Daglichtbril kopen? Onze top 3 tot 150 euro!

Gepubliceerd op 5 oktober 2023 om 21:47

Wanneer de dagen korter worden en het zonlicht zwakker, ervaren veel mensen een winterdip of zelfs een winterdepressieig biedt lichtther een oplossing voor velen. Tegenwoordig is het mogelijk om lichttherapie thuis te volgen met een daglichtbril of een daglichtlamp. In deze blog presenteren we u de top 3 daglichtbrillen onder de €150. Lees verder om meer te weten te komen! We kunnen alvast verklappen dat deze top 3 bestaat uit de Medisana DG 100, de lichttherapiebril van Pegasi en de goedkoopste in het rijtje is de daglichtbril van Podec.

 

De beste daglichtbrillen onder de 150 euro

Het is echter niet makkelijk om tussen al die lichttherapiebrillen het beste product te kiezen. Mocht je een kleiner budget hebben of gewoonweg minder willen uitgeven aan een lichttherapiebril, dan helpen we je daar graag een handje bij. We zetten hebben daarom een top 3 van de populairste daglichtbrillen onder de 150 euro voor je samengesteld. Ze beloven net zo goed te werken als de iets duurdere modellen, maar kunnen iets zwaarder zijn, een minder strak design hebben of niet altijd over een bril te dragen zijn. Al deze brillen hebben net als de duurdere daglichtbrillen de Europese CE-markering die aangeeft dat deze lichttherapiebrillen veilig zijn voor gebruik.

 

 

 • Compact design
 • Lichtgewicht
 • Blauw licht
 • Verblind niet
 • Net zo effectief als een daglichtlamp

 

 

 • Compact design
 • Lichtgewicht
 • Blauw licht
 • UV vrij
 • Net zo effectief als 10.000 lux wit licht

 

 

 • Opvouwbaar
 • Lichtgewicht
 • Wit licht
 • Timer 15, 30 of 45 minuten
 • Sterkte van 10.000 lux 

 

Hoe werkt lichttherapie?

Door gebrek aan licht produceert je lichaam melatonine, wat kan leiden tot slaperigheid, vermoeidheid en somberheid overdag. Dit kan resulteren in een winterdip of zelfs een winterdepressie. In ons artikel over de winterdip vind je alle informatie hierover. Lichttherapie omvat dagelijks gebruik van een daglichtlamp gedurende ongeveer 45 minuten gedurende een week. Deze lamp, ook wel bekend als een lichttherapielamp, straalt blauw of wit licht uit en heeft een sterkte van minimaal 10.000 lux. Even ter vergelijking: een kaars heeft een sterkte van 1 lux. Lichttherapie stopt de overmatige productie van melatonine, wat resulteert in verlichting van de symptomen. Deze behandeling is zo effectief dat 70 à 80 procent van de patiënten na een week volledig klachtenvrij is.

 

Op de polikliniek (in het ziekenhuis) wordt gebruik gemaakt van wit licht. Wit licht bevat alle kleuren van het spectrum, inclusief blauw (UV) licht. Blauw licht heeft een grotere invloed op de biologische klok. Dit verklaart waarom blauw licht veel aandacht krijgt en er uitgebreid onderzoek naar wordt gedaan. Onderzoek toont aan dat blauw licht sneller werkt bij een lagere intensiteit, maar er zijn geen significante verschillen in de resultaten tussen lichttherapie met blauw en wit licht. Overmatige blootstelling aan blauw (UV) licht kan echter schade toebrengen aan de ogen en de huid, terwijl wit licht dat niet doet. Lichttherapie met blauw licht wordt daarom zorgvuldig gedoseerd wat betreft de duur en intensiteit van het licht. Daglichtlampen gebruiken meestal wit licht en daglichtbrillen maken voornamelijk gebruik van blauw licht.

 

Lichttherapie is dus een zeer effectieve manier om je fitter te voelen, meer energie te krijgen en om je winterdip of winterdepressie te bestrijden. De daglichtbrillen kunnen je hier uitstekend bij helpen. Mocht je iets meer budget hebben dan zou je ook eens kunnen kijken naar brillen in een prijsklasse hoger. In het vorige artikel over daglichtbrillen hebben we de 3 beste daglichtbrillen uit dit segment al voor je op een rij gezet. Mocht een daglichtbril niets voor je zijn, maar wil je wel met lichttherapie aan de slag? Dan kun je ook eens naar een daglichtlamp kijken. Ze zijn doorgaans een stukje minder prijzig, maar je kunt ze niet opzetten zoals een bril en je dagelijkse werkzaamheden tegelijkertijd uitvoeren. Ze werken met wit licht en dat is misschien wel prettiger voor de ogen. Lees hier meer over onze top 3 daglichtlampen en bepaal zelf wat het beste bij jou past!