Alles over het Daisycon affiliate netwerk

Tradetracker is samen met Daisycon en Awin wellicht het meest populaire en bekende affiliate netwerk van Nederland. Hoewel de partnerprogrammas van Bol.com en Amazon.nl voor een affiliate marketeer in Nederland vrijwel onmisbaar zijn, kun je ook niet om de affiliate netwerken van Tradetracker Nederland, Daisycon en Awin NL heen. Van aanmelding tot het gebruik van promotiemateriaal, op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het affiliate netwerk van Daisycon.

 

Wat is Daisycon?

Daisycon is een internationaal affiliate netwerk waar zowel adverteerders als publishers zich kunnen aanmelden. Publishers kunnen een partner, oftewel affiliate, van deze adverteerders worden door zich aan te melden voor de diverse campagnes op het platform.

Hoe meld je je aan bij Daisycon?

Het aanmelden bij Daisycon is eenvoudig en gratis. Je meld je gemakkelijk aan via de website, vult je gegevens (zakelijke gegevens en gegevens over je medium, zoals je website) in en vervolgens wacht je tot Daisycon je aanmelding goedkeurt. Na goedkeuring kun je je gaan aanmelden bij de diverse campagnes van adverteerders die producten bieden in jouw niche of categorie.  

 

Hoe meld je je aan bij een campagne bij Daisycon?

In het dashboard van Daisycon vind je een overzicht van beschikbare campagnes. Selecteer een campagne die past bij jouw niche of interesses en klik op 'Aanmelden'. Na goedkeuring van de adverteerder kun je starten met het promoten van hun producten of diensten.

 

Welke campagnes vind je op Daisycon?

Daisycon biedt een breed scala aan campagnes in diverse sectoren, zoals retail, reizen, financiën, en meer. Met honderden adverteerders zijn er campagnes beschikbaar voor vrijwel elke niche. In dit overzicht vind je alle adverteerders en campagnes die je momenteel (maart 2024) op Daisycon kunt vinden.

 

 

Waar vind je promotiemateriaal van adverteerders op Daisycon?

Promotiemateriaal van adverteerders is te vinden in het dashboard van Daisycon. Je kunt het materiaal van een specifieke campagne vinden door naar de campagne te gaan en dan door te klikken naar het materiaal. Ook kun je via het tabblad ‘Materiaal’ naar al het advertentiemateriaal doorklikken en daar vervolgens de campagne selecteren waarvan je banners, tekstlinks of promotiecodes van wilt bekijken.

 

Welk soort promotiemateriaal bieden adverteerders op Daisycon?

Adverteerders op Daisycon bieden een divers scala aan promotiemateriaal, waaronder banners, tekstlinks, productfeeds en zelfs kortingscodes. Dit stelt publishers in staat om effectieve marketingcampagnes op te zetten.

 

Welke vergelijkers biedt Daisycon?

Daisycon biedt ook verschillende widgets, de zogenaamde vergelijkers. Als je bezoekers op je website bijvoorbeeld reizen of telefoonabonnementen wilt kunnen laten vergelijken, hoef je je niet apart aan te melden bij alle verschillende adverteerders die reizen of abonnementen verkopen. Je kunt dan snel en eenvoudig een aanvraag indienen bij Daisycon om gebruik te mogen maken van de diverse vergelijkers. De opmaak en lay out van deze vergelijker kun je na goedkeuring vervolgens in het platform van Daisycon samenstellen en middels een html-code plaats je deze vergelijker op je website. Het platform biedt de volgende vergelijkers:

 • Energie (NL)
 • Boekhouden
 • Car lease
 • Uitvaartverzekering
 • Zorgverzekering
 • Alles-in-1 (telecom)
 • Sim only
 • Telecom
 • Dating
 • Vakanties
 • Marktonderzoek

 

Hoe maak je een deeplink op Daisycon?

Het maken van een deeplink, oftewel trackinglink, op Daisycon is eenvoudig. Ga naar het tabblad ‘Materiaal’ en klik vervolgens op ‘Deeplinks’. Dan neem je een aantal simpele stappen:

 • In dit scherm kun je aanklikken voor welke campagne je een deeplink wilt maken.
 • Je plakt de url van de pagina van de adverteerder waarvoor je deze link wilt maken in het desbetreffende veld.
 • Vervolgens selecteer je de door jou aangemelde website waarop je deze link wilt plaatsen.
 • Je kunt nu ook nog een SubId toevoegen: dit is een soort code voor jezelf zodat je achteraf kunt zien waar op jouw website precies op deze link is geklikt.
 • Tot slotklik je op ‘Genereer deeplink’ en jouw linkje wordt gemaakt.

Nu kun je de deeplink kopiëren en op jouw website plaatsen. Daisycon heeft overigens ook een Chrome extensie die je kunt downloaden. Een icoontje van het platform wordt dan zichtbaar, bovenin je browser, naast de adresbalk. Als je hierop klikt kun je direct een deeplink maken van de webpagina die je op dat moment bezoekt.

Hoe gebruik je de productfeeds van Daisycon?

Productfeeds zijn beschikbaar in het dashboard van Daisycon onder elke campagne of via het tabblad Materiaal. Je kunt in het dashboard enkele instellingen voor de productfeed aanpassen, zodat deze na het downloaden ook compatibel is met het systeem dat jij gebruikt voor jouw website om je productfeed in te laden.

 

Hoe werkt het dashboard van Daisycon?

Het dashboard van Daisycon is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Hier vind je statistieken over je prestaties, beschikbare campagnes, promotiemateriaal en meer. Het biedt alle tools die je nodig hebt om succesvolle affiliate marketingcampagnes op te zetten en te beheren.

 

Daisycon biedt een uitgebreid platform voor zowel adverteerders als publishers om succesvolle affiliate marketingcampagnes op te zetten. Door gebruik te maken van de diverse mogelijkheden en tools die Daisycon biedt, kun je jouw online business naar nieuwe hoogten tillen. Dus waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan bij Daisycon en begin met het realiseren van jouw affiliate marketingdoelen!