Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Slimmer wonen: 9 smart home toepassingen

Gepubliceerd op 22 april 2023 om 22:19

Domotica is technologie waarmee je thuis wonen slimmer, leuker en veiliger kunt maken. Van slimme verlichting en valdetectie tot slimme huishoudelijke apparaten en sociale robots, bij elk aspect van het wonen kan domotica je tegenwoordig ondersteunen. In dit artikel zetten we 10 smart home toepassingen op een rij.

 

Slimme thuisbeveiliging

Slimme thuisbeveiligingsproducten zijn ontworpen om uw huis te beschermen tegen inbraak, brand en andere risico's. Deze producten kunnen deur- en raamsensoren omvatten. Deze producten omvatten deur- en raamsensoren, bewegingsdetectoren, beveiligingscamera's en alarmsystemen.

 

Slimme verlichting

Met slimme verlichtingsproducten voor thuis kunt u de verlichting in uw huis bedienen via uw smartphone of een ander apparaat. Deze producten kunnen lampen, lichtschakelaars en dimmers omvatten.

 

Slimme klimaatregeling voor thuis

Met slimme producten voor klimaatregeling thuis kunt u de temperatuur en vochtigheid in uw huis beheren via uw smartphone of een ander apparaat. Tot deze producten behoren thermostaten, airconditioners en luchtbevochtigers.

 

Smart Home Entertainment

Met Smart Home Entertainment-producten kunt u uw tv, stereo-installatie en andere entertainmentapparaten bedienen vanaf uw smartphone of een ander apparaat. Tot deze producten behoren streaming mediaspelers, universele afstandsbedieningen en soundbars. Vaak zijn deze apparaten gemakkelijk aan te sturen met een spraakassistent via een smart speaker.

 

Slimme huishoudelijke apparaten

Slimme huishoudelijke apparaten zijn ontworpen om uw leven gemakkelijker te maken door taken zoals de was, de afwas en boodschappen te automatiseren. Tot deze producten behoren wasmachines, drogers, koelkasten en ovens.

 

Gezondheid en welzijn in huis

Slimme gezondheids- en welzijnsproducten voor thuis zijn ontworpen om u te helpen uw fitnessdoelen te volgen en uw gezondheid te controleren vanaf uw smartphone of een ander apparaat. Tot deze producten behoren onder andere fitnesstrackers waarmee je je sportprestaties bij kunt houden, bloeddrukmeters en slimme weegschalen.

 

Slim energiebeheer

Energiebeheerproducten zijn ontworpen om u te helpen energie en geld te besparen door het energieverbruik van uw huis te controleren en te beheersen. Producten in deze categorie zijn bijvoorbeeld slimme thermostaten, energie-efficiënte apparaten en zonnepanelen.

 

Luchtkwaliteit binnenshuis

Producten voor de luchtkwaliteit binnenshuis zijn ontworpen om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren door verontreinigende stoffen zoals stof, pollen en huidschilfers van huisdieren te verwijderen. Producten in deze categorie zijn onder andere luchtreinigers en luchtbevochtigers.

 

Waterbesparing

Producten voor waterbesparing zijn ontworpen om u te helpen water te besparen door het waterverbruik van uw huis te controleren en lekken op te sporen. Producten in deze categorie zijn onder meer waterlekdetectoren, douchekoppen met een laag waterverbruik en automatische afsluiters.«