bewegingssensoren.

 

  • Stel je voor, slimme verlichting die helpt om de juiste sfeer in huis te creëren, inbrekers afschrikt en ervoor zorgt dat je goed kunt navigeren in het donker om ongelukken te voorkomen. En met slimme thermostaten kun je de temperatuur in de juiste kamers altijd op de juiste momenten instellen, voor een optimaal comfort en energiebesparing.
  • Slimme speakers, ook wel smart speakers genoemd, zijn je persoonlijke assistenten die je eenvoudig vragen kunt stellen en die de gewenste muziek voor je afspelen of je vertellen wat voor weer het vandaag wordt. De Google Nest is een van de meest populaire slimme speakers in Nederland.
  • Slimme huishoudelijke apparaten en keukenapparatuur nemen je huishoudelijke taken uit handen. Van robotstofzuigers die zelfstandig je huis schoonmaken tot slimme koelkasten die je laten weten wanneer je boodschappen moet doen.

 

Google Nest

Google Nest

Specificaties

 

  • Google Assistent
  • Bediening via stem of app
  • Bluetooth
  • Bestaat uit 70% gerecycled plastic
  • Onderscheid maximaal 6 stemmen

 

 

En er is nog zoveel meer te ontdekken op het gebied van Smart Home en domotica. ST&ZORGWIJS helpt je graag op weg als je op zoek bent naar Smart Home producten en domotica waarmee je veiliger en comfortabeler thuis kunt (blijven) wonen. Laat ons je informeren en adviseren over de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden om optimaal te genieten van een Smart Home ervaring.


Onze Partners