Hartslagknuffels om beter te slapen

Hartslagknuffels kunnen dé oplossing zijn voor een betere nachtrust. De knuffels voor baby’s ken je misschien wel, maar wist je dat ook volwassenen er gebruik van kunnen maken? Er is zelfs een heuse slaaprobot op de markt, die niet eens lijkt op de knuffels die je misschien wel kent.

 

Wat doet een hartslagknuffel?

Door de combinatie van ademhaling en muziek zorgen deze knuffels voor rustgevende sensaties die stress helpen verminderen en een gevoel van kalmte geven. Hartslagknuffels geven zachte trillingen die je spieren ontspannen en een rustgevende slaap bevorderen. Deze beweging zorgt voor een geruststellende sensatie die stress en zorgen helpt weg te nemen, zodat je kunt wegdromen in een vredige slaap.

 

Populaire hartslagknuffels voor de kleintjes

Als je gaat zoeken kom je een hoop merken van deze knuffels voor baby’s. tegen. Op bol (voorheen Bol.com) zijn er een hoop te vinden, maar de hartslagknuffels van Zazu en Flow zijn het meest populair. Deze knuffels komen in allerlei vormen, van schapen tot hondjes, met en zonder huilsensor en met allerlei verschillende melodieën.

 

Somnox 2 slaaprobot

Een bijzondere hartslagknuffel is de Somnox slaaprobot. Deze robot is een geavanceerde hartslagknuffel die door wetenschappers is ontwikkeld. Het apparaat kent vele functies en past zich helemaal aan jou aan. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de slaaprobot zelfs (deels). Bekijk hier de specificaties van de Somnox 2 of lees er meer over in het artikel over slaaptechnologie.

 

Somnox 2 slaaprobot
 • Somnox 1 en 2 hebben dezelfde basisfunctie, met ademhalingsoefeningen die zich aanpassen aan de ademsnelheid van de gebruiker.
 • Somnox 2 heeft een verbeterd bedieningspaneel, een lichter gewicht, een langere levensduur van de batterij, buikademhaling en traagschuimdetectie.
 • Somnox kan rustgevende muziek, natuurgeluiden of ruisgeluiden afspelen om ontspanning te bevorderen en gebruikers te helpen in slaap te vallen.
 • Pas de instellingen van Somnox eenvoudig aan met de mobiele app naar persoonlijke voorkeur.
 • Somnox 1 en 2 zijn te koop bij Bol (voorheen Bol.com) en Somnox's eigen online winkel, met verschillende functies en prijzen: €399 voor Somnox 1 en €549 voor Somnox 2.

Veelgestelde vragen (FAQ) over Hartslagknuffels

 1. Wat zijn hartslagknuffels?

Hartslagknuffels zijn pluchen speeltjes die het geluid van een rustgevende hartslag simuleren. Ze zijn ontworpen om te helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit, vooral bij baby's en kinderen.

 1. Hoe werken hartslagknuffels?

Hartslagknuffels werken door het nabootsen van de rustgevende hartslag die een kind in de baarmoeder zou horen. Dit helpt het kind zich veilig en comfortabel te voelen, waardoor het gemakkelijker in slaap kan vallen.

 1. Zijn hartslagknuffels veilig voor mijn kind?

Ja, hartslagknuffels zijn over het algemeen veilig voor kinderen. Zorg er echter voor dat u een product kiest dat voldoet aan alle relevante veiligheidsnormen en -voorschriften.

 1. Kunnen hartslagknuffels helpen bij slaapstoornissen?

Hoewel hartslagknuffels kunnen bijdragen aan een betere slaapkwaliteit, zijn ze geen vervanging voor professioneel medisch advies. Als uw kind slaapproblemen heeft, raadpleeg dan altijd een arts.

 1. Waar kan ik een hartslagknuffel kopen?

Hartslagknuffels zijn beschikbaar bij veel grote detailhandelaren en online winkels. Zorg ervoor dat u productbeoordelingen leest voordat u een aankoop doet om een product van hoge kwaliteit te garanderen.

 1. Hoeveel kost een hartslagknuffel?

De prijs van een hartslagknuffel kan variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de functies. Gemiddeld kosten ze tussen de 20 en 50 euro.

 1. Hoe onderhoud ik mijn hartslagknuffel?

Volg altijd de instructies van de fabrikant voor het reinigen en onderhouden van uw hartslagknuffel. Dit kan variëren afhankelijk van het specifieke product.

 1. Hebben hartslagknuffels een garantie?

Veel fabrikanten van hartslagknuffels bieden een garantie op hun producten. Controleer dit bij de aankoop om ervoor te zorgen dat u gedekt bent voor eventuele defecten of problemen.