Gezondheid - Technologie - Zelfzorg

Slaaptechnologie

 

Slaap, we kunnen niet zonder! Goede en gezonde slaap bestaat uit voldoende uren slaap van goede kwaliteit. Maar wat als dat niet lukt? Heb je wel eens aan slaaptechnologie gedacht? Van slaaprobots zoals die van Somnox,  adem- en slaapcoaches, en van white noise machines tot daglichtlampen. Je leest hier alles over technologische hulpmiddelen die jou aan een betere nachtrust helpen. 


Top 3 daglichtlampen!

Wanneer de dagen korter worden, het zonlicht zwakker wordt en het aantal zonuren daalt, slaat bij veel mensen de winterdip …

3x beter slapen met technologie

Als slapen lastig gaat, is er gelukkig een hoop wat je er zelf aan kunt doen. Ook technologische hulpmiddelen kunnen je daarbij helpen....

Wake up lights top 3!

Goed wakker worden is misschien wel net zo belangrijk als goed slapen. Met een wake up light ben je ervan verzekerd dat je zo natuurlijk mogelijk  ....


Technologische Slaaphulp

Een goede nachtrust is onmisbaar! Kwalitatief hoogstaand en voldoende slapen is essentieel voor onze gezondheid. Maar wat als het niet lukt om goed te slapen? En wat kun je eraan doen? Je kunt allereerst controleren of je bed, matras en hoofdkussen voldoende ondersteuning bieden en je slaapkamer rustiger en comfortabeler maken. Ook kun je veel bereiken met aanpassingen in je levensstijl, zoals voeding, dagritme en het beperken van blootstelling aan beeldschermen. Als al het andere faalt, kun je zelfs medicatie overwegen voor een betere nachtrust. Maar heb je ooit gedacht aan slaaptechnologie?

 

Slaaprobots, zoals die van Somnox, en slaapknuffels met een hartslag kun je mee naar bed nemen. Ze helpen je door middel van trillingen en geluiden om sneller in slaap te vallen en ongestoord te blijven slapen. Ook zijn er ademhalings- en slaapcoaches, vaak in de vorm van een ei, zoals de Moonbird. Deze kleine apparaten helpen je om je ademhaling onder controle te krijgen en zo makkelijker i slaap te vallen. Daarnaast verminderen ze angst en stress door trillingen of elektrische impulsen, waarop je je ademhaling kunt afstemmen. Hierdoor ontspan je en val je beter in slaap.

 

Slimme verlichting kan ook helpen om op een natuurlijke en moeiteloze manier in slaap te vallen. Wake-up lights bootsen een zonsopgang en zonsondergang na, waardoor je niet alleen makkelijker in slaap valt, maar ook prettiger ontwaakt. De Dodow slaaplamp geeft een pulserend blauw licht af, waarop je je ademhaling kunt afstemmen. Dit bevordert eveneens een betere nachtrust. Lichttherapie is een aparte benadering waarbij daglichtlampen en daglichtbrillen het natuurlijke zonlicht nabootsen. Hoewel lichttherapie oorspronkelijk is ontwikkeld om mensen met seizoensgebonden depressie, zoals de winterdepressie, te helpen, heeft het ook een positief effect op de kwaliteit van slaap.

 

Dit is slechts een kleine greep uit de vele slaaptechnologieën die vandaag de dag beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan slimme slaapmaskers, hoofdbanden en witte ruismachines die je kunnen ondersteunen bij het krijgen van een betere nachtrust. ST&ZORGWIJS staat klaar om je te helpen bij het vinden van passende slaaptechnologie. Doe vandaag nog de eerste stap naar een goede nachtrust!


Onze Partners