Alles over het Awin NL affiliate netwerk

Tradetracker is samen met Daisycon en Awin wellicht het meest populaire en bekende affiliate netwerk van Nederland. Hoewel de partnerprogrammas van Bol.com en Amazon.nl voor een affiliate marketeer in Nederland vrijwel onmisbaar zijn, kun je ook niet om de affiliate netwerken van Tradetracker Nederland, Daisycon en Awin NL heen. Van aanmelding tot het gebruik van promotiemateriaal, op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het affiliate netwerk van Awin NL.

 

Wat is Awin NL?

Awin is een internationaal affiliate netwerk waar zowel adverteerders als publishers zich kunnen aanmelden. Awin NL is het netwerk voor Nederlandse publishers. Je kunt je hierop wel aanmelden voor campagnes van adverteerders uit zowel Nederland, Europa als voor de rest van de wereld. 

Hoe meld je je aan bij Awin?

Het aanmelden bij Awin is eenvoudig en gratis. Je meldt je gemakkelijk aan via de website, vult al je gegevens (zakelijke gegevens en gegevens over je medium, zoals je website) in en vervolgens wacht je tot Awin je aanmelding goedkeurt. Na goedkeuring kun je je gaan aanmelden bij de diverse campagnes van adverteerders die producten bieden in jouw niche of categorie. Als je nieuwe websites of andere kanalen toevoegt aan Awin, hoeven deze niet worden goedgekeurd door het platform, maar alleen door de individuele adverteerders.  

 

Hoe meld je je aan bij een campagne bij Awin?

In het dashboard van Awin vind je het tabblad met adverteerders. Van daaruit kun je naar het overzicht 'aansluiten bij programma's'. Hier kun je filteren op een aantal zaken waardoor je snel overzicht krijgt van de adverteerders die producten of diensten bieden die bij jouw website passen. Je meldt je vervolgens aan bij relevante programma's oftwel campagnes en wacht op goedkeuring van de adverteerder.

 

Welke campagnes vind je op Awin?

Awin biedt een breed scala aan campagnes in diverse sectoren, zoals retail, reizen, financiën, en meer. Met honderden adverteerders zijn er campagnes beschikbaar voor vrijwel elke niche. In dit overzicht vind je alle adverteerders en campagnes die je momenteel (maart 2024) op Awin NL kunt vinden.

 

 

Waar vind je promotiemateriaal van adverteerders op Awin?

Promotiemateriaal van adverteerders is te vinden in het dashboard via het tabblad 'Hulpmiddelen'. Je kunt ook het materiaal van een specifieke campagne vinden door naar de campagne te gaan en dan door te klikken naar het materiaal. Adverteerders op Awin NL bieden een divers scala aan promotiemateriaal, waaronder banners, tekstlinks, productfeeds en zelfs kortingscodes. 

 

Hoe maak je een deeplink op Awin?

Het maken van een deeplink, oftewel trackinglink, op Awin is eenvoudig. Ga naar het tabblad ‘Hulpmiddelen’ en klik vervolgens op ‘Linkbuilder’. Vervolgens selecteer je de adverteerder in waarvoor je een link wilt maken, voer je de url in van de website van de adverteerder in (bestemmingsurl) en klik je op 'Link genereren'. Deze trackinglink kun je ook nog inkorten, zodat deze iets netter staat op je website. Awin heeft overigens ook een Chrome extensie die je kunt downloaden. Een icoontje van het platform wordt dan zichtbaar, bovenin je browser, naast de adresbalk. Als je hierop klikt kun je direct een deeplink maken van de webpagina die je op dat moment bezoekt.

Hoe gebruik je de productfeeds van Awin?

Productfeeds zijn ook beschikbaar via Hulpmiddelen --> Create a feed'. Je kunt in het dashboard enkele instellingen voor de productfeed aanpassen, zodat deze na het downloaden ook compatibel is met het systeem dat jij gebruikt voor jouw website om je productfeed in te laden.

 

Hoe werkt het dashboard van Awin?

Het dashboard van Awin werkt snel, is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Hier vind je statistieken over je prestaties, beschikbare campagnes, promotiemateriaal en meer. 

 

Al met al biedt Awin dus een uitgebreid platform voor zowel adverteerders als publishers om succesvolle affiliate marketingcampagnes op te zetten. Door gebruik te maken van de diverse mogelijkheden en tools die Awin biedt, kun je jouw online business naar nieuwe hoogten tillen. Dus waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan bij Awin en begin met affiliate marketing!