De beste white noise machines - top 3

Gepubliceerd op 31 mei 2023 om 20:48
white noise witte ruis

Wanneer je niet goed kunt slapen, kan een white noise machine dé oplossing zijn. Deze apparaten geven witte ruis en helpen je beter in slaap te vallen en om door te slapen. Ook bij tinnitus kunnen ze helpen om oorsuizen te onderdrukken. In dit artikel hebben we een top 3 white noise machines voor je samengesteld. We kunnen al verklappen dat deze bestaat uit de white noise machine van Prosova, het apparaat van het merk Dreemy en tot slot de MostEssential Premium white noise machine.

 

Wat is een white noise machine?

Een white noise machine produceert geluid dat bestaat uit een mix van frequenties in het hoorbare bereik, met gelijke intensiteit op elk van die frequenties (witte ruis). Dit resulteert in een geluid dat lijkt op het geluid van een continue, monotone ruis, zoals het geluid van een waterval, wind of ruis van een tv-kanaal zonder signaal.

 

White noise machines worden vaak gebruikt als een hulpmiddel om te ontspannen, te concentreren of in slaap te vallen, omdat het monotone geluid achtergrondgeluiden kan maskeren die anders storend zouden zijn. White noise machines kunnen ook nuttig zijn voor mensen met tinnitus (oorsuizen) omdat het constante geluid van de machine de tinnitus kan maskeren en zo verlichting kan bieden. Let wel op! Er zijn aanwijzingen dat ONGESTRUCTUREERDE white noise geluiden, tinnitus juist kunnen verergeren.

 

Dit zijn de 3 populairste white noise machines

Mocht je eens een White noise machine willen proberen, gewoon om te ontspannen, beter in slaap te vallen of misschien wil je het proberen om je tinnitus tegen te gaan? Bekijk dan deze top 3 White noise machines. De white noise machines in deze lijst hebben allemaal een CE-markering en zijn dus veilig voor gebruik. Ze zijn overigens geschikt voor zowel baby's als volwassenen.

Prosova white noise machine

 

Prosova white noise machine

 

Specificaties

 • 24 verschillende geluiden
 • Timer van 30, 60 of 90 minuten 
 • 8 uur gebruik met volle accu 
 • Na 3 uur al volledig opgeladen
 • + Gratis (E)-Slaapboek

Dreemy white noise machine

 

Dreemy white noise machine

 

Specificaties

 • 30 geluiden
 • Timer van 30 en 60 min of non stop
 • Lichtgewicht (396g)
 • Compact (11,5 x 11,5 x 6,2 cm)
 • Helderheid licht aanpasbaar

MostEssential white noise machine

 

MostEssential white noise machine

 

Specificaties

 • 16 Geluiden
 • Babyliedjes en natuurgeluiden
 • 7 Kleuren
 • Kleuren automatisch wisselen
 • Timer van 15, 30, 60, 90 en 120 minuten

 

Wat is witte ruis?

Witte ruis is een fenomeen dat bestaat uit een combinatie van alle hoorbare frequenties, variërend van het zachte gerommel van een verre donder tot het irritante gezoem van een mug. Apparaten die witte ruis genereren, zijn speciaal ontworpen om dit unieke geluid voort te brengen en daarmee een kalmerende en rustgevende sfeer te creëren. Door ongewenste geluiden te blokkeren, helpt witte ruis je om beter te kunnen slapen, waardoor je lichaam en geest ultieme ontspanning kunnen ervaren.

 

Voordelen van witte ruis

Apparaten met witte ruis kunnen verschillende voordelen bieden voor een betere nachtrust. Het rustgevende geluid van de witte ruis kan storende geluiden helpen blokkeren, waardoor je gemakkelijker in een rustige slaap kunt vallen. Daarnaast kan het geluid van witte ruis ook een kalmerend effect hebben, waardoor stress wordt verminderd en ontspanning wordt bevorderd. Het creëert een omgeving die lijkt op het zachte geruis van de golven op het strand of het bladgeritsel in het bos, waardoor je jezelf moeiteloos kunt laten wegglijden naar een diepere slaap. 

Bovendien kan witte ruis ook van bijzondere waarde zijn voor mensen die last hebben van tinnitus. Het constante geluid van de witte ruis helpt om het oorsuizen te onderdrukken, wat vaak als storend wordt ervaren bij het in slaap vallen. Hierdoor kun je niet alleen gemakkelijker in slaap vallen, maar ook beter door de nacht heen slapen zonder onderbrekingen.

Kortom, apparaten met witte ruis bieden een veelzijdige oplossing voor een betere nachtrust door storende geluiden te blokkeren, ontspanning te bevorderen en zelfs te helpen bij het onderdrukken van tinnitus.

 

Hopelijk helpt deze lijst je bij het kiezen voor een white noise machine die bij je past. Mocht je naar iets anders op zoek zijn, bijvoorbeeld een slaaplamp, kijk dan eens naar onze top 3 Wake Up Lights.