Gezondheid - Technologie - Zelfzorg

Meetapparatuur

Meten is weten! En dat geldt ook voor je gezondheid. Als je om welke reden dan ook je gezondheid goed in de gaten moet houden, bestaan er gelukkig vele mogelijkheden om dat thuis zelf te doen. De meest bekende apparaten zijn misschien wel de bloeddrukmeters, de thermometers en de glucosemeters. Maar tegenwoordig kun je met verschillende wearables zoals de nieuwste smartwatches, activity trackers en sporthorloges ook een hoop gezondheidsgegevens bijhouden. Lees er alles over in de blog!


De beste activity trackers onder de 100 euro

Met deze activity trackers of fitnesshorloges meet je je gezondheid en sportprestaties ...

Bloeddrukmeters aanbevolen door de Hartstichting

Als je op zoek bent naar een betrouwbare bloeddrukmeter, kun je ervan op aan dat de Hartstichting ....

De beste smartwatches rond de 200 euro

Ben je op zoek naar een sporthorloge dat niet duur is? Zoek dan niet verder. In deze blogpost delen we …


Over Meetapparaten

Meten is weten! En dat geldt ook voor je gezondheid. Als je om welke reden dan ook je gezondheid goed in de gaten moet houden, bestaan er gelukkig vele mogelijkheden om dat thuis zelf te doen. De meest bekende apparaten zijn misschien wel de bloeddrukmeters, de thermometers en de glucosemeters. Maar tegenwoordig kun je met verschillende wearables zoals de nieuwste smartwatches, activity trackers en sporthorloges ook een hoop gezondheidsgegevens bijhouden.

 

  • Bloeddrukmeters: met een bloeddrukmeter meet je automatisch je bloeddruk. Er is echter een breed scala aan keuzes op het gebied van bloeddrukmeters. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een bloeddrukmeter die goedgekeurd is door de Hartstichting, voor een betrouwbare meting. De bloeddrukmeters van het merk Omron worden vrijwel allemaal aangeboden door de Hartstichting en zijn misschien wel het meest populair. Bekijk hier alle Omron-bloeddrukmeters op Bol.com die worden aanbevolen door de Hartstichting.
  • Thermometers: met thermometers meet je de lichaamstemperatuur. Er zijn echter verschillende plekken op het lichaam waar je met verschillende soorten thermometers de lichaamstemperatuur kunt meten. Een gewone staafthermometer meet het nauwkeurigst de lichaamstemperatuur. Oor- en voorhoofdthermometers werken met infrarood en meten ook zeer nauwkeurig, maar je moet hierbij een half graadje optellen bij de meting.
  • Glucosemeters: vooral voor diabetespatiënten (en zwangere vrouwen) kan het van belang zijn om je bloedsuikerspiegel (glucosespiegel) goed te monitoren. Er zijn al innovatieve meetapparaten beschikbaar die werken met geïmplanteerde sensoren die op gezette tijden (Flash Glucose Monitoring (FGM)) of continu (Continue Glucose Monitoring (CGM)) de suikerspiegel meten. Deze apparaten worden (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Mocht je hier niet voor in aanmerking komen en toch 'gewoon' moeten prikken, dan kun je gemakkelijk een meetsetje van de drogist gebruiken.
  • Wearables: onder wearables verstaan we elektronische apparaten die je op je lichaam draagt en waar je van alles mee kunt doen. Smartwatches, sporthorloges en activity trackers vallen hier ook onder. Ze tellen niet alleen je sportprestaties, maar meten ook je bloeddruk, hartslag en meer.

 

Dit is slechts een greep uit het brede scala aan meetapparatuur die voor thuis beschikbaar is. ST&ZORGWIJS helpt je graag een stukje op weg als je op zoek bent naar meetapparaten om je gezondheid te monitoren. 


Veelgestelde vragen (FAQ) over Meetapparatuur voor de gezondheid

 

  1. Wat is meetapparatuur voor de gezondheid?

Meetapparatuur voor de gezondheid zijn apparaten die worden gebruikt om verschillende aspecten van uw gezondheid te meten en te monitoren, zoals bloeddruk, hartslag, en lichaamstemperatuur.

  1. Wat zijn enkele voorbeelden van meetapparatuur voor de gezondheid?

Voorbeelden van meetapparatuur voor de gezondheid zijn bloeddrukmeters, hartslagmeters, glucosemeters, en digitale thermometers.

  1. Hoe nauwkeurig zijn deze meetinstrumenten?

De nauwkeurigheid van gezondheidsmeetapparatuur kan variëren, maar de meeste moderne apparaten zijn zeer nauwkeurig en betrouwbaar.

  1. Waar kan ik meetapparatuur voor de gezondheid kopen?

Meetapparatuur voor de gezondheid is verkrijgbaar bij medische winkels, apotheken en ook online.

  1. Zijn er bijwerkingen van het gebruik van meetapparatuur voor de gezondheid?

Er zijn meestal geen bijwerkingen van het gebruik van meetapparatuur voor de gezondheid, zolang ze zoals voorgeschreven worden gebruikt.


Onze Partners