Op deze pagina lees je alle artikelen op ST&ZORGWIJS over lichttherapie. Zo ontdek je hier onder meer welke daglichtlampen het beste zijn, lees je meer over infraroodtherapie en over de voordelen van LED-gezichtsmaskers voor je huid.


Lichttherapiebril: AyoLite vs. Luminette 3 - een uitgebreide review

Lichttherapiebrillen worden steeds populairder als een effectieve en handige manier om lichttherapie toe te passen voor mensen met seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD), slaapproblemen en andere gerelateerde aandoeningen. In ons artikel over de top 3 daglichtbrillen lees je hier meer over, maar in deze vergelijkende review zullen we de AyoLite lichttherapiebril en de Luminette 3 lichttherapiebril onder de loep nemen. Hierbij vergelijken we de brillen op de meest belangrijk productspecificaties.

Lees meer »

De top 3 daglichtlampen!

Naarmate de dagen korter worden, het zonlicht zwakker en het aantal zonuren afneemt, worden veel mensen geconfronteerd met de winterdip of zelfs de winterdepressie. Gelukkig biedt lichttherapie veel mensen een oplossing. Tegenwoordig is het mogelijk om lichttherapie eenvoudig thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog presenteren we de top 3 daglichtlampen voor uw gemak. We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit... de  Medisana (LT 500), de populaire daglichtlamp van LIROMA® en de Beurer TL 70.

Lees meer »

De top 3 daglichtbrillen

Wanneer de dagen korter worden, het zonlicht zwakker wordt en het aantal zonuren daalt, slaat bij veel mensen de winterdip of zelfs de winterdepressie toe. Lichttherapie biedt voor veel mensen de oplossing. Tegenwoordig is het ook mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog zetten we een top 3 daglichtbrillen voor u op een rij. We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit de Luminette 3, de daglichtbril van Propeaq en de lichtgewicht bril van AYOlite.  

Lees meer »

De beste zonnebanken van Hapro: onze top 3 instapmodellen!

Een zonnebank is een kunstmatige lichtbron ontworpen om UV-stralen uit te zenden, die in feite een simulatie is van zonlicht. Deze stralen omvatten met name UV-A en UV-B stralen, die verschillende effecten hebben op de huid en het lichaam. In dit artikel lees je meer over waar je op moet letten bij het kopen van een zonnebank en lichten we de volgende 3 instapmodellen van het topmerk Hapro voor je uit: De eenvoudige, maar effectieve gezichtsbruiner - Summer Glow HB404HPA, de compacte en verrijdbare Hapro Mobile Sun HP8540 en het meest professionele instapmodel, een waar solarium, de Hapro Topaz 24/1C - 400w.

Lees meer »

De zonnebank: voordelen en 10 tips voor veilig gebruik!

Een zonnebank is een kunstmatige lichtbron ontworpen om UV-stralen uit te zenden, die in feite een simulatie is van zonlicht. Deze stralen omvatten met name UV-A en UV-B stralen, die verschillende effecten hebben op de huid en het lichaam. In dit artikel gaan we in op de gezondheidsvoordelen en de risico’s van zonnebankgebruik en geven we 10 tips voor het veilig gebruiken van de zonnebank.

Lees meer »

De voordelen van biodynamische verlichting

We weten allemaal hoe belangrijk het is om elke dag de juiste hoeveelheid zonlicht te krijgen. Wanneer je echter veel binnen zit, thuis, op kantoor of bijvoorbeeld in een zorginstelling, wordt je mogelijk te weinig blootgesteld aan natuurlijk zonlicht. Daar is een oplossing voor: Biodynamische verlichting! Lees snel verder en ontdek alles over deze innovatieve verlichtingstechnologie.

Lees meer »

Daglichtbril kopen? Onze top 3 tot 150 euro!

Wanneer de dagen korter worden en het zonlicht zwakker, ervaren veel mensen een winterdip of zelfs een winterdepressieig biedt lichtther een oplossing voor velen. Tegenwoordig is het mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog presenteren we u de top 3 daglichtbrillen onder de €150. Lees verder om meer te weten te komen! We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit de Medisana DG 100, de lichttherapiebril van Pegasi en de goedkoopste in het rijtje is de daglichtbril van Podec.

Lees meer »

Daglichtlamp kopen? Laag budget? Dit is onze top 3!

Wanneer de dagen korter worden en het zonlicht zwakker, ervaren veel mensen de symptomen van de winterdip of zelfs de winterdepressie. Lichttherapie biedt hiervoor een oplossing. Tegenwoordig is het mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog delen we de top 3 daglichtlampen onder de 50 euro. Benieuwd welke lampen hierin staan? Lees snel verder en ontdek de Beurer TL30, de daglichtlamp LT 460 van Medisana en de Summershine Slim.

Lees meer »

Infraroodsauna’s: werking, voordelen en soorten

Het gebruik van infraroodsauna's is een groeiende trend in de gezondheids- en wellnesssector. Deze sauna's, die gebruik maken van infraroodtechnologie om warmte te genereren, bieden tal van voordelen, van verbeterde huidgezondheid tot ontgiftingsondersteuning en zelfs pijnverlichting. In dit artikel gaan we dieper in op infraroodsauna's voor thuisgebruik. Je leest hier alles hoe ze werken, de verschillende soorten sauna’s en de voordelen voor de gezondheid. Of je nu overweegt om er een aan te schaffen of gewoon meer wilt leren over deze innovatieve technologie, je leest het hier. Begin nu met het ontdekken van de wereld van infraroodsauna's.

Lees meer »

Hoe gebruik je een infraroodlamp bij spier- en gewrichtspijn?

Infraroodtherapie staat bekend om haar vele voordelen in het behandelen van diverse kwalen, waaronder spier- en gewrichtspijn. Door de diepe penetratie van infrarode straling in het lichaam, kan het effectief pijn verlichten en genezing bevorderen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van infraroodtherapie en hoe je infraroodlampen voor thuis het beste kunt gebruiken.

Lees meer »

Geef je lichaam een boost met de infraroodpanelen van Sunsbest

Spier- en gewrichtspijn kan slopend zijn en je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Infraroodtherapie is een veilige, natuurlijke manier om de symptomen van deze pijn te verminderen. Voor infraroodtherapie kun je naar een infraroodsauna gaan, maar met een infraroodlamp kun je infraroodtherapie gewoon thuis doen. In dit artikel lees je alles over infraroodtherapie de krachtige infraroodpanelen van Sunsbest!

Lees meer »

Lichttherapie in de lente en de zomer? Hoe werkt dat?

Dat lichttherapie in de herfst en de winter kan helpen om de winterdip en een winterdepressie te bestrijden, is bij veel mensen al bekend. Toch hebben veel mensen ook in de lente of de zomer baat bij lichttherapie. Maar waarom dan? Licht genoeg in deze periodes zou je zeggen. In dit artikel lees je alles over lichttherapie in de lente/zomer en je leest meer over hoe je lichttherapie in huis haalt met de daglichtlamp van Beurer en de lichttherapiebril van Luminette.

Lees meer »