Op deze pagina lees je alle artikelen op ST&ZORGWIJS over lichttherapie. Zo ontdek je hier onder meer welke daglichtlampen het beste zijn, lees je meer over infraroodtherapie en over de voordelen van LED-gezichtsmaskers voor je huid.


Productreview: Beurer IL50 Infraroodlamp - Effectieve Warmtetherapie voor Thuisgebruik

Infraroodtherapie is een methode die wordt gebruikt voor diverse gezondheidsdoeleinden. Deze vorm van rood licht therapie heeft de laatste jaren naam gemaakt als natuurlijke en effectieve manier om pijn te verlichten, spieren te ontspannen en het algehele welzijn te bevorderen. Een van de toonaangevende namen op het gebied van infraroodtherapie is Beurer, een bedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige gezondheids- en welzijnsproducten. In deze review nemen we de Beurer IL50 infraroodlamp onder de loep, een apparaat dat belooft professionele warmtetherapie te bieden voor thuisgebruik. Op bol (Bol.com) krijgt deze lamp een score van 4,6/5 uit 165 beoordelingen en op Amazon.nl dezelfde score uit maar liefst 13.000+ beoordelingen! Het is dan ook niet verrassend dat deze lamp hoog staat op ons lijstje met beste infraroodlampen tot 300 Watt.

Lees meer »

Lichttherapie en Golflengtes - hoe zit dat?

Lichttherapie kent vele toepassingen, maar in alle gevallen wordt gebruik gemaakt van licht.  Elke vorm van lichttherapie heeft zijn eigen optimale golflengte die het meest effectief is voor specifieke toepassingen. In dit artikel lees je meer over wat de beste golflengtes voor diverse vormen van lichttherapie, waaronder daglichtlampen, lichttherapiebrillen, infraroodlampen, LED-gezichtsmaskers en UV-lichtbronnen zijn.

Lees meer »

Het verschil tussen LED-lichttherapie en infraroodlichttherapie

In de wereld van lichttherapie zijn LED-lichttherapie en infraroodlichttherapie twee veelvoorkomende toepassingen die elk unieke voordelen bieden voor verschillende gezondheidsproblemen. Hoewel beide therapieën gebruik maken van licht, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen hen. Lees hier alles over het verschil tussen LED-lichttherapie en infraroodlichttherapie en hoe ze worden toegepast.

Lees meer »

LED-lichttherapie bij huidproblemen

In de wereld van huidverzorging is LED-lichttherapie een opvallende en veelbelovende ontwikkeling geworden. Deze niet-invasieve behandeling maakt gebruik van verschillende kleuren LED-licht om een reeks huidaandoeningen te behandelen en de algehele gezondheid van de huid te verbeteren. Met de opkomst van LED-maskers en LED-gezichtsmaskers kunnen mensen nu genieten van de voordelen van deze therapie in het comfort van hun eigen huis. Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende huidaandoeningen waarbij LED-lichttherapie effectief kan zijn en hoe het gebruik van LED-maskers kan helpen bij het bereiken van een stralende, gezonde huid.

Lees meer »

Lichttherapiebril: AyoLite vs. Luminette 3 - een uitgebreide review

Lichttherapiebrillen worden steeds populairder als een effectieve en handige manier om lichttherapie toe te passen voor mensen met seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD), slaapproblemen en andere gerelateerde aandoeningen. In ons artikel over de top 3 daglichtbrillen lees je hier meer over, maar in deze vergelijkende review zullen we de AyoLite lichttherapiebril en de Luminette 3 lichttherapiebril onder de loep nemen. Hierbij vergelijken we de brillen op de meest belangrijk productspecificaties.

Lees meer »

De top 3 daglichtlampen!

Naarmate de dagen korter worden, het zonlicht zwakker en het aantal zonuren afneemt, worden veel mensen geconfronteerd met de winterdip of zelfs de winterdepressie. Gelukkig biedt lichttherapie veel mensen een oplossing. Tegenwoordig is het mogelijk om lichttherapie eenvoudig thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog presenteren we de top 3 daglichtlampen voor uw gemak. We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit... de  Medisana (LT 500), de populaire daglichtlamp van LIROMA® en de Beurer TL 70.

Lees meer »

De top 3 daglichtbrillen

Wanneer de dagen korter worden, het zonlicht zwakker wordt en het aantal zonuren daalt, slaat bij veel mensen de winterdip of zelfs de winterdepressie toe. Lichttherapie biedt voor veel mensen de oplossing. Tegenwoordig is het ook mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog zetten we een top 3 daglichtbrillen voor u op een rij. We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit de Luminette 3, de daglichtbril van Propeaq en de lichtgewicht bril van AYOlite.  

Lees meer »

De beste zonnebanken van Hapro: onze top 3 instapmodellen!

Een zonnebank is een kunstmatige lichtbron ontworpen om UV-stralen uit te zenden, die in feite een simulatie is van zonlicht. Deze stralen omvatten met name UV-A en UV-B stralen, die verschillende effecten hebben op de huid en het lichaam. In dit artikel lees je meer over waar je op moet letten bij het kopen van een zonnebank en lichten we de volgende 3 instapmodellen van het topmerk Hapro voor je uit: De eenvoudige, maar effectieve gezichtsbruiner - Summer Glow HB404HPA, de compacte en verrijdbare Hapro Mobile Sun HP8540 en het meest professionele instapmodel, een waar solarium, de Hapro Topaz 24/1C - 400w.

Lees meer »

De zonnebank: voordelen en 10 tips voor veilig gebruik!

Een zonnebank is een kunstmatige lichtbron ontworpen om UV-stralen uit te zenden, die in feite een simulatie is van zonlicht. Deze stralen omvatten met name UV-A en UV-B stralen, die verschillende effecten hebben op de huid en het lichaam. In dit artikel gaan we in op de gezondheidsvoordelen en de risico’s van zonnebankgebruik en geven we 10 tips voor het veilig gebruiken van de zonnebank.

Lees meer »

De voordelen van biodynamische verlichting

We weten allemaal hoe belangrijk het is om elke dag de juiste hoeveelheid zonlicht te krijgen. Wanneer je echter veel binnen zit, thuis, op kantoor of bijvoorbeeld in een zorginstelling, wordt je mogelijk te weinig blootgesteld aan natuurlijk zonlicht. Daar is een oplossing voor: Biodynamische verlichting! Lees snel verder en ontdek alles over deze innovatieve verlichtingstechnologie.

Lees meer »

Daglichtbril kopen? Onze top 3 tot 150 euro!

Wanneer de dagen korter worden en het zonlicht zwakker, ervaren veel mensen een winterdip of zelfs een winterdepressieig biedt lichtther een oplossing voor velen. Tegenwoordig is het mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog presenteren we u de top 3 daglichtbrillen onder de €150. Lees verder om meer te weten te komen! We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit de Medisana DG 100, de lichttherapiebril van Pegasi en de goedkoopste in het rijtje is de daglichtbril van Podec.

Lees meer »

Daglichtlamp kopen? Laag budget? Dit is onze top 3!

Wanneer de dagen korter worden en het zonlicht zwakker, ervaren veel mensen de symptomen van de winterdip of zelfs de winterdepressie. Lichttherapie biedt hiervoor een oplossing. Tegenwoordig is het mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog delen we de top 3 daglichtlampen onder de 50 euro. Benieuwd welke lampen hierin staan? Lees snel verder en ontdek de Beurer TL30, de daglichtlamp LT 460 van Medisana en de Summershine Slim.

Lees meer »