Massageapparaten - Ontspan en Herstel

 

Massageapparaten kunnen helpen om je spieren te ontspannen, te herstellen van blessures en je bloedcirculatie te bevorderen. Er zijn tegenwoordig al een hoop professionele apparaten op de markt die je gewoon in huis kunt halen. Elk type apparaat werkt weer op zijn eigen manier en heeft vaak een net ander doel. Buiten de 'gewone' vibrerende apparaten zijn er ook een aantal bijzondere massageapparaten waarmee je meer kunt dan alleen je spieren een beetje los maken. Lees er alles over in de blogartikelen!


Bekijk hier de beste 3 TENS-apparaten

Heb je (chronische) pijnklachten? TENS-therapie kan de oplossing zijn! Ontdek alles over TENS-therapie en ....

Lees hier alles over Shiatsu Massage

Shiatsu massage is gebaseerd op eeuwenoude technieken en kent vele voordelen voor de gezondheid! 

Bekijk hier de beste 3 EMS-apparaten

Moet je revalideren na een blessure? EMS-therapie kan helpen bij het spierherstel en de spieropbouw ...


Welke massageapparaten zijn er?

Massageapparaten zijn een geweldige manier om je spieren te laten ontspannen, te herstellen van blessures en je bloedcirculatie te verbeteren. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, en bieden talloze voordelen voor je algehele welzijn. Tegenwoordig zijn er professionele apparaten op de markt die je gemakkelijk thuis kunt gebruiken en die je dezelfde voordelen bieden als een bezoek aan een masseur.

Verschillende soorten massageapparaten

 • EMS apparaten: EMS staat voor Elektrische Spierstimulatie, ook wel Elektro Muscle Stimulation. Deze EMS-apparaten, ook wel EMS trainers of spierstimulatie apparaten genoemd, gebruiken elektrische impulsen om spieren te activeren en versterken. Het wordt ook wel een spierstimulator genoemd. Ze worden vaak ingezet als aanvulling op fitnessroutines om spieropbouw en herstel te bevorderen bij de revalidatie.
 • TENS apparaten: TENS staat voor Transcutane Elektrische Zenuwstimulatie, ook wel Transcutane Electric Nerve Stimulation. TENS-apparaten bieden pijnverlichting door milde elektrische impulsen naar de zenuwen te sturen. Ze worden gebruikt voor diverse pijnklachten, zoals spierpijn, artritis en rugklachten.
 • Massagepistool: Ook bekend als massage guns, zijn draagbare apparaten die percussieve massage bieden om spierspanning te verminderen en herstel te versnellen. Fysiotherapeuten maken ook veel gebruik van massage guns om patiënten te behandelen, maar ze zijn ook geliefd bij atleten en fitnessliefhebbers voor zelfmassage.
 • Infrarood massageapparaten: Anders dan ‘gewone’ massageapparaten, maken infrarood massageapparaten gebruik van infrarode warmte (infrarood straling) in combinatie met massage om spierpijn te verlichten, de doorbloeding te verbeteren, te ontgiften en ontspanning te bevorderen.
 • Shiatsu Massagekussens: deze draagbare kussens met roterende knooppunten simuleren de traditionele Japanse Shiatsu-massage. Ze richten zich op drukpunten om spierspanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Shiatsu massageapparaten en massagekussens zijn overigens ook verkrijgbaar in varianten waarbij ze worden gecombineerd met infraroodwarmte.
 • Voetmassage apparaten: specifiek voor het masseren van voeten, bestaan speciale voetmassage apparaten. Deze apparaten kunnen onder meer elektrische prikkels geven, vibreren en/of met infrarood warmte werken. Ze bieden ontspanning en verlichting door massage en warmte aan de voeten. Ze zijn ideaal voor het verminderen van stress en het verlichten van pijnlijke voetklachten.
 • Massagestoelen: als je op zoek bent naar een veelzijdig massagetoestel, dan zijn er multifunctionele apparaten beschikbaar. Deze apparaten bieden verschillende massagetechnieken, zoals luchtdruk, tikken, kneden en nog veel meer, die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast.
 • Handmatige massageapparaten: ook de handmasseurs zoals handrollers, die specifiek zijn ontworpen om strakke spieren aan te pakken met diepe weefselmassage zijn nog steeds een veelgebruikt massageapparaat. Hiermee kun je pijn en spanning verlichten in belangrijke gebieden zoals de onderrug of nek.
 • Ultrageluidtherapie: Een andere interessante optie is ultrageluidtherapie, waarbij geluidsgolven worden gebruikt om diep door te dringen in aangetaste spieren. Dit type therapie kan chronische pijn of letsel verlichten en heeft bewezen effectief te zijn bij pijnbestrijding.

 

Met zoveel verschillende soorten massageapparaten op de markt is er voor ieder wat wils. Of je nu kiest voor een massage gun, infrarood massageapparaat, shiatsu-massagetoestel, multifunctioneel apparaat, handmasseur of ultrageluidtherapie, je kunt altijd genieten van een ontspannende massage in het comfort van je eigen huis. Dus waar wacht je nog op? Trakteer jezelf op het ultieme verwenmoment en geef je lichaam de ontspanning die het verdient.


Veelgestelde vragen (FAQ) over Massageapparaten

 1. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een thuis massageapparaat?

Thuis massageapparaten kunnen helpen bij het verlichten van spierpijn, het verbeteren van de bloedcirculatie, het verminderen van stress en het bevorderen van algehele ontspanning.

 1. Hoe vaak kan ik een thuis massageapparaat gebruiken?

De frequentie van het gebruik van een massageapparaat hangt af van uw individuele behoeften en tolerantie. Het is echter belangrijk om het gebruik te beperken tot korte sessies om overstimulatie van de spieren te voorkomen.

 1. Is het veilig om een thuis massageapparaat te gebruiken?

Ja, mits correct gebruikt, zijn thuis massageapparaten over het algemeen veilig. Raadpleeg echter altijd de gebruikershandleiding en raadpleeg een arts als u specifieke gezondheidsproblemen heeft.

 1. Wat is het beste thuis massageapparaat?

Het 'beste' massageapparaat hangt af van uw specifieke behoeften, voorkeuren en budget. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, waaronder stoel-, nek-, voet-, en handheld massageapparaten.

 1. Hoe onderhoud ik mijn thuis massageapparaat?

Het is belangrijk om uw massageapparaat schoon te houden en het na gebruik op te bergen op een koele, droge plaats. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant voor specifieke reinigings- en onderhoudsinstructies.

 1. Kan ik mijn thuis massageapparaat gebruiken tijdens de zwangerschap?

Hoewel sommige massageapparaten veilig kunnen zijn tijdens de zwangerschap, is het altijd het beste om uw arts te raadplegen voordat u een nieuw apparaat gebruikt.

 1. Zijn er contra-indicaties voor het gebruik van een thuis massageapparaat?

Ja, mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals huidaandoeningen en diepe veneuze trombose, moeten mogelijk vermijden om massageapparaten te gebruiken. Raadpleeg altijd een arts als u zich zorgen maakt.

 1. Kan een thuis massageapparaat helpen bij chronische pijn?

Ja, regelmatig gebruik van een thuis massageapparaat kan helpen bij het beheersen van chronische pijnklachten. Het is echter belangrijk om een arts te raadplegen om ervoor te zorgen dat dit een veilige en effectieve optie is voor uw specifieke situatie.