Op deze pagina lees je alle artikelen op ST&ZORGWIJS over meetapparatuur. Zo ontdek je hier onder meer welke bloeddrukmeters het beste zijn, lees je meer over hoe je op de juiste manier je lichaamstemperatuur meet en wat de beste smartwatches tot 200 euro zijn. 


Slimmer meten met deze slimme gezondheidsapparaten

Volgens de cijfers van het CBS maken Nederlanders en Denen het meest van alle Europeanen gebruik van slimme gezondheidsapparaten. Deze apparaten combineren de nieuwste technologie met gezondheidsmonitoring om ons te helpen onze gezondheid beter te begrijpen en verbeteren. Deze innovatieve apparaten kunnen ons helpen om onze bloeddruk te reguleren, ons gewicht in de gaten te houden en zelfs om stress te verminderen. In dit blogartikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over slimme gezondheidsapparaten.

Lees meer »

Zelf je bloeddrukmeten? Check de bloeddrukmeters van OMRON

Op de pagina over bloeddrukmeters lees je alles over (een gezonde) bloeddruk en hoe je deze kunt meten. Ook lees je daar dat er een aantal bloeddrukmeters worden aanbevolen door de Hartstichting (en cardiologen). Als je naar je huisarts of cardioloog gaat, bestaat er een grote kans dat deze een bloeddrukmeter van het merk OMRON zal aanbevelen. Deze zijn niet alleen hartstikke betrouwbaar, maar ook erg populair onder consumenten en zorgprofessionals. Hieronder zetten we de meest populaire modellen van Omron voor je op een rij. Het is goed om te weten dat OMRON een M-Lijn en een X-Lijn heeft. De M-Lijn is hartstikke goed, maar de X-Lijn heeft meer geavanceerde functies. 

Lees meer »

Eenvoudige stappentellers top 10!

Wandel je om fit te blijven? Wil je meer bewegen om je conditie te verbeteren? om fitter te worden? Dan is een simpele analoge stappenteller, zonder toeters en bellen, misschien iets voor jou. Het is niet alleen een leuke gadget om te hebben, maar het kan je ook daadwerkelijk motiveren om elke dag je stap- en beweegdoelen te halen. In dit artikel lees je meer over de 10 populairste en best beoordeelde eenvoudige stappentellers van het moment! Om het gemakkelijk de maken geven we je al het beste basismodel, de meest luxe versie en het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding:

Lees meer »

De beste smartwatches tot 200 euro

Ben je op zoek naar een sporthorloge dat niet duur is? Zoek dan niet verder. In deze blogpost delen we onze favorieten voor de beste smartwatches tot € 200,-. Met deze smartwatches houd je onder andere je trainingsprestaties, je gezondheid bij en je koppelt ze gemakkelijk aan je smartphone waardoor je meldingen van je telefoon snel op je horloge binnenkomen. Er is volop keuze, maar een van deze vijf horloges past vast en zeker bij jouw stijl en budget! 

Lees meer »

De beste activity trackers onder de 100 euro

Een activity tracker is een geweldig hulpmiddel voor diegene die zijn dagelijkse activiteiten en gezondheid inzichtelijk wil maken. Het helpt je om gezonder te leven en ziet er ook nog eens super strak uit. Een activity tracker kun je om je pols dragen als een horloge. Vaak meet het je hartslag, stappen, snelheid en duur van je work-outs, verbrande calorieën en je slaap. Sommige activity trackers hebben daarnaast ook andere opties. Maar welke activity tracker is nou goed voor jou? Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij een lijst samengesteld met de 8 beste en meest populaire activity trackers onder de 100 euro.

Lees meer »

De beste smartwatches met valdetectie

Een smartwatch is als het ware een soort smartphone voor om je pols. Je kunt er berichten mee lezen, bellen en je hebt toegang tot de apps die je normaalgesproken op je telefoon hebt. Er zijn echter ook smartwatches met valdetectie. Deze horloges sturen automatisch een berichtje naar hulpdiensten bij een val of je kunt zelf een seintje geven via de SOS-knop. In dit artikel lees je alles over de beste smartwatches die ook valdetectie bevatten volgens de Consumentenbond.

Lees meer »

De populairste slimme weegschalen - een overzicht!

Een slimme weegschaal of smart scale is eigenlijk een geavanceerde personenweegschaal. Het verschil tussen deze weegschalen en de normale digitale of analoge modellen is dat ze zich niet beperken tot alleen het meten van gewicht. Je kunt er tegenwoordig zo veel mee dat je je hele gezondheid helemaal in kaart kunt brengen en kunt monitoren met deze weegschalen. Op de pagina over slimme weegschalen lees je alles over deze multifunctionele apparaten. In dit artikel zoomen we in op de populairste modellen van het moment. We zetten alvast drie toppers voor je op een rij:

Lees meer »