Alles over slimme ringen: deze smart rings kun je nu al kopen!

Gepubliceerd op 2 mei 2024 om 09:54

Wil je alles weten over de opkomende trend van slimme ringen? In dit uitgebreide artikel nemen we je mee door de wereld van slimme ringen, van de huidige marktspelers tot de voor- en nadelen, en zelfs tips over waar je op moet letten bij het kopen van jouw perfecte slimme ring. Dus lees snel verder en ontdek alles over de toekomst van draagbare technologie!

 

Het Aanbod van Slimme Ringen

Terwijl smartphones en smartwatches alledaagse accessoires zijn geworden, bieden slimme ringen een discreet alternatief. Een smart ring valt minder op en is vaak comfortabeler om te dragen. Van de iconische Oura Ring tot opkomende merken zoals Circular Ring en RingConn, de markt van slimme ringen groeit gestaag. Laten we eens kijken naar enkele van de meest opvallende opties die nu al beschikbaar zijn.

 

Oura Ring 3

De Oura Ring 3 van de toonaangevende gelijknamige fabrikant, biedt geavanceerde functies zoals slaapanalyse, activiteitsregistratie en meditatiesessies. Hoewel prijzig, geeft het een uitgebreid inzicht in gezondheid en welzijn. Oura is ongetwijfeld de bekendste smart ring-fabrikant. Het Finse bedrijf heeft meerdere slimme ringen uitgebracht en is nu bij de derde generatie aanbeland. De Oura Ring 3, gemaakt van titanium en ongeveer zo groot als een trouwring, zit bomvol functies.

 

 • Slaaptracker (slaappatroon meter) 
 • Calorieënverbranding meter
 • Saturatiemeter
 • Menstruatiecyclustracker
 • Waterbestendig
 • + 50 meditatiesessies

 

Iedere ochtend krijg je een overzicht van je slaap, tijdens het sporten houdt de Oura-ring calorieverbranding bij en met de saturatiemeter check je het zuurstofgehalte in je bloed. Is dat niet optimaal, dan volgt een waarschuwing en wordt geadviseerd een arts te raadplegen. Verder heeft de Ring 3 een menstruatiecyclustracker, is waterbestendig en biedt meer dan 50 meditatiesessies voor ontspanning. Goedkoop is de Oura Ring 3 niet. Hoewel uitgebreid, heeft kwaliteit zijn prijs - 314 euro in Nederland, met maandelijkse kosten voor de bijbehorende smartphone-app.

 

Ultrahuman Ring Air

De Ultrahuman Ring is ontworpen als de lichtste smart ring op de markt, met een gewicht van slechts 2,4 gram. Deze smart ring is in feite een ultracomfortabele fitness-wearable. Dankzij het inkepingloze, ultradunne ontwerp en gladde binnenkant biedt de Ring AIR ongeëvenaard comfort, zowel overdag als 's nachts. Hij is gemaakt van titaan dat geschikt is voor gevechtsvliegtuigen.

Met de ring kun je moeiteloos slaap, beweging, hartslag, hartslagvariabiliteit en huidtemperatuur monitoren. Met de ingebouwde slaapindex krijg je inzicht in verschillende slaapfasen en bijbehorende metabolische processen, terwijl de bewegingsindex een actieve levensstijl stimuleert en de cardiovasculaire functie verbetert.

 

 • Slechts 2,4 gram
 • Monitort slaap, beweging, hartslag, hartslagvariabiliteit en huidtemperatuur
 • Herstelscore
 • Workout-modus
 • Beschikbaar in 6 talen
 • Waterbestendig tot 100 m diepte
 • Batterijduur van 6 dagen met draadloos opladen
 • Verkrijgbaar in verschillende maten van 5 t/m 14 voor de perfecte pasvorm

 

De Ultrahuman Ring biedt ook een herstelscore die dieper inzicht geeft in de behoeften van het lichaam en het algehele welzijn. In de workout-modus kunnen gedetailleerde trainingsmetingen en cardiovasculaire reacties worden gevolgd, terwijl het stimulerende raamwerk helpt bij het maken van slimme keuzes over cafeïneconsumptie. Met ondersteuning voor 6 talen is de Ultrahuman Ring wereldwijd toegankelijk.

