Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Ken jij deze online drogisterijen al?

Gepubliceerd op 29 januari 2023 om 17:09

De ‘fysieke’ drogist of apotheek is al lang niet meer de enige plek waar je zelfzorgproducten zoals geneesmiddelen, homeopathische middelen of producten voor de persoonlijke verzorging kunt kopen. Dat kan tegenwoordig bij veel drogisterijen gemakkelijk online. Wil jij weten wat de populairste online internetdrogisten zijn? We zetten in dit artikel 4 online drogisterijen voor je op een rij. Ga direct naar het overzicht met online drogisterijen.

 

Wat is een online drogisterij?

Vrijwel iedereen kent het Kruidvat, de Etos de Trekpleister en de DA. Deze drogisterijen hebben hun plek in het Nederlandse straatbeeld ondertussen wel verworven. Deze drogisten hebben naast de fysieke winkels ook allemaal een webshop waar je je producten online kunt bestellen. Maar wist je dat er ook drogisterijen zijn die puur en alleen online hun producten aanbieden? Deze online drogisten, ook wel internetdrogisten genoemd, hebben geen fysieke winkels en je ziet ze daarom ook niet als je door de stad loopt.

 

Toch zijn de online drogisterijen die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet razend populair en bieden ze net zoveel, al dan niet meer, producten als de reguliere drogist. Je kunt er terecht voor alles voor je persoonlijke gezondheid, verzorging en zelfs een hoop huishoudelijke apparatuur. Drie van de online drogisterijen in deze top 4 zijn van oorsprong (fysieke) Belgische apotheken die de omslag naar online drogisterij hebben gemaakt en daarmee op de Nederlandse markt zijn gekomen. Bij al deze online drogisterijen kun je net als in de reguliere drogisterij terecht met al je vragen over gezondheid en producten bij erkende drogisten en soms zelfs gediplomeerde apothekers. Dit kan via een live chat of per mail.

 

Let op het keurmerk!

Niet alle drogisterijen verkopen ook medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn, maar bij de online aanbieders die dat wel doen is het goed om te letten of deze gecertificeerd is om (naast alle andere producten) ook geneesmiddelen te verkopen. Vanuit de EU is geregeld dat online aanbieders van medicijnen, zowel internetapotheken als drogisterijen, een keurmerk moeten hebben om (bepaalde) medicijnen te mogen verkopen. In Nederland loopt dit via de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en in België via het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).

Buiten dit keurmerk is het natuurlijk altijd goed om bij de online drogisterijen de reviews te bekijken en op te letten of ze een keurmerk hebben dat aangeeft dat online shoppen bij deze winkel betrouwbaar is. In Nederland is het bekendste keurmerk het Thuiswinkel Waarborg (certificaat), maar buiten Nederland zijn Europese keurmerken gangbaarder.

De online drogisterijen die we voor je op een rij hebben gezet hebben allemaal het EU-keurmerk en op eentje na óók een webshop keurmerk. De Belgische online drogisterijen zijn ook nog eens genotificeerd aan het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Ze zijn allemaal dus gekeurd, veilig en bevoegd en je kunt bij allen met een gerust hart je producten gemakkelijk online bestellen.

 

Online drogisterijen: 4 op een rij!

 

DeOnlineDrogist

De Online Drogist is misschien wel de bekendste uit deze lijst. De winkel heeft meer dan 40.000 producten in de schappen staan. De Online Drogist was winnaar van de Shopping Awards in 2018 en 2019 in de categorie 'Persoonlijke verzorging' en in 2020 t/m 2022 eindigde deze drogist in de top-3 voor de publieksprijs.

 

De gediplomeerde drogisten kun je op werkdagen van 09.00 uur tot 21.30 uur en in het weekend op zaterdag van 12.30 uur tot 17.30 uur en zondag van 12.30 uur tot 20.30 uur bereiken voor al je vragen over gezondheid en producten. Dit kan per telefoon, whatsapp, e-mail, adviesformulier, maar ook via een live chat waar je direct antwoord krijgt op al je vragen.

