Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Daglichtbrillen onder de 150 euro top 3

Gepubliceerd op 26 januari 2023 om 14:45

Wanneer de dagen korter worden, het zonlicht zwakker wordt en het aantal zonuren daalt, slaat bij veel mensen de winterdip of zelfs de winterdepressie toe. Lichttherapie biedt voor veel mensen de oplossing. Tegenwoordig is het ook mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog zetten we een top 3 van daglichtbrillen onder de 150 euro voor u op een rij. We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit de Medisana DG 100, de lichttherapiebril van Pegasi en de goedkoopste in het rijtje is de daglichtbril van Podec.

 

Hoe werkt lichttherapie?

Door te weinig licht blijft het lichaam melatonine aanmaken. Hierdoor blijft je overdag slaperig, vermoeid en kun je je somber gaan voelen. Het gevolg: een winterdip of zelfs een winterdepressie. In het artikel over de winterdip lees je hier alles over. Bij lichttherapie wordt je gedurende een week dagelijks ca. 45 minuten blootgesteld aan een daglichtlamp, ook wel lichttherapielamp genoemd. Deze lampen geven blauw of wit licht en hebben een sterkte van minimaal 10.000 lux. Ter vergelijking: een kaars heeft een sterkte van 1 lux. Door lichttherapie stopt het lichaam met het aanmaken van te veel melatonine waardoor de klachten verdwijnen. Deze behandeling werkt zo goed dat 70 à 80 procent van de patiënten na een week helemaal van de klachten af is.

 

Op de polikliniek (in het ziekenhuis) wordt met wit licht gewerkt. Wit licht bevat alle kleuren van het spectrum, dus ook blauw (UV) licht. Het blauwe licht heeft meer invloed op de biologische klok. Dat is dan ook de reden waarom blauw licht volop in de belangstelling staat en er veel onderzoek naar wordt gedaan. Onderzoeken wijzen uit dat blauw licht sneller werkt op een lagere intensiteit, maar er niet veel verschillen zijn in de resultaten tussen lichttherapie met blauw vs. wit licht. Te veel blauw (UV) licht kan de ogen en de huid echter wel beschadigen en wit licht niet. Bij lichttherapie met blauw licht wordt daarom zorgvuldig omgegaan met de duur en de intensiteit van het licht. De daglichtlampen werken veelal met wit licht en de daglichtbrillen voornamelijk met blauw licht.

 

De beste daglichtbrillen onder de 150 euro

Het is echter niet makkelijk om tussen al die lichttherapiebrillen het beste product te kiezen. Mocht je een kleiner budget hebben of gewoonweg minder willen uitgeven aan een lichttherapiebril, dan helpen we je daar graag een handje bij. We zetten hebben daarom een top 3 van de populairste daglichtbrillen onder de 150 euro voor je samengesteld. Ze beloven net zo goed te werken als de iets duurdere modellen, maar kunnen iets zwaarder zijn, een minder strak design hebben of niet altijd over een bril te dragen zijn. Al deze brillen hebben net als de duurdere daglichtbrillen de Europese CE-markering die aangeeft dat deze lichttherapiebrillen veilig zijn voor gebruik.

 

 

 • Compact design
 • Lichtgewicht
 • Blauw licht
 • Verblind niet
 • Net zo effectief als een daglichtlamp

 

 

 • Compact design
 • Lichtgewicht
 • Blauw licht
 • UV vrij
 • Net zo effectief als 10.000 lux wit licht

 

Podec

 

 

 • Opvouwbaar
 • Lichtgewicht
 • Wit licht
 • Timer 15, 30 of 45 minuten
 • Sterkte van 10.000 lux 

 

 

Lichttherapie is dus een zeer effectieve manier om je fitter te voelen, meer energie te krijgen en om je winterdip of winterdepressie te bestrijden. De daglichtbrillen kunnen je hier uitstekend bij helpen. Mocht je iets meer budget hebben dan zou je ook eens kunnen kijken naar brillen in een prijsklasse hoger. In het vorige artikel over daglichtbrillen hebben we de 3 beste daglichtbrillen uit dit segment al voor je op een rij gezet. Mocht een daglichtbril niets voor je zijn, maar wil je wel met lichttherapie aan de slag? Dan kun je ook eens naar een daglichtlamp kijken. Ze zijn doorgaans een stukje minder prijzig, maar je kunt ze niet opzetten zoals een bril en je dagelijkse werkzaamheden tegelijkertijd uitvoeren. Ze werken met wit licht en dat is misschien wel prettiger voor de ogen. Lees hier meer over onze top 3 daglichtlampen en bepaal zelf wat het beste bij jou past!


Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


«   »