LED gezichtsmaskers voor de huid

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en veilige manier om een stralende huid te krijgen, kunnen LED-lichtmaskers de perfecte oplossing zijn. Bij regelmatig gebruik kan dit innovatieve huidverzorgingsapparaat de collageenproductie stimuleren, rimpels en lijntjes verminderen, acnegevoelige huid behandelen, een gelijkmatige huidtint en textuur bevorderen, uw teint een gezonde gloed geven - en nog veel meer! De energie en de verschillende kleuren die de LED's in verschillende golflengten afgeven, dringen tot in de diepste lagen van de huid door. In slechts enkele minuten per dag kun je al mooie resultaten behalen. Lees verder om erachter te komen welk LED-lichtmasker het meest geschikt is voor uw huidtype of bekijk gelijk alle LED-gezichtsmaskers op bol (voorheen Bol.com).

 

Hoe werkt een LED lichtmasker?

Een LED lichtmasker is een apparaat dat gebruikmaakt van lichttherapie om verschillende huidproblemen te behandelen, zoals acne, rimpels en hyperpigmentatie. Het apparaat bevat een LED-lampjes die verschillende kleuren licht uitstralen, elk met zijn eigen unieke golflengte en therapeutisch effect. In het algemeen werkt een LED lichtmasker door lichtenergie in de huid te sturen, wat de cellen in de huid stimuleert om bepaalde processen te activeren. Afhankelijk van de kleur van het licht, kunnen deze processen variëren.

De meeste lichtmaskers plaats je het op je gezicht en laat je  gedurende een bepaalde tijd (meestal ongeveer 10 tot 20 minuten) zijn werk doen. Dit doe je dan vaak om de dag (3-5 keer per week). Deze maskers kunnen van harder kunststof zijn gemaakt of van siliconen en je maakt ze aan je hoofd vast middels een (klitten)band of met een lus die je om je oren doet. Je kunt dan rustig gaan liggen of gewoon verder gaan met je alledaagse bezigheden. Er zijn echter ook andere 'maskers' waar je als het ware onder gaat liggen. Dit zijn apparaten die je over je gezicht of hoofd plaatst, maar die niet aan je hoofd vastzitten, een soort mini-cabine. De meeste LED lichtmaskers zijn veilig en pijnloos en kunnen thuis worden gebruikt. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en je huidverzorgingsroutine aan te passen aan uw individuele behoeften.

 

Welke kleur LED licht moet ik hebben?

Er zijn verschillende soorten LED lichtmaskers die elk geschikt kunnen zijn voor verschillende huidtypen en -problemen. De therapeutische werking van het LED-licht hangen ook af van de golflengte. Elke kleur heeft een eigen golflengte waarbij het licht effect heeft op de huid:

 

 • Rood licht (golflengte van ongeveer 630 tot 700 nm): Rood licht stimuleert de productie van collageen en elastine, vermindert ontstekingen, verbetert de huidtextuur en vermindert fijne lijntjes en rimpels.
 • Blauw licht (golflengte van ongeveer 400 tot 470 nm): Blauw licht doodt de bacteriën die acne veroorzaken, vermindert ontstekingen en helpt bij het voorkomen van acne-uitbraken.
 • Groen licht (golflengte van ongeveer 515 tot 530 nm): Groen licht helpt bij het verminderen van roodheid en het verbeteren van de huidtint.
 • Geel licht (golflengte van ongeveer 570 tot 590 nm): Geel licht helpt bij het verminderen van ontstekingen, kalmeert de huid en verbetert de bloedcirculatie.
 • Paars licht (golflengte van ongeveer 380 tot 420 nm): Paars licht is een combinatie van rood en blauw licht en kan helpen bij het verminderen van acne en het verbeteren van de huidtextuur.
 • Oranje licht (golflengte van ongeveer 590 tot 620 nm): Oranje licht is een combinatie van rood en geel licht en kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het verbeteren van de huidtextuur.
 • Infrarood licht (golflengte van ongeveer 700 tot 1000 nm): Infrarood licht kan helpen bij het stimuleren van de celregeneratie, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen.
 • Wit licht: Wit licht is een combinatie van alle kleuren en helpt de huid te verjongen, de teint te egaliseren en de bloedcirculatie te stimuleren.

 

Het is belangrijk om te weten dat de effecten van LED-licht afhankelijk zijn van de golflengte en de dosering, en dat niet alle LED-lichttherapie-apparaten dezelfde golflengtes of doseringen hebben. Daarom is het belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en advies te vragen aan een dermatoloog voordat u een LED-lichttherapie-apparaat gebruikt.

