Gezondheid - Technologie - Zelfzorg

Op deze pagina lees je alles over de vergoeding van medische en technologische hulpmiddelen voor thuis. Vanaf half november, wanneer de zorgverzekeraars de premies bekend maken, kun je hier ook zorgverzekeringen vergelijken in de Zorgvergelijker! 

 

Disclaimer: Vragen over (het vergelijken van) zorgverzekeringen worden niet beantwoord. STENZORGWIJS geeft geen advies over zorgverzekeringen.


Wordt lichttherapie vergoed?

Lichttherapie kent verschillende medische toepassingen. UV-B licht wordt ingezet bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen. Wit of blauw licht zonder UV kan worden ingezet als behandeling voor de winterdip en de ernstigere winterdepressie. 

Lees meer »

Wordt TENS therapie vergoed?

Als je last hebt van chronische pijn, kan TENS-therapie je helpen om je klachten te verminderen. TENS staat voor Transcutane Elektrische Neurostimulatie en wordt uitgevoerd met behulp van een TENS-apparaat. Hiermee worden elektrische impulsen afgegeven aan je zenuwen die ervoor zorgen dat de pijn minder wordt. Maar wordt deze behandeling wel vergoed door de zorgverzekeraar? In deze blog lees je alles wat je moet weten over de vergoeding van TENS-apparaten en -therapie bij de vier grootste verzekeraars. CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis.

Lees meer »

Wordt hulp bij slaapproblemen vergoed?

Een slechte slaapkwaliteit kan je dagelijks leven flink beïnvloeden. Er zijn een hoop dingen die je zelf kunt doen om beter in slaap te vallen, door te slapen of om fitter wakker te worden. Je kunt bijvoorbeeld je slaaphygiëne verbeteren, maar ook kunnen technologische hulpmiddelen je helpen om beter te slapen. Lees daarover meer in de blog over slaaptechnologie. Maar wist je dat je voor slaapproblemen ook hulpmiddelen, apparatuur en slaapcoaching vergoed kan krijgen door je zorgverzekeraar? In dit artikel zet ik op een rij wat je vergoed krijgt bij slaapproblemen bij de vier grootste zorgverzekeraars van Nederland.

Lees meer »

Een pgb aanvragen, hoe werkt dat?

Het persoonsgebonden budget (pgb) is in 1995 in het leven geroepen. Het oorspronkelijke doel van het pgb was om de zorgvrager/budgethouder de mogelijkheid te geven zorg en ondersteuning zelf in de kopen (zelf te kunnen kiezen) en op die manier de zorg en ondersteuning zelf, op maat, te kunnen organiseren. Met andere woorden, het pgb moet mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben in staat stellen zelf de regie over hun eigen leven te houden.

Lees meer »