Wandelstok met LED-verlichting kopen? Bekijk deze modellen!

Gepubliceerd op 16 februari 2024 om 10:33

Wandelstokken kunnen een geweldig hulpmiddel zijn voor mensen die iets slechter ter been zijn. Je kunt gaan voor een simpele, praktische en veilige wandelstok, maar er is meer. Een hoop van deze wandelstokken hebben tegenwoordig handige snufjes die het lopen leuker, comfortabeler en vooral veiliger maken. Een wandelstok met LED-verlichting is uitermate geschikt om lopen in het donker veiliger te maken. In dit artikel lichten we drie wandelstokken met LED verlichting uit: de Safe Age wandelstok, de wandelstok van Care Control en eentje van Benson Care.

 

Waar let je op bij het kiezen voor een wandelstok?

Wandelstokken komen in alle soorten en maten. Ze kunnen uit één stuk zijn gemaakt (vaste wandelstok) of ze zijn inschuifbaar of inklapbaar. Ook qua materiaal is er volop keuze. Een wandelstok kan zijn gemaakt van onder andere hout, aluminium of kunststof/carbon. Tel daarbij de variëteit aan handgrepen (van kurk, kunststof of leer) bij op en u kunt zich voorstellen dat het kiezen van een wandelstok die bij u past een hele klus kan zijn. 

 

Een wandelstok moet vooral praktisch en veilig zijn en het is daarom ook goed om u te laten adviseren over wat bij uw situatie past. Wandelstokken die in kunnen vouwen, kunnen bijvoorbeeld onverwachts inschuiven als het vouwmechanisme is versleten, een rubberen dop onderaan de stok kan ook slijten waardoor de grip verslechterd. Hout is zwaar, aluminium is lichter en carbon is nóg lichter, maar ook een stuk duurder. Daarnaast moet een stok niet te lang, maar ook niet te kort zijn, anders neemt u een verkeerde houding aan. Een ideale lengte is die waarbij de hand en pols gemakkelijk op het handvat kunnen rusten.

 

Allemaal zaken om op te letten bij het aanschaffen van een wandelstok, maar er is meer. Een hoop wandelstokken hebben tegenwoordig handige snufjes die het lopen soms leuker, maar vaak een stuk veiliger maken. In sommige wandelstokken zit bijvoorbeeld een verborgen flesje waar 50 mL vloeistof (naar keuze) in kan worden meegenomen. Andere wandelstokken hebben weer een geïntegreerde stappenteller of een alarm. Ook bestaan er al wandelstokken waar een uitklapbaar stoeltje of een paraplu aan vast zit, multifunctioneel dus. De funtionaliteit die we in dit artikel echter willen bespreken is de LED-verlichting.

ReizenReizen

De voordelen van LED-licht op je wandelstok

Wandelstokken zijn een geweldig hulpmiddel voor wie extra steun nodig heeft bij het lopen. Maar wist u dat er nu wandelstokken zijn met LED-verlichting? Deze stokken bieden extra gemak en veiligheid voor gebruikers, vooral tijdens avondwandelingen of in slecht verlichte gebieden. Laten we eens kijken naar alle voordelen van het gebruik van een wandelstok met LED-verlichting:

 

 • Veiligheid voorop: Een van de grootste voordelen van het gebruik van een wandelstok met LED-licht is veiligheid. Of u nu navigeert in een onbekend gebied of gewoon een avondwandeling maakt, met een helder licht kunt u potentiële gevaren zoals kuilen, scheuren in het trottoir of zelfs dieren herkennen. U kunt het ook gebruiken om anderen te waarschuwen als dat nodig is. Door een betere zichtbaarheid kunnen deze wandelstokken het risico op struikelen of uitglijden buitenshuis verminderen
 • Gemak: Een ingebouwd LED licht in uw wandelstok biedt extra gemak, omdat u geen extra zaklamp hoeft mee te nemen wanneer je ’s avonds of ’s nachts een wandeling wilt maken. Bovendien zijn veel modellen voorzien van instelbare helderheidsinstellingen, zodat u kunt kiezen hoeveel licht geschikt is voor uw huidige omgeving - van weinig licht voor donkere gebieden tot volledige helderheid voor grote open ruimtes. Ook zijn veel modellen inklapbaar en worden ze geleverd met hun eigen draagtas, zodat u ze gemakkelijk kunt vervoeren en opbergen als u ze niet gebruikt.
 • Kosteneffectief: Wandelstokken met LED-verlichting zijn ook kosteneffectieve oplossingen omdat ze twee nuttige functies in één apparaat bieden - ondersteuning en verlichting. U hoeft beide zaken niet afzonderlijk aan te schaffen; in plaats daarvan kunt u geld besparen door te investeren in één hulpmiddel dat beide functies tegelijk vervult. Dit maakt ze bijzonder aantrekkelijk voor degenen die op zoek zijn naar manieren om geld te besparen en toch de functies te krijgen die ze het meest nodig hebben van hun wandelstok.

 

Om inspiratie op te doen lichten we hier een 3-tal voorbeelden van slimme wandelstokken met LED-verlichting waarvan er eentje zelfs een noodalarm heeft.

