Op deze pagina lees je alle artikelen op ST&ZORGWIJS over slaaptechnologie. Zo ontdek je hier onder meer welke wake up lights het beste zijn, lees je meer over slaaprobots en slaapknuffels en lees je wat jou helpt bij het onderdrukken van oorsuizen bij tinnitus. 


Moonbird vs Somnox: een uitgebreide review

In het artikel over technologie bij slaapproblemen heb je misschien al meer gelezen over de Somnox 2 slaaprobot en de Moonbird slaap- en ademhalingscoach. In deze review gaan we wat dieper in op deze twee technologische innovaties die je helpen te ontspannen en beter te slapen en maken we een uitgebreide vergelijking tussen de Moonbird en de Somnox 2.

Lees meer »

Train je brein en controleer je tinnitus met deze 3 zelfhulpboeken

In het artikel over technologische hulpmiddelen bij tinnitus lees je meer over wat oorsuizen is, hoe het ontstaat en wat je eraan kunt doen. In dat artikel lees je onder andere dat er nog geen medische oplossing is voor tinnitus, maar dat er wel een hoop (technologische) hulpmiddelen bestaan die de ruis van het oorsuizen kunnen onderdrukken. Maar wist jij dat je ook je brein kunt trainen om het leven met tinnitus een stuk draaglijker te maken?

Lees meer »

Beter slapen met White Noise (witte ruis)

Wanneer je niet goed kunt slapen, kan een white noise machine dé oplossing zijn. Deze apparaten geven witte ruis en helpen je beter in slaap te vallen en om door te slapen. Ook bij tinnitus kunnen ze helpen om oorsuizen te onderdrukken. In dit artikel hebben we een top 3 white noise machines voor je samengesteld. We kunnen al verklappen dat deze bestaat uit de white noise machine van Prosova, het apparaat van het merk Dreemy en tot slot de MostEssential Premium white noise machine.

Lees meer »

Wake Up Lights Top 3: Maak wakker worden weer leuk!

Iedereen weet wel dat een goede slaap belangrijk is. Maar soms slaap je nog zo goed en word je toch vermoeid wakker. Je wekker gaat af in het midden van een droom en je strompelt half ‘slaapdronken’ je bed uit om je klaar te maken voor werk. Je begint vermoeid aan je dag en soms heb je hier nog uren last van. Je kunt je dag echter ook heel anders beginnen, namelijk met een lichtwekker ofwel een wake-up light. Zelf heb ik al jaren een wake-up light en ik kan dan ook echt niet meer zonder. Ben jij ook enthousiast geworden? Scrol dan snel verder voor een top 3 van de beste wake-up lights op dit moment. 

Lees meer »

Beter slapen met de Moonbird adem- en slaapcoach!

De Moonbird is een innovatief apparaat dat is ontworpen om u te helpen uw ademhaling te reguleren, stress te verminderen en uw slaapkwaliteit te verbeteren. Het fungeert als een visuele en tactiele gids die uw ademhalingsritme volgt en synchroniseert, waardoor u langzamer en dieper kunt ademen en uw lichaam en geest tot rust komen. Deze revolutionaire technologie biedt een effectieve oplossing om balans en welzijn te bevorderen. 

Lees meer »

Slaaphulp: 6 innovatieve hulpmiddelen voor een betere slaap!

Slaap, we kunnen niet zonder! Maar wat als goed slapen niet lukt? Wat doet een slechte nachtrust met je? En wat kun je eraan doen? Als het je maar niet lukt om een goede nachtrust te krijgen, zijn er gelukkig nog een hoop dingen die je kunnen helpen. Er wordt namelijk een hoop onderzoek gedaan naar slaap en dit leidt onder meer tot nieuwe technologische hulpmiddelen die je sneller, beter en rustiger kunnen laten slapen of in slaap kunnen laten vallen. In deze blog vind je het antwoord op al deze vragen en lees je meer over 6 innovatieve hulpmiddelen die je kunnen helpen om beter te slapen. 

Lees meer »

3 technologische hulpmiddelen tegen oorsuizen (tinnitus)

Ongeveer 10-15% van de Nederlanders heeft last van tinnitus oftewel oorsuizen. In dit artikel lees je alles over oorsuizen en wat je er aan kunt doen. Hoewel er geen medische behandelingen voor oorsuizen bestaan, zijn er gelukkig genoeg hulpmiddelen die het oorsuizen tegen kunnen gaan. We lichten er een aantal voor u uit: de tinnitus maskeerder HearingAid van SunLion, het revolutionaire hoortoestel Phonak Lyric en het White Noise apparaat van Prosova.

Lees meer »