Zorgverzekering 2024 Vergelijken?

Welkom op de pagina over de zorgverzekering 2024 van ST&ZORGWIJS. 12 november, maken de zorgverzekeraars de nieuwe zorgpremies voor het komende jaar weer bekend. Om je op weg te helpen de juiste zorgverzekering voor 2024 te kiezen, zetten we hier de belangrijke punten van de beste vergelijkingssites voor je op een rij: de populaire vergelijkingssite Independer, de grootste zorgvergelijker van Nederland 'Zorgkiezer' en de iets minder bekende, maar zeer veelzijdige vergelijker van Overstappen.nl. Lees dus snel verder en ontdek waar jij je zorgverzekering het beste kunt vergelijken en zoek uit wat het beste bij je past!

 

Wat zijn de beste vergelijkingswebsites voor de zorgverzekering?

Elk jaar in november en december is het weer zo ver. We gaan onze zorgverzekering voor het nieuwe jaar afsluiten. Je kunt dezelfde verzekering houden, een andere polis bij je huidige verzekeraar kiezen, maar je kunt ook naar een andere verzekeraar overstappen. Om dit gemakkelijker te maken, bestaan er verschillende zorgverzekeringvergelijkers waarop je soms alle, vaak de meeste zorgverzekeraars onderling kunt vergelijken. Naast je persoonlijke gegevens kun je hier onder andere invullen waar je voor verzekerd wilt zijn, tot welk bedrag en de hoogte van je vrijwillig eigen risico. Je maandelijkse zorgpremie per verzekeraar (vaak een top 3 of top 5) rolt er dan zo uit. Je kunt op deze vergelijkingssites zowel basisverzekeringen als aanvullende verzekeringen vergelijken.

 

Tip: Wist je ook dat je bij de ene verzekeraar een basisverzekering af kunt sluiten en een aanvullende verzekering bij een andere zorgverzekeraar kunt nemen. Dit kan je soms best wat centjes besparen.    

 

De Consumentenbond en Zorwijzer.nl staan bekend als onafhankelijke en betrouwbare partijen om zorgverzekeringen bij te vergelijken. Er zijn echter nog een paar, even betrouwbaar, onafhankelijk en grotere vergelijkers die je zeker zou moeten proberen voor je de zorgverzekering voor 2024 afsluit. Bovendien bieden ze vaak aantrekkelijke kortingen of extra’s wanneer je via hen je verzekering afsluit. Hieronder zet ik 3 toppers voor je op een rij:

 

Independer

Independer bestaat al meer dan 20 jaar (1999) en is dus al begonnen vóórdat de zorgverzekeringen zoals we die nu kennen, werden geïntroduceerd. Het bedrijf richtte zich op het informeren over en vergelijken van allerlei financiële producten binnen de categorieën wonen, energie en verzekeringen. Al 13 jaar kun je bij Independer ook alle zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en direct een verzekering voor het nieuwe jaar afsluiten. Inmiddels hebben al meer dan 300.000 consumenten dit via Independer gedaan. Als je via de Independer een zorgverzekering afsluit kan de korting op je aanvullende verzekering oplopen tot 10-20% bij een selectie van 5 zorgverzekeraars. Wanneer je via Independer een zorgverzekering afsluit, ontvang je overigens een voucher van Decathlon van 10,- euro

 

 • 300.000 gebruikers
 • Korting tot 20% op aanvullende verzekering bij 5 zorgverzekeraars
 • Voucher van €10,- van Decathlon 

* PMA, ZorgDirect, PNOzorg, AZVZ zijn niet opgenomen in de vergelijker van Independer

 

Zorgkiezer.nl

Op de website van ZorgKiezer.nl is te lezen dat het al 15 jaar de grootste onafhankelijke zorgvergelijker is en al 8 jaar de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. Jaarlijks vergelijken ruim 750.000 consumenten hier hun zorgverzekering. Hier kun je álle zorgverzekeraars van Nederland met elkaar vergelijken, ook die waar Zorgkiezer geen beloning voor krijgt. Wat Zorgkiezer onderscheidt van de andere twee, is dat men zich volledig op het vergelijken van zorg richt en je daardoor ook veel informatie over zorg(verleners) en (ziekenhuis)behandelingen kunt vinden. Je kunt er bijvoorbeeld zoeken naar de kwaliteit en wachtlijst van specifieke behandelingen in ziekenhuizen of tarieven en kwaliteit van behandelingen bij de tandarts. Dit soort informatie kun je natuurlijk goed gebruiken bij het kiezen voor een zorgverzekering via de zorgvergelijker. Als je via Zorgkiezer een zorgverzekering afsluit kan de korting op de aanvullende verzekering oplopen tot 40 % en die op de tandartsverzekering tot 20% bij een 7-tal zorgverzekeraars.

