Massage Gun - Massagepistool

Als je de laatste tijd op sociale media bent geweest of advertenties voor trainingsapparatuur hebt gezien, heb je misschien de nieuwste trend in lichamelijk herstel en ontspanning opgemerkt - het massagepistool, ook wel de massage gun genoemd. Maar wat is een massagepistool? Hoe gebruik je het veilig en effectief? En waar let je op wanneer je er een voor thuis wilt kopen? Lees hier alles over dit innovatieve hulpmiddel!

 

Wat is een massage gun en hoe werkt het?

Een massagepistool is een handapparaat dat gebruik maakt van percussieve therapie om diepe weefselmassage te geven. Het wordt daarom ook wel een percussiemassageapparaat genoemd. Een massage gun heeft een handvat en verschillende koppen die vibrerende of stotende bewegingen maken, zoals een drilboor. De kop van de massage gun wordt op het gebied van de spier geplaatst dat gemasseerd moet worden en het apparaat geeft vervolgens snelle en krachtige stoten of trillingen af. Dit stimuleert de bloedsomloop, vermindert spanning en maakt het spierweefsel los, masseert het en zorgt ervoor dat de spieren ontspannen. Een massage gun is vaak draagbaar en wordt gebruikt door fysiotherapeuten, sporters en fitnessliefhebbers als een alternatieve vorm van massage. Er zijn tegenwoordig ook goede massage guns op de markt voor thuisgebruik.

 

De opzetstukken (koppen) voor het massagepistool

Een massagepistool heeft doorgaans verschillende koppen voor allerlei doeleinden en je kunt verschillende intensiteitsniveaus instellen. Met een hogere intensiteit kun je dieper masseren en echt de knopen in de spieren losmaken. Een lagere intensiteit helpt bijvoorbeeld beter voor de ontspanning en het stimuleren van de doorbloeding. De rondere koppen zijn geschikt om grotere oppervlakken mee te masseren zoals de hamstrings en de rugspieren, met de spitse koppen kom je bijvoorbeeld beter bij de spieren rondom het schouderblad en met een gespleten kop kun je de lange rugspieren naast de wervelkolom gelijkmatig masseren.

 

De meest voorkomende koppen (opzetstukken) voor de massage gun zijn:

 

  • Balvormige kop: Een alledaags opzetstuk om overal op het lichaam te gebruiken
  • Kegelvormige kop: Voor gerichte en specifieke spiergebieden
  • Trapeziumvormige kop: Om opgebouwd lactaat uit de opgezwollen gebieden te drukken.
  • Cilindervormige kop: Voor gevoelige gebieden en lage rugspieren

 Soorten massagepistolen

Massagepistolen zijn er in vele vormen, maten, stijlen en prijzen; sommige zijn elektrisch en andere handmatig. Over het algemeen zijn elektrische pistolen krachtiger dan manuele modellen, maar ze zijn meestal ook duurder. Handbediende pistolen gebruiken meestal veren in plaats van motoren om druk te genereren en zijn betaalbaarder, maar ook minder krachtig dan hun elektrische tegenhangers. Bij het kiezen van het juiste model is het belangrijk om onder andere rekening te houden met:

 

  • Grootte en gewicht
  • Geluidsniveau
  • Levensduur van de batterij
  • Vermogen
  • Vorm/grootte van de koppen
  • Snelheid en intensiteitsinstellingen

 

<<< Bekijk hier alle massage guns op bol(.com) >>>

 

Hoe gebruik je de massage gun veilig en effectief?

Wanneer je een massagepistool thuis gaat gebruiken is het belangrijk dat je dit veilig doet. Je wil geen schade aan je spieren of gewrichten aanrichten. Daarnaast wil je natuurlijk zo veel mogelijk profijt uit je massage gun halen. Volg daarom ook de gebruiksaanwijzing van de fabrikant, zodat je zeker weet dat je er zo veilig en effectief mogelijk mee omgaat. Ook kun je op internet vele filmpjes van fysiotherapeuten vinden die je goed uitleggen hoe deze apparaten werken. Wil je weten hoe je je massagepistool het beste kunt gebruiken? Bekijk dan deze Youtube-video.

 

Of je nu op zoek bent naar een effectieve manier om pijn van een blessure te verlichten of gewoon wilt ontspannen na een lange werkdag of intensieve trainingssessie, investeren in een massagepistool kan precies zijn wat je nodig hebt! Het zorgt niet alleen voor diepe weefselstimulatie voor een betere bloedsomloop en minder pijn, maar het maakt ook endorfine vrij - natuurlijke pijnstillers die door het lichaam worden aangemaakt - en vermindert stresshormonen zoals cortisol; in feite geeft het je lichaam en geest precies wat ze nodig hebben! Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende modellen op de markt dat er zeker een is die perfect aan uw behoeften voldoet! Hopelijk helpt dit artikel je een beetje op weg in je zoektocht naar het juiste massagepistool.