Infraroodmassage tegen Spier- en Gewrichtspijn

Heb je last van spierpijn, vastzittende spieren of trillende spieren? Dan kan een infrarood massage apparaat je helpen! Dit zijn massage apparaten die werken met infrarood licht. Dit licht geeft warmte af die tot diep in je spieren komt. Hierdoor verlicht het de pijn in je spieren en is de massage extra ontspannend. De massage heeft door het gebruik van infrarood licht meer effect.

 

Populaire infrarood masssageapparaten

Ook de bloedcirculatie wordt door het infrarode licht verbeterd. Hierdoor kan het lichaam beter afvalstoffen afvoeren en bouwstoffen + zuurstof aanvoeren. Dit zorgt ervoor dat je spieren sneller herstellen, bijvoorbeeld na het sporten. Het gebruik van infrarood licht wordt al jaren toegepast en is bewezen zeer effectief. Nu zijn er vele soorten massage apparaten met infrarood licht. Zo zijn er speciale massage apparaten voor je voeten, voor de rug, voor je nek en voor je gehele lichaam. Door alle keuze is het soms moeilijk om te kiezen. Daarom hebben wij een top 5 voor je samengesteld.

 

Beurer MG100 infraroodmassage

Dit massage apparaat van Beurer is er een van hoge kwaliteit. Je kunt zelf de intensiteit van de massage kiezen en daarnaast is het infrarood licht ook nog eens instelbaar. Je kunt uit 4 soorten massage programma's kiezen en vijf snelheden. De warmte van het infrarood licht is ook instelbaar.

 

Beurer MG100

Voordelen:

 • Keuze uit verschillende massagesoorten
 • Keuze uit meerdere standen en intensiteit instelbaar
 • Voor nagenoeg elk lichaamsdeel te gebruiken.
 • Instelbaar infrarood licht
 • Ergonomisch design

Nadelen:

 • Vrij zwaar (1,74 kg)
 • Vrij krachtige massage

 

Beurer MG55 massageapparaat

Dit massage apparaat is relatief voordelig, maar toch van uitstekende kwaliteit. Het apparaat beschikt over 3 verschillende massagekoppen, zodat je kunt kiezen voor verschillende soorten massages. Ook kun je zelf de intensiteit van de massage kiezen.

 

Beurer MG55

Voordelen:

 • Keuze uit verschillende massagesoorten
 • Intensiteit instelbaar
 • Ergonomisch design
 • Stuk lichter dan de voorganger (1kg)

Nadelen:

 • Met snoer (1,5m)
 • Met slechts 1 massagekop

 

FAMBZ Ultimate massage apparaat

De FAMBZ Ultimate is een prachtig ontworpen massage apparaat speciaal voor de nek. Dit apparaat beschikt over 5 verschillende massagestanden, zoals shiatsu, acupressuur, vibratie-, klop- en compressiemassage. Daarnaast kent het apparaat ook nog eens 16 verschillende snelheidsstanden! Het ideale aan dit apparaat is dat je hem zo om je nek kunt hangen terwijl je met andere dingen bezig bent.

 

FAMBZ Ultimate

Voordelen:

 • 5 verschillende massages en 16 snelheidsstanden
 • Om te doen terwijl je met andere dingen bezig bent
 • Gemakkelijk op te laden via USB
 • Stijlvol design

Nadelen:

 • Alleen geschikt voor de nek

 

Ergolight IR-H01 infrarood

De Ergolight IR-H01 biedt de perfecte combinatie tussen een klopmassage en infrarood licht. Het apparaat ligt fijn in de hand en is voor nagenoeg elk lichaamsdeel te gebruiken. Met de draaiknop kun je gemakkelijk de intensiteit van de massage instellen. De massagekoppen bewegen in tegengestelde richting van elkaar, wat zorgt voor een erg fijne en stevige massage met krachtige vibraties.

 

Ergolight IR-H01

Voordelen:

 • Klopmassage
 • Voor nagenoeg elk lichaamsdeel te gebruiken.
 • Ergonomisch design

Nadelen:

 • Vrij zwaar (1,7 kg)
 • Met snoer (2,5m)

 

Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

Dit massage apparaat van Lifeproducts beschikt over 8 massagekoppen die je een heerlijke Shiatsu massage geven. De draairichting is instelbaar, evenals de snelheid. Met de armlussen kun je zelf de intensiteit bepalen door meer of minder druk uit te oefenen.

 

Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

Voordelen:

 • Geschikt voor het hele lichaam
 • Intensiteit zelf te bepalen met de armlussen
 • Draadloos
 • Zacht en ademend gaas voor extra comfort
 • Met tas om het apparaat in mee te nemen

Nadelen:

 • Kan als krachtig worden ervaren

Hoe Werken Infrarood Massageapparaten?

