De 3 beste smartwatches tot 500 euro (met slaaptracker)

Gepubliceerd op 2 mei 2024 om 09:49
smartwatch, apple watch series 8, samsung galaxy watch6 classic, garmin venu 2 plus

Dit zijn de beste smartwatches onder de 500 euro

De wereld van smartwatches evolueert snel en het kan moeilijk zijn om bij te blijven met de nieuwste technologie. Als je op zoek bent naar de beste nieuwe smartwatch, dan heb je geluk. We hebben een lijst samengesteld met de drie beste smartwatches tot 500 euro. Van fitnesstracking tot meldingen, deze horloges bieden een geweldige manier om verbonden te blijven zonder een fortuin uit te geven. We bespreken hier de Apple Watch Series 8, de Garmin Venu 2 Plus en de Samsung Galaxy Watch6 Classic

 

 

Voor- en nadelen van Apple Watch Series 8

De Apple Watch Series 8 is op het moment de nieuwste smartwatch van Apple en biedt vrijwel alles wat je nodig hebt op het gebied van smartwatchtechnologie. Het slanke ontwerp en de intuïtieve interface maken het een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een smartwatch die er goed uitziet en meer doet dan alleen de tijd aangeven. De Series 8 biedt een reeks functies zoals gezondheidstracking, meldingen en meer. Het is echter belangrijk om de voor- en nadelen van de Apple Watch Series 8 in overweging te nemen voordat je tot aankoop overgaat.

 

De Apple Watch Series 8 kent vele mogelijkheden om allerlei gezondheidswaarden te meten en te monitoren. Met de hartslagmeter kun je vrijwel alles wat met je hartslag te maken heeft bijhouden. Ook je bloeddruk, temperatuur en saturatie houd je gemakkelijk bij met dit horloge. De Series 8 biedt ook geweldige connectiviteitsopties, zodat je in contact kunt blijven met je vrienden en familie. Je kunt meldingen van je telefoon ontvangen en berichten en oproepen beantwoorden. De smartwatch beschikt overigens ook over valdetectie waarmee je bij een val automatisch de hulpdiensten kunt inroepen.

 

De Apple Watch Series 8 heeft echter ook een aantal nadelen. De metingen van slaapgedrag, hardlopen en stress zijn wat beperkt. Het horloge is dus niet erg geschikt als slaaptracker of als hardloophorloge. Daarnaast is de batterijduur met 18 uur (sportstand) niet zo lang als bij sommige concurrenten, dus als je op zoek bent naar een horloge dat de hele dag meegaat, is dit misschien niet de beste keuze. Ook staat Apple erom bekend dat de producten alleen op IOS draaien. Je kunt de producten van Apple dus niet met je Android telefoon koppelen.

 

Over het geheel genomen is de Apple Watch Series 8 een geweldige smartwatch-optie voor iedereen die op zoek is naar een horloge dat er goed uitziet en een scala aan functies biedt. De mogelijkheden voor het bijhouden van de gezondheid, de verbindingsopties en de intuïtieve interface maken het een geweldige keuze voor mensen die verbonden willen blijven en hun gezondheidsdoelen willen halen. De beperkte opties voor het bijhouden van je slaapgewoonten, specifieke hardloopmetingen en de relatief korte batterijduur kunnen echter een nadeel zijn.

 

Voordelen en nadelen van Garmin Venu 2 Plus

De Venu-serie van Garmin is vooral gericht op het bijhouden van de gezondheid en het bevorderen van het welzijn. Hierin onderscheidt deze serie zich van de bekende Forerunner-serie (sport). De Garmin Venu 2 Plus is het nieuwste model van Garmin Venu serie.

 

Garmin staat bekend om zijn GPS-systemen en dat is duidelijk te merken in de smartwatches van het merk, ook bij de Venu 2 Plus. Dankzij de GPS-ontvanger kun je je locatie en activiteiten nauwkeurig volgen, terwijl de lange batterijlevensduur van maximaal 9 dagen in smartwatchmodus en maximaal 24 uur in GPS-modus zonder muziek en 8 uur met muziek het een geweldige keuze maakt voor mensen die graag het buitenleven verkennen. De Venu 2 Plus biedt ook veel functies voor muziekliefhebbers, met de mogelijkheid om tot 500 nummers op te slaan en deze te beluisteren via een Bluetooth hoofdtelefoon. Hij heeft ook een uitgebreide hartslagmeter en slaaptracker. Het horloge is overigens te koppelen aan zowel Android als IOS apparaten.

 

De Garmin Venu 2 Plus heeft echter een aantal nadelen. Het ontwerp is wat volumineus, wat misschien niet ideaal is voor mensen die de voorkeur geven aan een kleinere en meer discrete smartwatch. Daarnaast is de muziekopslagcapaciteit beperkt tot 500 nummers, wat misschien niet genoeg is voor mensen met een grotere muziekbibliotheek. Het horloge is ook niet erg geschikt voor hardlopers die al hun prestaties willen bijhouden. Specifieke hardloopmetingen zijn niet mogelijk met dit horloge. Tot slot beschikt de Venu 2 Plus niet over valdetectie.

 

Voordelen en nadelen van de Samsung Galaxy Watch6 Classic

De Samsung Galaxy Watch6 Classic is een smartwatch die zowel modieus als praktisch is. Met een slank, klassiek ontwerp en een verscheidenheid aan functies biedt het gebruikers een geweldige manier om verbonden te blijven en hun fitness bij te houden.

 

De lange levensduur van de batterij van 40 uur, die je binnen 30 minuten tot 45% oplaadt is een echt pluspunt. Met de ingebouwde hartslagmeter, slaaptracker en stappenteller houdt je nauwkeurig je gezondheids- en fitnessdoelen bij en de slaaptracker meet bijna alles wat met je slaapkwaliteit te maken heeft. Ook de ingebouwde GPS kent veel uitgebreide mogelijkheden. Het horloge is bovendien waterbestendig tot 50 meter, waardoor het perfect is voor zwemmen en andere wateractiviteiten.

 

De Galaxy Watch6 Classic heeft echter ook een aantal nadelen. Het horloge is alleen compatibel met Android-apparaten en niet met IOS, geen iPhone dus. Ook is een eSIM abonnement nodig om ermee te kunnen bellen. Tot slot zijn de specifieke hardloopmetingen gebrekkig, wat het geen ideaal hardloophorloge maakt.

 

 

Als het gaat om de beste smartwatches tot 500 euro, zijn de Apple Watch Series 8, Garmin Venu 2 Plus en Samsung Galaxy Watch6 Classic allemaal geweldige keuzes. Elk van deze smartwatches biedt unieke functies en voordelen, zoals een superieure batterijlevensduur, fitnesstracking en een stijlvol ontwerp. Om te beslissen welke het beste bij je past, is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke behoeften, voorkeuren en budget. De vergelijking van specificaties in dit artikel kan je hopelijk helpen om een weloverwogen beslissing te nemen. Welke smartwatch je uiteindelijk ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je een uitstekend product krijgt dat je helpt om verbonden en actief te blijven. Mocht je trouwens op zoek zijn naar een smartwatch voor een lagere prijs, kijk dan eens naar onze selectie met de beste smartwatches van rond de 200 euro. Misschien vind je daar wel wat bij je past!