Daarnaast biedt de Ultrahuman Ring circadiaanse fase-afstemming, waardoor de slaap-waakcyclus geoptimaliseerd wordt voor verbeterde energieniveaus en hormonale balans. Gemaakt van titaan van gevechtsvliegtuigkwaliteit, is de ring waterbestendig tot een diepte van 100 meter. De batterijduur van 6 dagen maakt het gebruik van draadloos opladen mogelijk, en met beschikbare maten van 5 t/m 14, is er voor iedereen een perfecte pasvorm. De ring is de duurste uit deze lijst en kost rond de 380,- euro.

 

Circular Ring

De Circular Ring is door de Franse start-up ‘Circular’ ontwikkeld. Met zijn focus op gezondheidsondersteuning biedt de ring gedetailleerde slaapanalyses en inzichten in je fysieke herstel. Het aanpasbare ontwerp maakt het een stijlvolle keuze voor wie op zoek is naar functionaliteit en esthetiek.

 

 • Het uiterlijk van de ring kan worden aangepast met extra omhulsels, beschikbaar in zwart, zilver, rosé of goud
 • Vooral gericht op gezondheid
 • uitgebreid slaaprapport elke ochtend.
 • Biedt inzicht in fysiek herstel.

 

De ring is een ware concurrent voor de Oura Ring 3, maar de mogelijkheid om het uiterlijk te veranderen, geeft deze ring toch weer een leuke extra. Zo kun je het uiterlijk van de ring aanpassen door een extra omhulsel (in het zwart, zilver, rose of goud) toe te voegen. Het slaaprapport toont elke ochtend details zoals de duur van elke slaapfase, inclusief REM-slaap, en beoordeelt je nachtrust. Met een prijskaartje van 284 euro is de Circular Ring echter ook een investering.

 

RingConn

Dit Chinese merk benadrukt privacy en beveiliging, wat een geruststellende gedachte is voor veel gebruikers. Met functies zoals continue hartslagmeting en stressanalyse biedt de smart ring van RingConn een alles-in-één oplossing voor gezondheidsbewuste individuen.

 

 • Geen Abonnementskosten
 • Batterijduur van 7 dagen
 • 24/7 Hartslag- en Bloedzuurstofmeting
 • Slaap-, Activiteits- en Stressanalyse
 • Persoonlijk Welzijnsadvies in Balans
 • Vervaardigd uit Lichtgewicht Titanium
 • Waterdicht volgens IP68 (165ft/50m)

 

RingConn is overigens Winnaar van de Good Design Awards 2023. De ring is wel aan de prijzige kant: 379 euro 

 

Voordelen en Nadelen van slimme ringen

Net als bij elk technologisch product hebben slimme ringen hun voor- en nadelen. Aan de ene kant bieden ze een discrete manier om gezondheidsgegevens bij te houden en zelfs contactloos te betalen. Aan de andere kant zijn ze beperkt in functionaliteit en vereisen ze vaak een smartphone om toegang te krijgen tot gegevens.

Bovendien waarschuwt de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor slimme ringen die beweren bloedsuikerspiegels te meten zonder de huid te doorboren. Consumenten moeten voorzichtig zijn met dergelijke claims en zich bewust zijn van de mogelijke risico's.

De Toekomst van Slimme Ringen

Of slimme ringen nu de volgende grote trend worden of slechts een tijdelijke hype, blijft de vraag. Maar één ding is zeker: ze bieden een innovatieve en stijlvolle optie voor wie op zoek is naar draagbare technologie. Met grote spelers als Apple en Samsung die werken aan innovatieve ringen, lijkt de toekomst van draagbare technologie aan je vingertoppen te liggen. Samsung komt mogelijk dit jaar (juli 2024) nog met zijn eerste slimme Samsung Galaxy Ring. Dus wie weet, misschien betalen we binnenkort allemaal met onze ringvingers!