De beste Lichtgewicht Rollators: onze top 3

Gepubliceerd op 8 februari 2024 om 22:07

Het kiezen van de perfecte rollator kan een uitdaging zijn. Daarom helpen we u een handje op weg in dit artikel. U leest hier meer over de best geteste rollators van het moment en als u er meer over wilt weten of prijzen wilt vergelijken, kijk dan eens op Rollatordeals.nl. Daar vergelijkt u prijzen van allerhande rollators en rollator accessoires van diverse grote merken bij de grootste aanbieders.

De Top 3 Lichtgewicht Rollators in 2024!

Zo, nu weet u waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste rollator. Laten we eens kijken naar de top 3 lichtgewicht rollators die op de markt beschikbaar zijn:

 

Quatro – Thuasne

De Thuasne Quatro rollator is al meer dan 30 jaar het toonaangevende model in Europa, en dat is niet zonder reden. Ontworpen met aandacht voor comfort en gebruiksgemak, heeft de rollator een lichtgewicht en stevig aluminium frame, geschikt voor gebruikers tot 130 kg. Met vier grote slijtvaste wielen biedt hij stabiliteit en veiligheid op diverse ondergronden, binnen en buiten, met eenvoudig vergrendelbare wielen voor veilig parkeren. De ergonomische handvatten zijn in hoogte verstelbaar en voorzien van een handige remfunctie, terwijl de zitting en rugleuning gebruikers de mogelijkheid geven om even uit te rusten tijdens het lopen. Gemakkelijk opvouwbaar en compact op te bergen, inclusief een handige boodschappentas, maakt de Quatro rollator de ideale keuze voor wie comfort, stabiliteit en gebruiksgemak zoekt in een hoogwaardige rollator.

 

 

  • Beste getest door Kassa in 2010, de Quatro staat bekend om zijn stabiliteit en betrouwbaarheid.
  • Perfect voor zowel binnen- als buitengebruik.
  • Gewicht: 9,4kg

 

Lees meer over de Quatro op Rollatordeals.nl

 

Topro Troja 2G Premium M

De Topro Troja 5G rollator biedt een combinatie van comfort, veiligheid en uitgebreide functionaliteiten. Met unieke ergonomische handvatten die diverse gripopties mogelijk maken, zorgt deze rollator voor veelzijdig gebruiksgemak. De Quick Release SOFT wielen, bel en reflectoren versterken de veiligheid, zelfs bij weinig licht. Deze lichtgewicht rollator beschikt over een handige memory functie voor de hoogte-instelling van de handvaten.

 

 

  • Geprezen door de Duitse consumentenbond, de Topro Troja biedt ongeëvenaarde mobiliteit en duurzaamheid.
  • Uitstekend geschikt voor diverse terreinen en weersomstandigheden.
  • Gewicht: 7,8kg

 

Lees meer over de Topro Troja op Rollatordeals.nl

 

Nitro - Drive Medical

Deze stijlvolle en veilige lichtgewicht rollator is geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Het unieke frame met geïntegreerde remkabels voorkomt haken, waardoor het extra veilig is, vooral binnen. Opvallende veiligheidskenmerken zijn de reflectoren aan zowel de voor- als achterkant. Met grote 25 cm wielen aan de voorkant biedt de rollator eenvoudige bediening, verbeterd rijcomfort en stabiliteit. Het voorgevormde, ergonomische kruisframe zorgt voor extra stabiliteit, terwijl de in hoogte verstelbare handgrepen aan iedere gebruiker zijn aan te passen. De handige afneembare tas aan de voorkant maakt het gemakkelijk om boodschappen of persoonlijke spullen mee te nemen, met een capaciteit van 5 kg en een ritssluiting. Daarnaast beschikt de rollator over een comfortabel zitvlak met een veilige rugleuning voor rustmomenten onderweg. Het vouwmechanisme maakt het eenvoudig opvouwen en openklappen met één hand mogelijk. Inclusief stokhouder en geleverd tegen een aantrekkelijke prijs. Geschikt voor gebruikers met een lengte tussen 1.60m en 1.80m, met een maximaal belastbaar gewicht van 130 kg. Weegt slechts 7,2 kg met afmetingen van 70,5x60,5x98 cm, zithoogte van 52 cm en vouwmaat van 70,5x22,5x85 cm.

 

 

  • Lichtgewicht en stijlvol, de Nitro combineert design met functionaliteit.
  • Testwinnaar bij de Duitse consumentenbond.
  • Gewicht: 7kg

 

Lees meer over de Nitro op Rollatordeals.nl

 

Waar op te letten bij het kopen van een rollator?

Bij het maken van een keuze voor een rollator zijn er verschillende zaken waar u op moet letten. Naast het kiezen tussen 3- en 4-wielige modellen, is het vooral belangrijk om te bedenken waarvoor u de rollator hoofdzakelijk gaat gebruiken:

 

  • Mobiliteit: Kies tussen 3 of 4 wielen op basis van stabiliteit en wendbaarheid. Rollators met 3 wielen zijn wendbaarder, met 4 wielen zijn ze stabieler.
  • Omgeving: Bepaal of de rollator voornamelijk binnen, buiten of beide zal worden gebruikt. Daar zijn specifieke rollators voor ontworpen, waarbij de stevigheid van het frame, eventuele vering en speciale banden cruciaal zijn.
  • Vouwbaarheid: Als u de rollator vaak meeneemt in de auto of bijvoorbeeld te trein, overweeg dan een opvouwbare rollator voor eenvoudig transport.
  • Gewicht: Als u regelmatig de rollator moet optillen en u dat natuurlijk ook nog kunt, kies dan voor een lichtgewicht model van aluminium of carbon.
  • Zitje: Voor diegenen die graag zitten, let op gewichtscapaciteit en comfort van het zitje.

 

Waar te koop?

Voor meer diepgaande informatie over deze top 3 lichtgewicht rollators, inclusief prijzen en kortingen, verwijs ik je graag naar de partnerwebsite Rollatordeals.nl. Hier vind je overigens een breed scala aan rollators en rollator accessoires waarvan je de prijzen tussen diverse winkels kunt vergelijken.