Alles wat je moet weten over Tradetracker Nederland

Affiliate marketing blijft een krachtige methode voor online ondernemers om passief inkomen te genereren. Tradetracker is samen met Daisycon en Awin wellicht het meest populaire en bekende affiliate netwerk van Nederland. Hoewel de partnerprogrammas van Bol.com en Amazon.nl voor een affiliate marketeer in Nederland vrijwel onmisbaar zijn, kun je ook niet om de affiliate netwerken van Tradetracker Nederland, Daisycon en Awin NL heen. Op deze pagina lees je alles over Tradetracker, van aanmelding tot het gebruik van promotiemateriaal en het optimaliseren van je campagnes.

 

Wat is Tradetracker (Nederland)?

Tradetracker is een toonaangevend affiliate netwerk dat adverteerders en uitgevers samenbrengt. Het stelt adverteerders in staat om hun producten of diensten te promoten via een netwerk van uitgevers, waardoor ze hun bereik kunnen vergroten en meer conversies kunnen genereren. Publishers kunnen zich na aanmelding bij het netwerk aanmelden bij de diverse campagnes van de grote verscheidenheid aan adverteerders. Na goedkeuring voor een campagne kun je als publisher, je bent nu een affiliate van de adverteerder, de producten en diensten van de adverteerder gaan promoten op je website of social media kanaal.

 


STENZORGWIJS is overigens gemaakt met Jouwweb. Een zeer handige, gebruiksvriendelijk en betaalbare sitebuilder van Nederlandse bodem om je website mee te maken. Jouwweb biedt meer dan genoeg mogelijkheden qua designs en functionaliteiten als je begint met affiliate marketing, een blog, webshop of bedrijfswebsite. Je kunt gratis beginnen, maar ook upgraden naar een betaalde versie, met meer functies en zonder reclame. Maak hier een account aan bij Jouwweb.


Hoe meld je je aan bij Tradetracker?

Het aanmelden bij Tradetracker is eenvoudig en gratis. Ga naar hun website, vul alle gegevens (o.a. website, type website, persoonlijke of bedrijfsgegevens) in en wacht op goedkeuring. Zodra je account is goedgekeurd, krijg je toegang tot het dashboard en kun je beginnen met het verkennen van beschikbare campagnes.

 

Hoe meld je je aan bij een campagne bij Tradetracker?

Na het aanmelden en goedkeuren van je account door Tradetracker, kun je door beschikbare campagnes bladeren in het dashboard. Kies een campagne die past bij jouw niche of interesses en klik op 'Aanmelden'. Zodra de adverteerder je aanvraag heeft goedgekeurd, kun je aan de slag met promotie.

 

Welke campagnes vind je op Tradetracker Nederland?

Tradetracker Nederland biedt een breed scala aan campagnes in verschillende sectoren, variërend van mode en beauty tot elektronica en reizen. Met honderden adverteerders is er voor elke niche wel iets te vinden. In dit Excel bestand (gratis download) vind je een overzicht van alle campagnes die momenteel lopen op Tradetracker Nederland.

 

 

Waar vind je promotiemateriaal van adverteerders op Tradetracker?

In het dashboard van Tradetracker vind je onder elke campagne secties met promotiemateriaal. Dit omvat banners, tekstlinks, en meer, allemaal ontworpen om jou te helpen bij het promoten van de producten of diensten van de adverteerder. Je kunt ook naar het tabblad ‘Promotiemateriaal’ gaan en daar de campagne aanklikken waar je het materiaal van wilt zien. Vervolgens kun je ook nog eens kiezen welk type en formaat promo-materiaal je wilt bekijken.

 

Welk soort promotiemateriaal bieden adverteerders op Tradetracker?

Adverteerders op Tradetracker bieden een verscheidenheid aan promotiemateriaal, waaronder banners van verschillende formaten, tekstlinks, productfeeds en zelfs kortingscodes. Dit stelt jou als uitgever in staat om creatief te zijn in je promotiestrategieën. Deze banners kun je in html code op je website zetten.

 

Hoe maak je een deeplink op Tradetracker?

Het maken van een deeplink op Tradetracker is eenvoudig. Via het tabblad Promotiemateriaal ga je naar de linkgenerator. Daar vink je aan voor welke website en welke adverteerder je een deeplink wilt maken. Je kopieert de url van het product op de website van de adverteerder en voert deze in Tradetracker in. Dan klik je op ‘Genereren’ en de deeplink is gemaakt. Deze kun je vervolgens op je website invoegen op de gewenste plek.

 

 

Hoe gebruik je de productfeeds van Tradetracker?

Productfeeds zijn handig voor het tonen van specifieke producten op je website. In het dashboard van Tradetracker kun je de beschikbare productfeeds vinden onder elke campagne. Download de gewenste productfeed en integreer deze in je website of applicatie. De productfeed is eigenlijk een soort url die je vervolgens in jouw content management systeem (CMS) inlaadt. Elke CMS zal weer andere eisen stellen aan het format waarin je de productfeed moet downloaden. De scheidingstekens, het documenttype (format) en nog enkele andere zaken kun je gemakkelijk in Tradetracker aanpassen zodat het format van de productfeed matcht met wat voor jouw CMS nodig is.

 

Hoe werkt het dashboard van Tradetracker?

