Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Het is belangrijk om je lichaam en geest goed te verzorgen. Bij de online drogisterij bestel je makkelijk je incontinentiemateriaal, producten voor huid- en haarverzorging en de nodige voedings- en vitaminesupplementen. Meer er is veel meer. Er bestaan ook een hoop technologische hulpmiddelen en oplossingen om fit en gezond te worden of te blijven. Van daglichtlampen of daglichtbrillen om je winterdip mee te bestrijden tot bloeddrukmeters en EMS-apparaten, je vindt het hier. 


Artikelen

 

Zelf je bloeddruk meten? Dat kan het beste met deze 3 bloeddrukmeters!

Je hart pompt zo’n 60 keer per minuut met grote kracht bloed door je lichaam. Deze kracht is nodig om het bloed alle belangrijke organen en weefsels te laten bereiken. Door de kracht waarmee je bloed wordt rondgepompt, ontstaat druk in je vaten: de bloeddruk. Bloeddruk kun je meten en het vertelt veel over je gezondheid. Een hoge bloeddruk voel je niet altijd, maar het vergroot wel de kans op hart- en vaatziekten. Daarom is het belangrijk om je bloeddruk regelmatig in de gaten te houden. Vanaf je 40ste levensjaar wordt geadviseerd om ieder jaar je bloeddruk te meten. Dat kun je  zelf doen, maar daar heb je wel een betrouwbare bloeddrukmeter voor nodig. De Omron bloeddrukmeters horen bij de merken die worden aangeraden door de Hartstichting en daarvan lichten we er 3 voor je uit:

Lees meer »

De top 3 daglichtlampen!

Wanneer de dagen korter worden, het zonlicht zwakker wordt en het aantal zonuren daalt, slaat bij veel mensen de winterdip of zelfs de winterdepressie toe. Lichttherapie biedt voor veel mensen de oplossing. Tegenwoordig is het ook mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog zetten we een top 3 daglichtlampen voor u op een rij. We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit de  Medisana (LT 500), de daglichtlamp van LIROMA® en de Beurer TL 50.

Lees meer »

Wat verstaan we onder zelfzorg?

Als je een kwaaltje hebt, ziek bent of je gewoon minder lekker in je vel voelt, hoef je niet altijd gelijk naar een huisarts of een therapeut. Je kunt vaak een hoop dingen zelf oplossen door middel van ‘zelfzorg’. Het is een vrij breed begrip en een hele hoop dingen die je doet om jezelf te verzorgen of gezond en fit te maken of te houden kun je onder zelfzorg scharen. En dat kun je vaak online doen.

Lees meer »