 

Safe Age wandelstok met LED verlichting

Ervaar veiligheid, comfort en flexibiliteit tijdens elke wandeling met de Safe Age Wandelstok. Dit innovatieve hulpmiddel combineert een lichtgewicht opvouwbaar design met geavanceerde functies zoals LED-verlichting en een 360º anti-slip viervoet. De zachte ergonomische handgreep biedt niet alleen comfort, maar ook uitstekende ondersteuning, terwijl de ingebouwde LED-lampjes zorgen voor een heldere verlichting, zelfs in het donker. Dankzij de anti-slip voet geniet je van optimale stabiliteit en veiligheid op elke ondergrond, wat je vertrouwen geeft om moeiteloos te bewegen, ongeacht de omstandigheden.

 

Specificaties:

 • Opvouwbaar design
 • Draaiende voet
 • 4 stabiliserende anti-slip doppen 
 • LED-verlichting (bereik tot 20 meter) 
 • Verstelbaar in hoogte 83-97 cm
 • Ergonomisch handvat met nylon polsband 
 • Geschikt voor zowel linkshandigen als rechtshandigen.
 • Maximale draaggewicht: 113 kg.

 

 

Care-Control – wandelstok met LED

De Care Control wandelstok met LED-verlichting is de perfecte combinatie van betrouwbaarheid en gemak. Met de ingebouwde LED kunt u uw pad verlichten en uw reis veiliger maken. Dankzij de verstelbare wandelstok kunt u deze aanpassen aan uw exacte lengte-eisen - hij is verstelbaar van 87,50 cm tot 100 cm, zodat iedereen de juiste pasvorm kan vinden.

 

De wandelstok kan ook gemakkelijk worden ingeklapt, zodat hij gemakkelijk kan worden opgeborgen of vervoerd; een meegeleverd koord houdt hem veilig opgeborgen. Een zeer stevige voet zorgt voor maximale sterkte, en is soepel draaibaar in alle richtingen om gemakkelijker te kunnen zitten en staan.

 

Ten slotte zorgt een comfortabel handvat met reliëfrubber voor een goede grip en voegt het met een klein motief een unieke design-touch toe. Met zijn indrukwekkende kenmerken is de Care Control wandelstok met LED-verlichting een onmisbaar item voor ouderen of mensen met mobiliteitsproblemen die graag veilig en comfortabel de weg op willen.

 

Specificaties:

 • Ingebouwde LED-verlichting
 • In hoogte verstelbaar 87,50 -100 cm.
 • Opvouwbaar design 
 • Solide en roteerbare voet
 • Het handvat is voorzien van reliëf in het rubber  
 • Gewicht (kg) : 0.5
 • Batterijen : 2x AA

 

 

Benson Care – Wandelstok met LED verlichting

Deze verstelbare wandelstok is de perfecte hulp voor mensen die veiliger over straat willen. En dat onder alle omstandigheden. Zo is de Benson Care vouwbare wandelstok voorzien van heldere LED verlichting die eenvoudig met de duim te bedienen is. Zo is de weg voor je verlicht en zie je altijd waar je loopt en wat er voor je gebeurt. Dat geeft een veilig gevoel en staat een mooie wandeling in de avond niet in de weg.

 

Naast de lichtfunctie is deze vouwbare wandelstok enorm stabiel. Dat is te danken aan de extra grote voet met maar liefst vier stabiliserende steunen. De opvouwbare wandelstok blijft zelf staan! Daarnaast is de voet draaibaar wat zorgt voor flexibiliteit en het verhoogt het gebruiksgemak. Hierdoor win je stabiliteit op alle terreinen zelfs op zand, stenen of in de sneeuw.

 

Ook is de hoogte verstelbaar zodat deze afgestemd kan worden op wat je zelf het prettigst vindt. Maar ook als je hem even niet nodig hebt is deze praktisch in opslag. Hij kan ingeklapt worden en daardoor verkleind worden tot slechts 30 cm lengte wanneer je hem wilt opbergen.

 

Specificaties:

 • Kleur: zwart
 • Materiaal: aluminium en kunststof
 • polsband
 • rubberen slipvaste en flexibele poten geschikt voor bijna voor elke ondergrond
 • 4 stabilisatiepunten
 • Maximale belasting: ca. 115 KG
 • Aantal LED's: 6 stuks
 • Afmetingen: in 5 stappen instelbare hoogte (85cm tot 97cm)
 • Ingeklapt slechts 30 cm lang
 • Inclusief 4x AG13 batterijen
 • CE goedgekeurd
 • Garantie: 2 maanden op productiefouten

 

 

Als u op zoek bent naar meer steun en veiligheid bij avondwandelingen of het navigeren door onbekend terrein, dan is investeren in een wandelstok met LED-verlichting zeker het overwegen waard. Niet alleen bieden ze superieure verlichting in vergelijking met traditionele zaklampen of lantaarns, maar ze bieden ook uitstekende ondersteuning terwijl ze gebruikers helpen 's nachts veilig en zichtbaar te blijven - en dat alles tegen een betaalbare prijs! Hopelijk helpt deze informatie u om de juiste keuze te maken!