Gezondheid - Technologie - Zelfzorg

Op deze pagina lees je alle artikelen op ST&ZORGWIJS over lichttherapie. Zo ontdek je hier onder meer welke daglichtlampen het beste zijn, lees je meer over infraroodtherapie en over de voordelen van LED-gezichtsmaskers voor je huid.


Infraroodsauna’s: werking, voordelen en soorten

Het gebruik van infraroodsauna's is een groeiende trend in de gezondheids- en wellnesssector. Deze sauna's, die gebruik maken van infraroodtechnologie om warmte te genereren, bieden tal van voordelen, van verbeterde huidgezondheid tot ontgiftingsondersteuning en zelfs pijnverlichting. In dit artikel gaan we dieper in op infraroodsauna's voor thuisgebruik. Je leest hier alles hoe ze werken, de verschillende soorten sauna’s en de voordelen voor de gezondheid. Of je nu overweegt om er een aan te schaffen of gewoon meer wilt leren over deze innovatieve technologie, je leest het hier. Begin nu met het ontdekken van de wereld van infraroodsauna's.

Lees meer »

Hoe gebruik je een infraroodlamp bij spier- en gewrichtspijn?

Infraroodtherapie staat bekend om haar vele voordelen in het behandelen van diverse kwalen, waaronder spier- en gewrichtspijn. Door de diepe penetratie van infrarode straling in het lichaam, kan het effectief pijn verlichten en genezing bevorderen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van infraroodtherapie en hoe je infraroodlampen voor thuis het beste kunt gebruiken.

Lees meer »

Geef je lichaam een boost met de infraroodpanelen van Sunsbest

Spier- en gewrichtspijn kan slopend zijn en je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Infraroodtherapie is een veilige, natuurlijke manier om de symptomen van deze pijn te verminderen. Voor infraroodtherapie kun je naar een infraroodsauna gaan, maar met een infraroodlamp kun je infraroodtherapie gewoon thuis doen. In dit artikel lees je alles over infraroodtherapie de krachtige infraroodpanelen van Sunsbest!

Lees meer »

Lichttherapie in de lente en de zomer? Hoe werkt dat?

Dat lichttherapie in de herfst en de winter kan helpen om de winterdip en een winterdepressie te bestrijden, is bij veel mensen al bekend. Toch hebben veel mensen ook in de lente of de zomer baat bij lichttherapie. Maar waarom dan? Licht genoeg in deze periodes zou je zeggen. In dit artikel lees je alles over lichttherapie in de lente/zomer en je leest meer over hoe je lichttherapie in huis haalt met de daglichtlamp van Beurer en de lichttherapiebril van Luminette.

Lees meer »

De 3 beste infraroodlampen van 300 Watt rond de 100 euro

Infraroodtherapie is een veilige, effectieve en betaalbare manier om spier- en gewrichtspijn te bestrijden, mits je het op een veilige manier gebruikt natuurlijk. Mocht je het zelf eens thuis willen proberen en wil je weten wat de beste infraroodlampen zijn, bekijk dan deze top 3 infraroodlampen rond de 100 euro. We kunnen alvast verklappen dat de top 3 bestaat uit de Beurer IL50, de minstens gelijkwaardige Medisana IR885 en de in hoogte verstelbare Liroma infraroodlamp. Verderop in het artikel lees je meer over deze drie lampen. 

Lees meer »

De top 3 daglichtlampen!

Naarmate de dagen korter worden, het zonlicht zwakker en het aantal zonuren afneemt, worden veel mensen geconfronteerd met de winterdip of zelfs de winterdepressie. Gelukkig biedt lichttherapie veel mensen een oplossing. Tegenwoordig is het mogelijk om lichttherapie eenvoudig thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog presenteren we de top 3 daglichtlampen voor uw gemak. We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit... de  Medisana (LT 500), de populaire daglichtlamp van LIROMA® en de Beurer TL 70.

Lees meer »

De top 3 daglichtbrillen

Wanneer de dagen korter worden, het zonlicht zwakker wordt en het aantal zonuren daalt, slaat bij veel mensen de winterdip of zelfs de winterdepressie toe. Lichttherapie biedt voor veel mensen de oplossing. Tegenwoordig is het ook mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog zetten we een top 3 daglichtbrillen voor u op een rij. We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit de Luminette 3, de daglichtbril van Propeaq en de lichtgewicht bril van AYOlite.  

Lees meer »

Met daglicht uit je winterdip?

De Landelijke Dag Psychische Gezondheid, World Mental Health Day ,vindt elk jaar op 10 oktober plaats. In deze tijd, het najaar, worden de dagen echter ook steeds korter, het zonlicht wordt zwakker en het aantal zonuren daalt. Waar dit voor sommigen een tijd is voor herfstwandelingen, stamppotten en knus op de bank onder een deken kruipen, breekt voor anderen een sombere periode aan. Bij deze groep komt de winterdip of de winterdepressie er namelijk aan.

Lees meer »

Lichttherapie bij huidproblemen

Psoriasis, vitiligo, eczeem, lichen planus, zonneallergie, parapsoriasis en chronische jeuk: Allemaal voorbeelden van huidaandoeningen die een grote impact kunnen hebben op je leven. Je kunt er veel last hebben, bijvoorbeeld door jeuk of schaamte. Voor al deze aandoeningen kan lichttherapie effectief zijn. Maar wat houdt lichttherapie in? Kan het ook voor jou helpen? En wordt het vergoedt? In dit artikel geven we antwoord op al je vragen.

Lees meer »