Het dashboard van Tradetracker is misschien niet zo flitsend als die van andere affiliate platformen, maar het is toch erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Je vindt er onder meer statistieken over je prestaties, beschikbare campagnes, promotiemateriaal en meer. Ook kun je diverse rapportages op verschillende plekken in je account maken. Als het hoofddashboard bijvoorbeeld in onderhoud is, kun je toch je kliks, impressies, commissies en meer terugvinden via de rapportagetools. 

 

Tradetracker Nederland biedt een schat aan mogelijkheden voor zowel adverteerders als uitgevers in de wereld van affiliate marketing. Door je aan te melden bij Tradetracker en gebruik te maken van hun uitgebreide tools en campagnes, kun je jouw affiliate business naar nieuwe hoogten tillen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het verkennen van de kansen die Tradetracker te bieden heeft!


Veelgestelde Vragen (FAQ) over Affiliate Marketing

 1. Wat is affiliate marketing precies? Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf (de adverteerder) beloningen uitkeert aan externe partners (affiliates of publishers) voor het genereren van verkeer of verkoop via hun marketinginspanningen.
 2. Hoe werkt affiliate marketing in de praktijk? In de praktijk promoot een affiliate producten of diensten van een adverteerder via zijn/haar eigen online kanalen, zoals websites, blogs, sociale media of e-mailmarketing. Wanneer een klant via de affiliate-link een aankoop doet, ontvangt de affiliate een commissie.
 3. Wat zijn de voordelen van affiliate marketing voor adverteerders? Voor adverteerders biedt affiliate marketing een kosteneffectieve manier om hun bereik te vergroten en verkopen te stimuleren zonder voorafgaande investeringen in marketingkosten. Ze betalen alleen voor daadwerkelijke resultaten.
 4. Welke voordelen heeft affiliate marketing voor affiliates? Affiliates / publishers kunnen profiteren van affiliate marketing door passieve inkomsten te genereren met hun bestaande online inhoud en publiek. Het biedt hen de mogelijkheid om geld te verdienen zonder zelf producten te hoeven maken of voorraad te beheren.
 5. Hoe kies ik een geschikt affiliate programma? Bij het kiezen van een affiliate programma is het belangrijk om te letten op factoren zoals de relevantie van producten of diensten voor je publiek, de hoogte van de commissies, de betrouwbaarheid van de adverteerder en de beschikbare promotiematerialen.
 6. Hoe kan ik mijn affiliate marketing inspanningen optimaliseren? Om je affiliate marketing te optimaliseren, kun je experimenteren met verschillende promotiemethoden, zoals contentmarketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO), betaalde advertenties en e-mailcampagnes. Het bijhouden van statistieken en het testen van verschillende strategieën is ook essentieel.
 7. Hoeveel kan ik verdienen met affiliate marketing? Het potentiële verdienpotentieel van affiliate marketing varieert sterk en is afhankelijk van factoren zoals de niche, de kwaliteit van je content, de grootte van je publiek en de commissiestructuur van het programma. Sommige affiliates verdienen een bescheiden extra inkomen, terwijl anderen een fulltime inkomen genereren.
 8. Hoe kan ik succesvol worden in affiliate marketing? Succes in affiliate marketing vereist consistentie, geduld en een goed begrip van je publiek en de markt. Blijf leren, experimenteer met verschillende strategieën en blijf je inhoud en promotietechnieken verbeteren om je kansen op succes te vergroten.
 9. Wat zijn de meest populaire affiliate marketing netwerken in Nederland? De meest populaire affiliate marketing netwerken in Nederland zijn onder andere Daisycon, TradeTracker en Awin.
 10. Hoe meld ik me aan als affiliate bij deze netwerken? Je kunt je meestal eenvoudig aanmelden als affiliate op de website van het betreffende netwerk. Na goedkeuring krijg je toegang tot het dashboard waar je verschillende adverteerders kunt vinden om te promoten.
 11. Hoe worden commissies berekend en uitbetaald? Commissies worden meestal berekend op basis van een percentage van de verkoopwaarde of een vast bedrag per actie, zoals een lead of klik. Uitbetalingen worden doorgaans gedaan via bankoverschrijving of PayPal, afhankelijk van het netwerk.
 12. Zijn er kosten verbonden aan deelname aan deze netwerken als affiliate? Nee, deelname aan deze netwerken als affiliate is over het algemeen gratis. Je verdient geld door de producten of diensten van adverteerders te promoten en een commissie te ontvangen voor elke succesvolle transactie.
 13. Hoe kan ik de beste programma's vinden om te promoten binnen deze netwerken? Door te zoeken naar programma's die passen bij je niche, doelgroep en interesses, en die aantrekkelijke commissiestructuren en promotiematerialen bieden.
 14. Zijn er specifieke richtlijnen waaraan ik me moet houden bij het promoten van producten of diensten via deze netwerken? Ja, de meeste netwerken hebben richtlijnen voor ethische promotiepraktijken en verbieden bijvoorbeeld spammen, misleidende advertenties of inbreuk op auteursrechten.
 15. Kan ik mijn prestaties en commissies bijhouden via deze netwerken? Ja, alle grote affiliate marketing netwerken bieden uitgebreide rapportage tools waarmee je je prestaties, klikken, conversies en verdiensten kunt bijhouden.
 16. Hoe kan ik mijn succes maximaliseren bij het gebruik van deze netwerken? Door strategisch te zijn in je productkeuzes, het creëren van hoogwaardige content, het optimaliseren van je promotiemethoden en het blijven leren en experimenteren met nieuwe strategieën om je affiliate inkomsten te maximaliseren.