 

Waar moet je op letten?

Als je op zoek gaat naar een LED-masker dat bij jou past, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. LED-maskers komen in allerlei soorten, maten en prijzen en het is niet altijd gemakkelijk om tussen al deze lichtapparaten de juiste keuze te maken. Een aantal dingen die je kunt laten meewegen in je keuze zijn:

 

 • Golflengte: het is vanzelfsprekend dat je voor jouw huidprobleem de juiste kleur met de juiste golflengte wilt hebben. Daar heb je net meer over gelezen. Mocht je meerdere problemen willen aanpakken, dan is het niet altijd nodig om meerdere lichtmaskers aan te schaffen. De meeste LED-maskers hebben de mogelijkheid om meerdere kleuren in te stellen, zodat je meerdere huidproblemen met hetzelfde masker kunt bestrijden.  
 • Veiligheid: controleer of het LED lichtmasker veilig is om te gebruiken en of het over de nodige certificeringen beschikt. Een CE-certificering of markering geeft aan dat het product veilig en gekeurd is.
 • Materiaal: kies vooral wat voor jou comfortabel is. Sommige LED lichtmaskers zijn gemaakt van siliconen, andere weer van harder kunststof. Siliconen zitten waarschijnlijk comfortabeler, maar zijn vaak ook weer een stuk duurder.
 • Gebruiksgemak: Het ene masker zet je op en bevestig je achter je oren en het andere weer met klittenband. Kies vooral wat je gemakkelijk vindt. Sommige LED lichtmaskers laad je gemakkelijk op via USB, maar er zijn er ook die je in het stopcontact moet steken tijdens gebruik. Let er tot slot ook op of het masker gemakkelijk schoon te maken is.
 • Prijs: LED lichtmaskers variëren in prijs, van een paar tientjes tot een paar honderd euro. Nu is het zo dat wanneer je meer betaalt voor een dergelijk masker, de kwaliteit waarschijnlijk ook beter zal zijn. Dat hoeft niet te betekenen dat je de allerduurste modellen in huis hoeft te halen om jouw huidproblemen te behandelen.

 

Kortom, LED lichtmaskers zijn een geweldige manier om huidproblemen bij elk huidtype aan te pakken. Maar koop niet zomaar een lichtmasker, kies bewust. Zoek uit welke kleur je nodig hebt voor jouw huidproblemen, check of het lichtmasker de juiste golflengtes heeft en let vooral ook op de veiligheid. Raadpleeg dus een dermatoloog als je niet zeker weet of een LED lichtmasker voor jou geschikt is.


Veelgestelde vragen (FAQ) over LED-therapie

 1. Wat zijn LED-gezichtsmaskers?

LED-gezichtsmaskers zijn huidverzorgingsproducten die gebruik maken van lichttherapie om verschillende huidproblemen aan te pakken, zoals acne of fijne lijntjes en rimpels.

 1. Hoe werken LED-gezichtsmaskers?

LED-maskers werken door lichtgolven op de huid te richten, wat helpt bij het stimuleren van de natuurlijke huidcelprocessen die leiden tot huidverjonging en verbetering.

 1. Wat zijn de voordelen van het gebruik van LED-gezichtsmaskers?

LED-gezichtsmaskers kunnen helpen bij het verminderen van acne, het minimaliseren van fijne lijntjes en rimpels, het verbeteren van de huidtint en het stimuleren van collageenproductie.

 1. Zijn er bijwerkingen van het gebruik van LED-gezichtsmaskers?

LED-gezichtsmaskers zijn over het algemeen veilig om te gebruiken, maar er kunnen lichte bijwerkingen zijn zoals roodheid of irritatie.

 1. Hoe lang duurt een LED-maskersessie?

Een typische LED-gezichtsmaskersessie duurt meestal tussen 10 tot 20 minuten.

 1. Wie zou LED-gezichtsmaskers moeten overwegen?

Iedereen die huidproblemen zoals acne, rimpels, of een ongelijkmatige huidtint wil aanpakken, kan baat hebben bij het gebruik van LED-gezichtsmaskers.

 1. Waar kan ik LED-gezichtsmaskers krijgen?

LED-gezichtsmaskers zijn verkrijgbaar bij veel schoonheidssalons en ook online voor persoonlijk gebruik thuis.