Sta-op-stoel Kopen? Best geteste top 3 onder de 700 euro!

Gepubliceerd op 15 maart 2024 om 10:01

Sta-op stoelen zijn ideaal wanneer je wat minder mobiel wordt. Ze geven extra comfort en zorgen dat je gemakkelijk weer in de benen komt. Tegenwoordig worden er dan ook ontelbaar veel sta-op stoelen aangeboden en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Geen zorgen, wij zullen je helpen om de juiste stoel te kiezen.

 

Hoe kies je een goede sta-opstoel?

Een goede sta-op stoel moet natuurlijk fijn zitten en mooi staan in de woonkamer. Daarnaast moet de stoel voldoende ondersteuning geven, makkelijk te bedienen zijn en is het fijn als er voldoende opties op zitten. Belangrijk is ook om te bedenken of de stoel gemakkelijk af te nemen is, bijvoorbeeld bij incontinentie. Ten slotte speelt prijs natuurlijk een rol. Voor sta-op stoelen lopen de prijzen erg uiteen.

Heb je echt een medische stoel nodig, dan kunnen ze bij Medipoint een sta-op stoel helemaal aanpassen naar jouw lichaam, zodat deze optimale ondersteuning biedt. Een afspraak hiervoor kun je gemakkelijk hier inplannen: Alles over maatwerk sta-opstoelen | Medipoint

 

Top 3 best geteste sta-op stoelen onder de 700 euro

  Mocht je graag voor wat minder geld toch een goede sta-op stoel kopen, dan geven wij je onderaan dit artikel ook een top 3 van de best geteste sta-op stoelen onder de 700 euro. Scrol dus snel naar beneden als je hierin geïnteresseerd bent.

   

  Sta-op stoel Joy

  Deze stoel van Zorgmeubel is speciaal ontworpen voor professioneel gebruik in zorginstellingen en ziekenhuizen. De Joy sta-op toel is met zorg ontworpen met behulp van ergonomische maatstaven en biedt hiermee goede ondersteuning. De afstandsbediening is speciaal ontworpen voor senioren en heeft slechts 2 grote knoppen. Hierdoor is deze zelfs door dementerende ouderen gemakkelijk te gebruiken. De bekleding bestaat uit hygiënisch kunstleder met een vocht- en bacterie werende werking. De stoel is verkrijgbaar in taupe en antraciet. De stoel is belastbaar tot een gewicht van 100kg.

  Finlandic F-102

  Deze sta-op stoel is comfortabel en stijlvol voor een goede prijs. De Finlandic F-102 heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding in dit rijtje en de stoel biedt dan ook een uitstekende ondersteuning. De stoffen bekleding is duurzaam en heeft een vuil- en vlekafstotende coating. De stoel is geschikt voor mensen met een lichaamslengte tussen de 165 en 185cm en kan tot 120kg gebruikersgewicht dragen.

  Finlandic F-201

  De Finlandic F-201 is het goedkopere broertje of zusje van de F-102. Hoewel de stoel groter en logger is, blijkt het gewicht toch een stukje lager te liggen dan de 102. Ook is de stoel niet draaibaar. Verder belooft de 201 ook een hoge mate aan comfort te bieden. De stoffen bekleding is duurzaam, de coating stoot vuil en vlekken af en de stoel is geschikt voor mensen met een lichaamslengte tussen de 165 en 185cm. Deze stoel kan net als het duurdere model tot 120kg gebruikersgewicht dragen.

  Zoals je ziet valt er heel wat te kiezen op het gebied van staopstoelen. Je kunt voor advies altijd naar een thuiszorgwinkel, zeker als je de stoel nodig hebt vanwege medische klachten. Mocht je best nog prima mobiel zijn, maar gewoon een fijne, degelijke en praktische stoel willen waar je lekker in zit en gemakkelijker uit kunt opstaan. Dan zijn de betaalbare modellen in de lijst hierboven hartstikke prima!