 

Als je op werkdagen vóór 21.30 uur bestelt, wordt je bestelling de volgende dag al geleverd. Daarnaast heeft De Online Drogist ook de Same day delivery. Als je op werkdagen vóór 11.00 bestelt, ontvangt je het product nog diezelfde avond! Verzending is overigens gratis vanaf 20 euro.

   

   

  • Gratis verzending vanaf 20,-
  • Retourtermijn 14 dagen
  • Bezorging zelfde dag of binnen 1 werkdag
  • EU Keurmerk en Thuiswinkel Waarborg
  • Advies van gediplomeerde drogisten

   

   

  Pharmamarket

  Pharmamarket is een erkende online drogisterij die deel uitmaakt van apotheekketen Antverpia. Van oorsprong is het dus een Belgische drogisterij die zich in Nederland als online drogisterij heeft gevestigd. Pharmamarket biedt een ruim gamma van meer dan 30.000 waaronder verzorgingsproducten, voedingssupplementen, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen.

   

  De gediplomeerde apothekers zijn bereikbaar van maandag tot donderdag van 9.00 tot 18.00, en vrijdag van 9.00 tot 17.00 per telefoon of via de live chat. Ook kun je altijd mailen en de apothekers beantwoorden al je vragen over producten of farmaceutische zorg.

   

  Wanneer je besteld wordt je pakket binnen 1 werkdag verzonden. Alle bestellingen naar België of Nederland vanaf € 40 worden gratis naar een afhaalpunt verstuurd. Vanaf € 49 wordt je pakket gratis bij je thuis bezorgd. Met de code WELCOME krijg je 5 euro korting op je eerste bestelling vanaf 54 euro.

   

   

  • Gratis verzending vanaf 40,-
  • Retourtermijn 14 dagen
  • Bezorging binnen 1 werkdag
  • EU Keurmerk en Europees webwinkelkeurmerk
  • Advies van gediplomeerde apothekers

   

   

  24Pharma

  24 Pharma is een erkende Belgische drogisterij met ook een Nederlandse online winkel. De drogisterij levert meer dan 30.000 schoonheid- en verzorgingsproducten en receptvrije geneesmiddelen.

   

  Bij 24Pharma werken échte apothekers die je altijd je vragen kunt stellen via een contactformulier Als je vóór 16u bestelt, wordt je pakket de volgende werkdag en ook op zaterdag geleverd. Met de code 24PARTNER krijg je 5 euro korting op je eerste bestelling vanaf 49 euro.

    

    

   • Gratis verzending vanaf 49,-
   • Retourtermijn 14 dagen
   • Bezorging binnen 1 werkdag
   • EU Keurmerk en Europees webwinkelkeurmerk
   • Advies van gediplomeerde apothekers

    

    

   Pazzox

   Pazzox is een jonge online Belgische apotheek/drogist met ook een Nederlandse webwinkel. Er werken professionele apothekers waar je met al je vragen terecht kunt. Dit kan zowel via een contactformulier, per mail en via een live chat.

    

   Het fijne van Pazzox is dat de apothekers zelf geregeld bloggen over gezondheid, gezondheidsproducten en allerlei andere gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Deze online drogist beschikt over een EU keurmerk en is ook genotificeerd door de FAGG. De winkel heeft echter geen webwinkel keurmerk, maar de reviews en scores op Trustpilot zijn uitstekend.

    

   Bestellingen worden op dezelfde dag verzonden en verzending is gratis vanaf 59 euro. Met de code WELKOM5 krijg je 5 euro korting op je eerste bestelling

     

     

    • Gratis verzending vanaf 59,-
    • Retourtermijn 14 dagen
    • Verzending op zelfde dag
    • EU Keurmerk, geen webwinkel keurmerk
    • Advies van gediplomeerde apothekers

     

     

    Bij al deze drogisterijen kun je dus makkelijk en veilig vanuit thuis je producten bestellen. Heb je vragen, neem dan contact op met de drogisten en apothekers en ze helpen met al je vragen. Kijk vooral ook op de aanbiedingenpagina’s voor de beste deals!


    Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


    «