Infraroodtherapie voor ontspanning en pijnverlichting

Spier- en gewrichtspijn kan slopend zijn en je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Infraroodtherapie is een veilige, natuurlijke manier om de symptomen van deze pijn te verminderen. Voor infraroodtherapie kun je naar een infraroodsauna gaan, maar met een infraroodlamp kun je infraroodtherapie gewoon thuis doen. Hier lees je alles over infraroodtherapie en infraroodlampen, zodat je met genoeg kennis op zoek kunt naar een infraroodlamp die bij jou past!

 

Wat is infraroodtherapie?

Infraroodtherapie maakt gebruik van infraroodstraling om pijn te verlichten, het immuunsysteem te versterken en de bloedcirculatie te verbeteren. Bij infraroodtherapie wordt infraroodstraling gegenereerd door middel van infraroodlampen of infraroodsaunas. Deze straling dringt diep door in ons lichaam en verwarmt de weefsels en spieren. Hierdoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en worden afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam verwijderd. De verhoogde bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen kunnen helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de spier- en gewrichtsfunctie. Infraroodtherapie wordt vaak gebruikt voor de behandeling van rugpijn, spierpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid, stress en verkoudheid. We hebben hier de 3 beste infraroodlampen tot 100 euro voor je op een rij gezet:

 

Wat is infrarood licht?

Infraroodlicht is een vorm van elektromagnetische straling die niet zichtbaar is voor het menselijk oog. Het bevindt zich in het spectrum tussen zichtbaar licht en microgolven en heeft een golflengte die groter is dan die van rood licht, maar kleiner is dan die van microgolven. Infraroodlicht komt natuurlijk voor in de vorm van warmte-energie die door zonlicht wordt uitgestraald. Het wordt ook gegenereerd door veel alledaagse voorwerpen, zoals verwarmingselementen, ovens, haardrogers en infraroodverwarming.

 

Infraroodlampen en Apparaten

Infraroodlampen voor thuisgebruik zenden sterke doses nabij-infrarood licht uit die de ontsteking in het getroffen gebied helpen verminderen. Omdat deze lampen ontworpen zijn voor gebruik in huis, zijn ze eenvoudig te bedienen en hoef je er niet al te veel aan in te stellen. De meeste modellen hebben instelbare intensiteitsniveaus, zodat je de instelling kunt kiezen die voor jou het meest comfortabel is en waar je het meeste effect bij voelt. Wanneer er maar één stand op zit, ga je er simpelweg dichterbij of verder van weg zitten. Er bestaan ook andere apparaten die met infraroodlicht werken die je gewoon thuis kunt gebruiken. Infraroodtherapie wordt steeds populairder en er zijn verschillende apparaten beschikbaar om deze behandeling thuis uit te voeren. Enkele van de meest bekende apparaten zijn:

 

Infrarood Lampen

Infraroodlampen zijn apparaten die infrarode straling uitzenden, een vorm van elektromagnetische straling die niet zichtbaar is voor het menselijk oog maar warmte genereert wanneer deze in contact komt met objecten of weefsels. Deze lampen worden steeds populairder vanwege hun diverse toepassingen, waaronder pijnverlichting, spierherstel, ontspanning en huidverjonging. In deze gids zullen we dieper ingaan op wat infraroodlampen precies zijn, hoe ze werken, hun toepassingen, mogelijke bijwerkingen en hoe ze correct gebruikt kunnen worden.

 

<< Bekijk hier de top 3 infraroodlampen >>

 

Infrarood massage apparaten

Er zijn tegenwoordig ook massageapparaten die met infraroodlicht werken. Deze infrarood massage apparaten zijn bedoeld om spierpijn te bestrijden en vastzittende spieren los te maken. Het infrarood licht werkt daarnaast extra effectief, bovenop de effecten van de massage, door de bloedcirculatie te verbeteren en gifstoffen af te voeren. Deze apparaten moet je echter wel zelf vasthouden en je moet er je spieren zelf mee los masseren. Een infraroodlamp werkt op afstand waardoor je tijdens de therapie je handen vrij hebt en in de tussentijd rustig iets anders kunt doen.

Infrarood Sauna's

Dit zijn hokjes of cabines waarin men zit om hele lichaam infraroodtherapie te ontvangen. Ze zijn ontworpen om het lichaam te verwarmen en de bloedcirculatie te verbeteren, wat kan bijdragen aan pijnverlichting en algemeen welzijn. Over deze infraroodsauna's of infraroodcabines lees je meer in dit artikel. Ze zijn duurder in aanschaf dan infraroodlampen of infrarood massage apparaten, maar je kunt er dan ook je hele lichaam in een keer mee aanpakken. 

 

Infraroodtherapie is dus een veilige, effectieve en betaalbare manier om spier- en gewrichtspijn te bestrijden, mits je het op een veilige manier gebruikt natuurlijk. Mocht je het zelf eens thuis willen proberen en wil je weten wat de beste infraroodlampen zijn, dan zijn de top 3 lampen in dit artikel hartstikke goede keuzes. Als je op zoek bent naar krachtige professionele infraroodlampen, bekijk dan de serie infraroodpanelen van het merk Sunsbest eens. Gebruik ook vooral dit artikel om de infraroodlamp te kiezen die bij jou past!


Veelgestelde vragen (FAQ) over Infraroodtherapie

  1. Wat is infraroodtherapie?

Infraroodtherapie is een type therapie dat infraroodlicht gebruikt om pijn en ontsteking in het lichaam te verminderen.

  1. Hoe werkt infraroodtherapie?

Infraroodlicht dringt diep door in het lichaam, waar het de bloedsomloop verbetert en de zuurstoftoevoer naar de gewenste gebieden verhoogt, wat helpt bij het genezingsproces.

  1. Wat zijn de voordelen van infraroodtherapie?

Infraroodtherapie kan helpen bij het verminderen van chronische pijn, het verbeteren van de bloedsomloop, het ontgiften van het lichaam en het bevorderen van ontspanning.

  1. Zijn er bijwerkingen van infraroodtherapie?

Hoewel infraroodtherapie over het algemeen veilig is, kan overmatig gebruik leiden tot lichte bijwerkingen zoals uitdroging of oververhitting.

  1. Hoe lang duurt een infraroodtherapie sessie?

Een typische infraroodtherapiesessie duurt ongeveer 15 tot 30 minuten, maar kan variëren afhankelijk van de behandeling.

  1. Wie zou infraroodtherapie moeten overwegen?

Infraroodtherapie is geschikt voor mensen die lijden aan chronische pijn, artritis, fibromyalgie en andere soortgelijke aandoeningen.

  1. Waar kan ik infraroodtherapie krijgen?

Infraroodtherapie is beschikbaar in sommige klinieken, maar er zijn ook draagbare apparaten beschikbaar voor persoonlijk gebruik thuis.

  1. Hoeveel kost infraroodtherapie?

De kosten van infraroodtherapie variëren sterk, afhankelijk van de locatie en het type behandeling dat u kiest. Het is het beste om bij verschillende aanbieders te informeren om de beste prijs te vinden. In het middensegment vind je al goede apparaten voor thuis van 60-100 euro.