De populairste smart speakers van het moment

Gepubliceerd op 13 februari 2024 om 12:39

Wat is de beste smart speaker?

Uit de Smart Home Monitor van Multiscope blijkt dat ruim 1,8 miljoen huishoudens in Nederland een smart speaker heeft. In Nederland is de Sonos One het populairst, gevolgd door de Google Nest, zijn kleinere broertje de Google Nest mini. Wereldwijd gezien is Amazon met de ‘Alexa’ speakers, zoals de Echo Dot misschien wel de grootste aanbieder. Wil jij weten hoe deze speakers werken en wat de voor- en nadelen zijn? Lees snel verder en maak de keuze die bij jou past!

 

Sonos One - slimme luidspreker

De Sonos One is de slimme luidspreker voor muziekliefhebbers, want hij levert superieure geluids- en baskwaliteit, met Trueplay-tuning die de akoestiek perfect aan de ruimte aanpast. Hij heeft ook een modern minimalistisch ontwerp dat elke ruimte complimenteert, waardoor hij ideaal is voor elk interieur. Bovendien kun je je audio-ervaring verdiepen door een sonisch indrukwekkend stereopaar te maken van twee Sonos-luidsprekers - de Sonos One en de microfoonloze Sonos One SL. Dankzij de eenvoudige plug-in installatie kun je in een mum van tijd muziek, podcasts, radioprogramma's en meer streamen. Vraag de Google Assistent om timers in het stellen, het nieuws te checken, je smart home-apparaten te bedienen en nog veel meer. Met al deze geweldige functies gecombineerd in één krachtige kleine luidspreker, is de Sonos One echt een game-changer voor liefhebbers van muziek. 

 

Specificaties

 • Google Assistent
 • Spotify, ITunes en internetradio is mogelijk.
 • Bediening via stem, app of touch.
 • Geen bluetooth

 

Google Nest Mini - Smart Speaker

Maak kennis met de Google Nest Mini, de one-stop hub voor een smart home. Met de nieuwste Google Assistant-technologie kun je met een paar eenvoudige stemcommando's de volledige controle over uw huis hebben. Zeg gewoon "Hey Google" om de assistent op te roepen en stel vragen, bedien slimme apparaten en speel muziek af via deze slimme luidspreker. Het gestroomlijnde ontwerp past naadloos in elke woonomgeving zonder de esthetische ruimtes aan te tasten. Dankzij de intuïtieve functies is het apparaat gemakkelijk te gebruiken, ongeacht wie het gebruikt. Al met al is Google Nest Mini een van de beste smart speakers om uw hele ruimte te verbinden en onder controle te houden! 

 

Specificaties

 • Google Assistent
 • Bediening via stem of app
 • Bluetooth
 • Bestaat uit 70% gerecycled plastic

 

 

Amazon Echo Dot - Slimme luidspreker (Alexa)

De Echo Dot van Amazon is een slimme speaker waarmee gebruikers verschillende smart home-apparaten kunnen bedienen met spraakopdrachten, muziek kunnen afspelen, kunnen bellen en nog veel meer. Het apparaat beschikt over Alexa, de virtuele assistent van Amazon, waarmee gebruikers met hun stem vragen kunnen stellen en taken kunnen uitvoeren. Met Echo Dot kunnen gebruikers eenvoudig lampen, thermostaten, sloten en andere apparaten in hun huis bedienen met spraakopdrachten. Daarnaast kan Echo Dot worden gebruikt om muziek af te spelen van streamingdiensten als Spotify en Pandora, of podcasts van sites als NPR. Bovendien kan Echo Dot worden gebruikt om handsfree te bellen met andere Echo-gebruikers of mobiele telefoons.

 

Specificaties

 • Alexa Assistent
 • Stem en App
 • Blutetooth
 • Voornamelijk voor muziek

 

De Sonos One, Google Nest Mini en Amazon Echo Dot zijn stuk voor stuk echte toppers op het gebied van slimme speakers. De Sonos One overtuigt met hoogwaardige audiokwaliteit en naadloze integratie in het Sonos-ecosysteem. Google Nest Mini blinkt uit in het gebruik van de Google Assistent, waardoor het een krachtige tool is voor informatie en spraakgestuurde taken. De Amazon Echo Dot indruk maakt met zijn veelzijdigheid en uitstekende integratie met diverse muziek en podcast streaming diensten. Welke keus je ook maakt, met deze smart speakers haal je altijd kwaliteit in huis.