Infrarood massageapparaten maken gebruik van infraroodstraling, een vorm van elektromagnetische straling, om diep in de huid en spieren door te dringen. Deze straling genereert warmte die de bloedcirculatie verbetert, spierspanning verlicht en de algehele ontspanning bevordert. Het mechanisme werkt op een vergelijkbare manier als natuurlijke zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke effecten van ultraviolet licht.

De meeste infrarood massageapparaten zijn uitgerust met verschillende intensiteits- en warmteniveaus, zodat gebruikers de behandeling kunnen aanpassen aan hun behoeften en voorkeuren. Sommige modellen combineren infraroodstraling met massagefuncties, zoals vibratie of kneedbewegingen, voor een diepere en meer gerichte therapie.

Soorten Infrarood Massageapparaten

Er zijn verschillende soorten infrarood massageapparaten op de markt, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen:

 1. Handheld Massageapparaten: Deze compacte apparaten zijn draagbaar en gemakkelijk te gebruiken op specifieke spiergroepen, zoals nek, schouders en rug.
 2. Massagekussens: Ontworpen om op stoelen of banken te worden geplaatst, bieden massagekussens een handsfree ervaring voor ontspanning van het hele lichaam.
 3. Massagestoelen: Voor een luxueuze ervaring bieden massagestoelen een volledige lichaamsbehandeling met geïntegreerde infraroodtechnologie en verschillende massageprogramma's.
 4. Massagestaven: Deze slanke apparaten zijn ideaal voor zelfmassage en kunnen worden gebruikt om specifieke triggerpoints te behandelen.

Voordelen van Infrarood Massageapparaten

 1. Pijnverlichting: Door de verbeterde bloedcirculatie en ontspanning van spieren kunnen infrarood massageapparaten effectief zijn bij het verlichten van pijn veroorzaakt door spanning, letsel of chronische aandoeningen zoals artritis.
 2. Stressvermindering: De diepe warmte en massageactie helpen bij het verminderen van stress en bevorderen een gevoel van algehele ontspanning en welzijn.
 3. Verbeterde Flexibiliteit: Regelmatig gebruik van infrarood massageapparaten kan de flexibiliteit van spieren en gewrichten verbeteren, waardoor de mobiliteit wordt vergroot.
 4. Versneld Herstel: Voor atleten en mensen die herstellen van letsel kunnen infrarood massageapparaten helpen bij het versnellen van het genezingsproces door het bevorderen van de doorbloeding en het verminderen van ontstekingen.

Mogelijke Bijwerkingen

Hoewel infrarood massageapparaten over het algemeen veilig zijn voor de meeste mensen, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen om in gedachten te houden:

 1. Huidirritatie: Bij langdurig gebruik op een hoge intensiteit kan de warmte van het apparaat huidirritatie veroorzaken. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en het apparaat niet te lang op dezelfde plek te houden.
 2. Oververhitting: Sommige gebruikers kunnen gevoelig zijn voor oververhitting, vooral bij het gebruik van infrarood massageapparaten op een hoog warmteniveau. Het is raadzaam om de sessies te beperken tot de aanbevolen duur en frequentie.

Let hier op bij het Kopen van een Infrarood Massageapparaat

Bij het kopen van een infrarood massageapparaat is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen:

 1. Type en Doel: Bepaal welk type apparaat het beste past bij je behoeften en gebruikspatroon, of het nu gaat om een handheld apparaat voor specifieke spiergroepen of een massagestoel voor een volledige lichaamsbehandeling.
 2. Instellingen: Kies een apparaat met instelbare intensiteits- en warmteniveaus, zodat je de behandeling kunt aanpassen aan je voorkeuren en gevoeligheid.
 3. Kwaliteit en Veiligheid: Investeer in een apparaat van een betrouwbare fabrikant met goede beoordelingen en certificeringen voor kwaliteit en veiligheid.
 4. Gebruiksgemak: Let op gebruiksvriendelijke functies zoals een eenvoudige bediening, draagbaarheid en onderhoudsgemak.

 

Infrarood massageapparaten bieden een effectieve en handige manier om spierspanning te verlichten, pijn te verminderen en ontspanning te bevorderen. Met verschillende soorten apparaten beschikbaar op de markt, is het belangrijk om het juiste apparaat te kiezen op basis van je behoeften, voorkeuren en budget. Zoals je ziet is er heel wat te kiezen op het gebied van infrarood massageapparaten. Hopelijk helpt deze top 5 je een beetje op weg in je zoektocht naar het massageapparaat dat bij jou past. Mocht je op je gemak zelf willen zoeken naar een apparaat? Bekijk dan hier alle infrarood massageapparaten van bol (voorheen Bol.com). Ook Coolblue heeft overigens een breed assortiment op dit gebied. Veel succes met je zoektocht!