Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Als je een kwaaltje hebt, ziek bent of je gewoon minder lekker in je vel voelt, hoef je niet altijd gelijk naar een huisarts of een therapeut. Je kunt vaak een hoop dingen zelf oplossen: dat heet ‘zelfzorg’. Bij zelfzorg denk je misschien al snel aan de drogist of misschien wel de apotheek of de supermarkt. Dat is niet zo gek, je vindt daar namelijk een hoop zelfzorgmiddelen zoals geneesmiddelen, vitaminen en producten als luiers en incontinentiemateriaal. Zelfzorgproducten worden het meest bij de drogist (77,3%) gekocht, daarna volgen de supermarkt (14,7%) en de apotheek (8%). Bij de apotheek worden nog voornamelijk geneesmiddelen op recept afgehaald. Om deze producten te kopen, hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit.

 

De ‘fysieke’ drogist of apotheek is namelijk al lang niet meer de enige plek waar je zelfzorgproducten zoals geneesmiddelen, homeopathische middelen of producten voor de persoonlijke verzorging kunt kopen. Dat kan tegenwoordig bij vele drogisterijen gemakkelijk online. 

 

Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artikelen

 

Ken jij deze online drogisterijen al?

De ‘fysieke’ drogist of apotheek is al lang niet meer de enige plek waar je zelfzorgproducten zoals geneesmiddelen, homeopathische middelen of producten voor de persoonlijke verzorging kunt kopen. Dat kan tegenwoordig bij veel drogisterijen gemakkelijk online. Wil jij weten wat de populairste online internetdrogisten zijn? We zetten in dit artikel 4 online drogisterijen voor je op een rij. Ga direct naar het overzicht met online drogisterijen.

Lees meer »

Stress? Help jezelf met technologie en voedingssupplementen!

In drukke periodes kun je het gevoel hebben dat je geen controle hebt over de situatie. Vanwege alle drukte is je draaglast (de dingen die we moeten doen) dan hoger dan je draagkracht (de mogelijkheden die we hebben om taken te volbrengen) vanwege alle drukte. Je kunt een aantal dingen zelf doen om met deze stress om te gaan. In de blog van Marloes Krüter - (online) coach lees je hier alles over.

Lees meer »

Hoe kies je het juiste incontinentiemateriaal?

Er zijn in Nederland ongeveer 1,6 miljoen mensen die last hebben van incontinentie. Hierbij ervaren zij ongewenst verlies van urine of ontlasting. Dit leidt vaak tot schaamte of angst voor nare geurtjes. Soms zijn mensen zelfs bang om de deur uit te gaan en een ongelukje te krijgen. Mede daarom is het vinden van het juiste incontinentiemateriaal zo belangrijk! Goed incontinentiemateriaal zal ervoor zorgen dat je je prettiger voelt en minder snel een ongelukje hebt. Bovendien kan verkeerd incontinentiemateriaal leiden tot verschillende problemen. Van lichte huidirritaties tot ernstig vochtletsel.

Lees meer »

Stoptober is in volle gang, stop jij ook?

De campagne is al een paar weken in volle gang en op 1 oktober is het dan eindelijk begonnen, Stoptober begint. Stoptober is een initiatief van Hartstichting, KWF, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij Nederland. Het initiatief houdt in dat zoveel mogelijk mensen 28 dagen in oktober stoppen met roken. Meer dan 50.000 mensen doen mee aan Stoptober. Wil je ook meedoen? Meld je dan hier aan!

Lees meer »

We bestellen steeds vaker medicijnen online, maar is dat wel veilig?

De Nederlander shopt steeds vaker online. Als we de cijfers van het CBS erbij nemen is te zien dat in 2019 maar liefst 79% een online aankoop heeft gedaan. Bij 9% van alle online aankopen ging het om geneesmiddelen. Hoewel het online shoppercentage de laatste jaren gestaag toeneemt, groeit het aantal mensen dat online medicijnen koopt exponentieel. Tussen 2016 en 2020 is dit percentage gegroeid van nog geen 7% naar maar liefst 14%.

Lees meer »

Innovatieve zorg (I): de ‘Slimme’ Inco

In deze terugkerende serie wordt elke week een zorgtechnologie of een (medisch) hulpmiddel uitgelicht. Het kan gaan om domotica zoals sensortechnologie voor in huis, gezondheidsapps of hulpmiddelen waar vaak ook een hoop technologie achter zit. Deze week staat de ‘Slimme Inco' in de spotlight.

Lees meer »