 

 • 750.000 gebruikers
 • Korting tot 20% op aanvullende verzekering bij 7 zorgverzekeraars
 • Veel zorgexpertise

 

Overstappen.nl

Hoewel Overstappen.nl misschien wel het meest bekend is vanwege de energiecontracten die je er kunt vergelijken, biedt de vergelijker veel meer. De website is onderdeel van de Kizi-familie die uit 6 websites bestaat. Je kunt er naast energiecontracten onder meer ook autoverzekeringen en (natuurlijk) zorgverzekeringen vergelijken. Met de Zorgvergelijker van Overstappen.nl vergelijk je in een handomdraai de zorgpremies van alle zorgverzekeraars van Nederland.

 

Overstappen.nl heeft echter, in tegenstelling tot Independer en Zorgkiezer, geen speciale kortingen onderhandeld met de zorgverzekeraars die ze vergelijken. Wel ontvang je een cadeaubon van bol (voorheen Bol.com) van €20,- als je via ST&ZORGWIJS een zorgverzekering afsluit bij Overstappen.nl

 

 • Onafhankelijk
 • Winnaar Publieksprijs 2023
 • Bol-cadeaubon t.w.v. € 20,-

 

 

Geld.nl

Geld.nl is een toonaangevende vergelijkingswebsite in Nederland die zich richt op financiële producten. Met een toegewijd team van experts helpt Geld.nl consumenten bij het vinden van de beste deals voor verzekeringen, leningen, spaarrekeningen en meer. Hieronder vallen ook zorgverzekeringen. Op Geld.nl vergelijk je de premies van maar liefst 41 zorgverzekeraars met elkaar. Met 3 zorgverzekeraars heeft Geld.nl kortingen tot 20% onderhandeld op de aanvullende verzekering. Het doel van de website is om transparantie in de financiële sector te bevorderen en klanten te helpen besparen door hen te voorzien van duidelijke, objectieve en up-to-date informatie.

 

 • Vergelijkt ca. 40 zorgverzekeraars
 • Keurmerk Objectief Vergelijken
 • Korting tot 20% op aanvullende verzekering bij 3 verzekeraars

 

 

Waar moet je op letten bij het afsluiten van de zorgverzekering voor 2024?

Wanneer je een zorgverzekering gaat afsluiten, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. De maandelijkse zorgpremie is voor de meeste mensen hét meest belangrijk, maar stel jezelf daarnaast een belangrijke vragen zoals:

 • Kan ik met deze verzekering overal terecht voor de zorg die ik nodig heb? Wordt in de buurt van waar ik woon deze zorg vergoed en kan ik mijn zorgverlener zelf kiezen?
 • Ga ik veel zorg nodig hebben? Nee, dan is een hoger vrijwillig eigen risico misschien wel een optie of een polis die minder zorg (in de buurt) vergoed
 • Ben ik afhankelijk van medische hulpmiddelen? Wat is daarvoor het beleid bij de zorgverzekeraars?
 • Wil ik graag dat mijn zorgverzekeraar een fysiek aanspreekpunt heeft of wil ik alles online regelen? Sommige concerns hebben dochterondernemingen die volledig online werken en daar is de premie vaak lager.
 • Heb ik een aanvullende verzekering nodig of een tandartsverzekering? Denk je bijvoorbeeld dat je veel fysiotherapie nodig gaat hebben? Heb je gebitsproblemen? Zo nee, dan kun je de jaarlijkse tandartscontrole of een 2-3 fysiobehandelingen beter zelf betalen.

Dit zijn maar enkele zaken die je je kunt afvragen voordat je een zorgverzekering afsluit. Daarnaast worden er elk jaar wijzigingen aangebracht aan de verzekering voor het nieuwe jaar. Dit wordt meestal voor Prinsjesdag al bekend, maar op de derde dinsdag van september worden deze veranderingen definitief bevestigd. Wil jij weten wat er het komende jaar in zorgverzekeringsland allemaal verandert? In ons artikel over de belangrijkste wijzigingen voor de zorgverzekering 2024 hebben we alles overzichtelijk voor je op een rij gezet.

 

Disclaimer: Vragen over (het vergelijken van) zorgverzekeringen worden niet beantwoord. STENZORGWIJS geeft geen advies over zorgverzekeringen.