LED gezichtsmaskers: werking en voordelen

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en veilige manier om een stralende huid te krijgen, kunnen LED-lichtmaskers de perfecte oplossing zijn. Bij regelmatig gebruik kan dit innovatieve huidverzorgingsapparaat de collageenproductie stimuleren, rimpels en lijntjes verminderen, acnegevoelige huid behandelen, een gelijkmatige huidtint en textuur bevorderen, uw teint een gezonde gloed geven - en nog veel meer! De energie en de verschillende kleuren die de LED's in verschillende golflengten afgeven, dringen tot in de diepste lagen van de huid door. In slechts enkele minuten per dag kun je al mooie resultaten behalen. Lees verder om erachter te komen welk LED-lichtmasker het meest geschikt is voor uw huidtype of bekijk gelijk alle LED-gezichtsmaskers op bol (voorheen Bol.com).

Wat zijn LED-Gezichtsmaskers?

LED-gezichtsmaskers zijn draagbare huidverzorgingsapparaten die zijn ontworpen om specifieke kleuren licht op de huid te projecteren met behulp van LED-technologie. Deze maskers zijn voorzien van verschillende kleuren LED's, waaronder rood, blauw, groen en geel, die elk verschillende therapeutische voordelen bieden voor de huid. LED-gezichtsmaskers worden vaak gebruikt voor thuisgebruik als onderdeel van een regelmatige huidverzorgingsroutine.

Hoe werkt een LED lichtmasker?

De meeste lichtmaskers plaats je het op je gezicht en laat je  gedurende een bepaalde tijd (meestal ongeveer 10 tot 20 minuten) zijn werk doen. Dit doe je dan vaak om de dag (3-5 keer per week). Deze maskers kunnen van harder kunststof zijn gemaakt of van siliconen en je maakt ze aan je hoofd vast middels een (klitten)band of met een lus die je om je oren doet. Je kunt dan rustig gaan liggen of gewoon verder gaan met je alledaagse bezigheden. Er zijn echter ook andere 'maskers' waar je als het ware onder gaat liggen. Dit zijn apparaten die je over je gezicht of hoofd plaatst, maar die niet aan je hoofd vastzitten, een soort mini-cabine. De meeste LED lichtmaskers zijn veilig en pijnloos en kunnen thuis worden gebruikt. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en je huidverzorgingsroutine aan te passen aan uw individuele behoeften.

Welke kleur LED licht moet ik hebben?

Er zijn verschillende soorten LED lichtmaskers die elk geschikt kunnen zijn voor verschillende huidtypen en -problemen. De therapeutische werking van het LED-licht hangen ook af van de golflengte. Elke kleur heeft een eigen golflengte waarbij het licht effect heeft op de huid:

 • Rood licht (golflengte van ongeveer 630 tot 700 nm): Rood licht stimuleert de productie van collageen en elastine, vermindert ontstekingen, verbetert de huidtextuur en vermindert fijne lijntjes en rimpels.
 • Blauw licht (golflengte van ongeveer 400 tot 470 nm): Blauw licht doodt de bacteriën die acne veroorzaken, vermindert ontstekingen en helpt bij het voorkomen van acne-uitbraken.
 • Groen licht (golflengte van ongeveer 515 tot 530 nm): Groen licht helpt bij het verminderen van roodheid en het verbeteren van de huidtint.
 • Geel licht (golflengte van ongeveer 570 tot 590 nm): Geel licht helpt bij het verminderen van ontstekingen, kalmeert de huid en verbetert de bloedcirculatie.
 • Paars licht (golflengte van ongeveer 380 tot 420 nm): Paars licht is een combinatie van rood en blauw licht en kan helpen bij het verminderen van acne en het verbeteren van de huidtextuur.
 • Oranje licht (golflengte van ongeveer 590 tot 620 nm): Oranje licht is een combinatie van rood en geel licht en kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het verbeteren van de huidtextuur.
 • Infrarood licht (golflengte van ongeveer 700 tot 1000 nm): Infrarood licht kan helpen bij het stimuleren van de celregeneratie, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen.
 • Wit licht: Wit licht is een combinatie van alle kleuren en helpt de huid te verjongen, de teint te egaliseren en de bloedcirculatie te stimuleren.

Het is belangrijk om te weten dat de effecten van LED-licht afhankelijk zijn van de golflengte en de dosering, en dat niet alle LED-lichttherapie-apparaten dezelfde golflengtes of doseringen hebben. Daarom is het belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en advies te vragen aan een dermatoloog voordat u een LED-lichttherapie-apparaat gebruikt.

Waar let je op bij het kopen van een LED masker?

