Gezondheid - Technologie - Zelfzorg

Op deze pagina lees je alle artikelen op ST&ZORGWIJS over slaaptechnologie. Zo ontdek je hier onder meer welke wake up lights het beste zijn, lees je meer over slaaprobots en slaapknuffels en lees je wat jou helpt bij het onderdrukken van oorsuizen bij tinnitus. 


Beter slapen met White Noise (witte ruis)

Wanneer je niet goed kunt slapen, kan een white noise machine dé oplossing zijn. Deze apparaten geven witte ruis en helpen je beter in slaap te vallen en om door te slapen. Ook bij tinnitus kunnen ze helpen om oorsuizen te onderdrukken. In dit artikel hebben we een top 3 white noise machines voor je samengesteld. We kunnen al verklappen dat deze bestaat uit de white noise machine van Prosova, het apparaat van het merk Dreemy en tot slot de MostEssential Premium white noise machine.

Lees meer »

Train je brein en controleer je tinnitus met deze 3 zelfhulpboeken

In het artikel over technologische hulpmiddelen bij tinnitus lees je meer over wat oorsuizen is, hoe het ontstaat en wat je eraan kunt doen. In dat artikel lees je onder andere dat er nog geen medische oplossing is voor tinnitus, maar dat er wel een hoop (technologische) hulpmiddelen bestaan die de ruis van het oorsuizen kunnen onderdrukken. Maar wist jij dat je ook je brein kunt trainen om het leven met tinnitus een stuk draaglijker te maken?

Lees meer »

Wake Up Lights Top 3: Maak wakker worden weer leuk!

Iedereen weet wel dat een goede slaap belangrijk is. Maar soms slaap je nog zo goed en word je toch vermoeid wakker. Je wekker gaat af in het midden van een droom en je strompelt half ‘slaapdronken’ je bed uit om je klaar te maken voor werk. Je begint vermoeid aan je dag en soms heb je hier nog uren last van. Je kunt je dag echter ook heel anders beginnen, namelijk met een lichtwekker ofwel een wake-up light. Zelf heb ik al jaren een wake-up light en ik kan dan ook echt niet meer zonder. Ben jij ook enthousiast geworden? Scrol dan snel verder voor een top 3 van de beste wake-up lights op dit moment. 

Lees meer »

Beter slapen met de Moonbird adem- en slaapcoach!

Moonbird is ‘s wereld eerste ademhalingstool die past in de palm van je hand, en je helpt met ontspannen, kalmeren en slapen. Simpelweg door te ademen. Je ademhaling is de afstandsbediening van je zenuwstelsel. Bewust, kalm ademhalen verlaagt je stressniveau en helpt je snel en effectief ontspannen en in slaap vallen.

Lees meer »

3 X Beter slapen met technologie!

Slaap, we kunnen niet zonder! Maar wat als goed slapen niet lukt? Wat doet een slechte nachtrust met je? En wat kun je eraan doen? In deze blog vind je het antwoord op deze vragen en we bespreken 3 technologische hulpmiddelen die je kunnen helpen om beter te slapen.

Lees meer »

3 technologische hulpmiddelen tegen oorsuizen (tinnitus)

Ongeveer 10-15% van de Nederlanders heeft last van tinnitus oftewel oorsuizen. In dit artikel lees je alles over oorsuizen en wat je er aan kunt doen. Hoewel er geen medische behandelingen voor oorsuizen bestaan, zijn er gelukkig genoeg hulpmiddelen die het oorsuizen tegen kunnen gaan. We lichten er een aantal voor u uit: de tinnitus maskeerder HearingAid van SunLion, het revolutionaire hoortoestel Phonak Lyric en het White Noise apparaat van Prosova.

Lees meer »