Op zoek naar het beste EMS apparaat? Bekijk hier onze top 3!

Gepubliceerd op 5 april 2023 om 20:22
elektrospierstimulatie spierstimulatie emstherapie

Moet je revalideren na een ongeluk of een sportblessure? En moeten daarbij je spieren herstellen of versterken? Misschien dat een EMS-apparaat je hierbij kan helpen. In dit artikel vertellen we je er alles over en geven we een top 3 van de beste EMS-trainers op dit moment: de Fitness Compex Fit 3.0, de Beurer EM95 en de Medisana EMS Bodytrainer.

 

Top 3 EMS apparaten

Elektrostimulatie apparaten kun je voor veel verschillende lichaamsdelen gebruiken, zoals: armen, benen, bovenrug, onderrug, buik, handen, voeten, heupen, knieën, nek en schouders. Waar TENS apparaten pijnverlichting geven in deze regio’s, versterkt EMS technologie de spieren. Daarnaast stimuleren de elektrische impulsen de bloedsomloop, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en nieuwe voedingsstoffen beter kunnen worden aangeleverd. Zo bevorderen elektrostimulatie apparaten ook het spierherstel. Hier zetten we een drietal EMS-apparaten, ook wel EMS trainer genoemd, voor spieropbouw en spierherstel voor je op een rij.


Een van de meest bekende merken voor professioneel gebruik van zowel EMS als TENS apparaten is het merk Compex. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel waar we alle modellen van Compex voor je op een rij hebben gezet.  


Fitness Compex Fit 3.0

Bedoeld voor sporters die 3 keer in de week sporten en in vorm willen blijven. Bruikbaar voor alle spiergroepen. De Muscle Intelligence (MI) scan scant de spier en daardoor worden automatisch de parameters aangepast.

 

Fitness Compex Fit 3.0

 

Specificaties:

 • Muscle Intelligence: MI-scan
 • Internet conectie: nee
 • Programmacategorieën: Fitness, Herstel/massage, Pijnbestrijding, Revalidatie
 • 20 programma's
 • 4 kanalen
 • Power: 120 mA, 400 us, 150 Hz
 • Oplaadbare batterij
 • Scherm: matrix monochrome

 

Beurer EM95

High-end EMS-apparaat voor thuisgebruik van het merk Beurer. Het apparaat heeft 20 soorten workouts in 2 categorieën. Geen contactgel of vervangingselektroden nodig. In de Beurer “EMS Homestudio” app staan allerlei video’s en oefeningen. 

 

Beurer EM95

 

Specificaties:

 • Programmacategorieën: Fitness & Kracht en Relax & Wellbeing
 • 3,5-inch kleuren TFT-scherm
 • 38 programma's
 • 4 kanalen
 • Li-ionbatterij: 1170 mAh (4 uur bedrijfstijd) met USB-oplaadkabel
 • App met 20 workouts en Virtual Coach (Compatibel met iOS 9.0, AndroidTM 5.0, Bluetooth® 4.0

 

Medisana EMS Bodytrainer

De EMS Bodytrainer heeft een compleet trainingsprogramma dat bestaat uit: massage, acupunctuur, klopmassage en een combinatie van de verschillende massages. Hij heeftt 15 intensiteiten en hij schakelt na 23 minuten automatisch uit.  

 

Medisana EMS Bodytrainer

 

Specificaties:

 • 4 controllers
 • 1 pad voor de buikspieren en 2 pads voor de bovenarmen en -benen
 • 1 trainingsprogramma bestaande uit: massage, acupunctuur, klopmassage en een combinatieprogramma
 • 15 instelbare intensiteiten
 • Automatische uitschakeling na 23 min
 • Batterij (3V CR 2032)
 • PU lederen pads

 

Wat is EMS training?

EMS staat voor Elektro Spierstimulatie (Electro Musculair Stimulation). Het is een trainingsmethode waarbij de spieren worden gestimuleerd door lichte elektrische impulsen. Deze impulsen worden via de zenuwvezels naar de spieren gestuurd, waardoor ze samentrekken. Hierdoor worden de spieren getraind en sterker. Daarnaast kan EMS ook helpen bij het verminderen van spierkrampen en het bevorderen van spierherstel. Het gebruik van EMS in combinatie met krachttraining kan de spieren nog sterker maken, maar het kan ook effectief zijn als je het apart gebruikt. Door elektroden op specifieke spiergroepen te plaatsen, kun je de intensiteit van de stimulatie aanpassen aan jouw behoeften en doelen. Dit maakt EMS-training een buitengewoon effectieve en gerichte manier om je spieren te versterken en te trainen.

 

Een persoonlijk trainingsprogramma op maat

Dankzij de geavanceerde bedieningselementen en krachtige intensiteitsniveaus kunnen we de stimulatie richten op specifieke spiergroepen, waardoor je sneller en effectiever resultaten behaalt. Of je nu je buikspieren wilt versterken, je armspieren wilt ontwikkelen of je algehele spiertonus wilt verbeteren, EMS-training biedt de ondersteuning die je nodig hebt om jouw fitnessdoelen te bereiken.

 

EMS buikspieren trainen

De EMS-buikspiertrainer is speciaal ontworpen om je te helpen bij het bereiken van jouw fitnessdoelen en het geïsoleerd trainen en versterken van je buikspieren. Met verschillende intensiteitsinstellingen en elektroden die nauwkeurig op jouw spiergroepen worden geplaatst, kun je een programma op maat samenstellen dat perfect is afgestemd op jouw lichaam en trainingsbehoeften. Zo haal je het maximale uit elke sessie

 

Vetverbranding  met EMS Training

Naast het opbouwen van spierkracht, helpt EMS-training ook bij vetverbranding en gewichtsverlies. Door de intensiteit van de stimulatie te verhogen, wordt de vetverbranding gestimuleerd en de stofwisseling verhoogd, waardoor je sneller resultaten zult zien en voelen. Het resultaat is een strakker en slanker lichaam, met een verbeterde algehele fitheid en gezondheid.

 

Of je nu je spieren wilt versterken, vet wilt verbranden of gewoon je algehele fitheid wilt verbeteren, EMS-apparaten bieden de ondersteuning en begeleiding die je nodig hebt om jouw fitnessdoelen te bereiken. Ze zijn daardoor een krachtig en handig hulpmiddel voor sporters die hun prestaties op een veilige en efficiënte manier willen verbeteren. Ze gebruiken elektrische impulsen om de spieren te stimuleren, waardoor ze sterker worden en meer conditie krijgen, terwijl de kans op blessures afneemt. Ze kunnen zowel tijdens trainingen als wedstrijden worden gebruikt, waardoor ze een ideale keuze zijn voor elke sporter die zijn spel naar een hoger niveau wil tillen. Begin vandaag nog met jouw persoonlijke EMS-training en ervaar de kracht van elektrische spierstimulatie voor jezelf!