Als je op zoek gaat naar een LED-masker dat bij jou past, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. LED-maskers komen in allerlei soorten, maten en prijzen en het is niet altijd gemakkelijk om tussen al deze lichtapparaten de juiste keuze te maken. Een aantal dingen die je kunt laten meewegen in je keuze zijn:

 • Golflengte: het is vanzelfsprekend dat je voor jouw huidprobleem de juiste kleur met de juiste golflengte wilt hebben. Daar heb je net meer over gelezen. Mocht je meerdere problemen willen aanpakken, dan is het niet altijd nodig om meerdere lichtmaskers aan te schaffen. De meeste LED-maskers hebben de mogelijkheid om meerdere kleuren in te stellen, zodat je meerdere huidproblemen met hetzelfde masker kunt bestrijden.  
 • Veiligheid: controleer of het LED lichtmasker veilig is om te gebruiken en of het over de nodige certificeringen beschikt. Een CE-certificering of markering geeft aan dat het product veilig en gekeurd is.
 • Materiaal: kies vooral wat voor jou comfortabel is. Sommige LED lichtmaskers zijn gemaakt van siliconen, andere weer van harder kunststof. Siliconen zitten waarschijnlijk comfortabeler, maar zijn vaak ook weer een stuk duurder.
 • Gebruiksgemak: Het ene masker zet je op en bevestig je achter je oren en het andere weer met klittenband. Kies vooral wat je gemakkelijk vindt. Sommige LED lichtmaskers laad je gemakkelijk op via USB, maar er zijn er ook die je in het stopcontact moet steken tijdens gebruik. Let er tot slot ook op of het masker gemakkelijk schoon te maken is.
 • Prijs: LED lichtmaskers variëren in prijs, van een paar tientjes tot een paar honderd euro. Nu is het zo dat wanneer je meer betaalt voor een dergelijk masker, de kwaliteit waarschijnlijk ook beter zal zijn. Dat hoeft niet te betekenen dat je de allerduurste modellen in huis hoeft te halen om jouw huidproblemen te behandelen.

De voordelen van LED-Gezichtsmaskers

LED-gezichtsmaskers hebben een breed scala aan toepassingen en voordelen voor de huid, waaronder:

 1. Huidverjonging: Stimuleert de productie van collageen en elastine, vermindert fijne lijntjes en rimpels, en verbetert de stevigheid en elasticiteit van de huid.
 2. Acnebehandeling: Helpt bij het verminderen van acne en ontstekingen door de groei van acne-veroorzakende bacteriën te remmen en de talgproductie te reguleren.
 3. Pigmentvlekken: Helpt bij het verminderen van pigmentvlekken, roodheid en verkleuringen door de melanineproductie in de huid te reguleren.
 4. Algemene Huidverbetering: Verbetert de algehele teint en textuur van de huid, vermindert roodheid, kalmeert de huid en laat deze er helder en stralend uitzien.

Mogelijke Bijwerkingen van LED-Gezichtsmaskers

Hoewel LED-gezichtsmaskers over het algemeen als veilig worden beschouwd, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren, vooral bij langdurig of onjuist gebruik. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn:

 1. Tijdelijke huidirritatie: Sommige mensen kunnen milde roodheid, irritatie of een branderig gevoel ervaren na het gebruik van een LED-gezichtsmasker. Dit is meestal van voorbijgaande aard en verdwijnt na verloop van tijd.
 2. Overstimulatie van de huid: Te veel gebruik van het masker of te langdurige blootstelling aan het licht kan leiden tot overstimulatie van de huid en mogelijke bijwerkingen zoals roodheid, gevoeligheid of ontsteking.
 3. Allergische reacties: In zeldzame gevallen kunnen sommige mensen allergische reacties ervaren op bepaalde materialen in het masker of op de gebruikte huidverzorgingsproducten.

Veilig en correct gebruik LED-Gezichtsmasker?

Het correct gebruik van een LED-gezichtsmasker is essentieel om maximale voordelen te behalen en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van een LED-gezichtsmasker:

 1. Reinig uw gezicht grondig voordat u het masker gebruikt om eventuele make-up, vuil en olie te verwijderen.
 2. Plaats het masker voorzichtig op uw gezicht en zorg ervoor dat het goed aansluit op uw huid.
 3. Selecteer de gewenste kleur licht en stel de timer in op de aanbevolen duur, meestal 10-20 minuten per sessie.
 4. Draag het masker regelmatig, bij voorkeur 2-3 keer per week, als onderdeel van uw huidverzorgingsroutine.
 5. Vermijd langdurige blootstelling aan het licht en gebruik het masker niet meer dan de aanbevolen tijd om mogelijke bijwerkingen te voorkomen.

Kortom, LED-gezichtsmaskers zijn innovatieve huidverzorgingsapparaten die verschillende kleuren licht gebruiken om de gezondheid en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Door specifieke golflengtes van licht op de huid te projecteren, kunnen deze maskers helpen bij het verminderen van acne, pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels, en het verbeteren van de algehele teint en textuur van de huid. Het is belangrijk om LED-gezichtsmaskers op de juiste manier te gebruiken en mogelijke bijwerkingen te herkennen om maximale voordelen te behalen en risico's te minimaliseren. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde dermatoloog of huidverzorgingsspecialist als u vragen of zorgen heeft over het gebruik van LED-gezichtsmaskers.