Op deze pagina lees je alle artikelen op ST&ZORGWIJS over meetapparatuur. Zo ontdek je hier onder meer welke bloeddrukmeters het beste zijn, lees je meer over hoe je op de juiste manier je lichaamstemperatuur meet en wat de beste smartwatches tot 200 euro zijn. 


Alles over slimme ringen: deze smart rings kun je nu al kopen!

Wil je alles weten over de opkomende trend van slimme ringen? In dit uitgebreide artikel nemen we je mee door de wereld van slimme ringen, van de huidige marktspelers tot de voor- en nadelen, en zelfs tips over waar je op moet letten bij het kopen van jouw perfecte slimme ring. Dus lees snel verder en ontdek alles over de toekomst van draagbare technologie!

Lees meer »

SOA Anoniem Thuis Testen - Zo werkt dat!

Seksuele gezondheid is een cruciaal aspect van ons welzijn, en het laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) is een verstandige stap om jezelf en je partners te beschermen. In dit artikel lees je meer over de meest voorkomende SOA’s en hoe je deze anoniem vanuit je eigen huis kunt testen. Deze thuistests kun je bij verschillende testbedrijven kopen en ze bieden een discrete en makkelijke manier om jezelf en je eventuele partner(s) te testen en leveren daarmee een waardevolle bijdrage aan je seksuele gezondheid.

Lees meer »

Vanaf wanneer kun je een zwangerschapstest doen?

Het moment waarop je een zwangerschapstest kunt doen en hoe dat in zijn werk gaat is niet voor iedereen even duidelijk. In dit artikel lees je meer over de verschillende aspecten van zwangerschapstesten, waaronder wat ze zijn, hoe ze werken, wanneer je ze kunt uitvoeren, en welke betrouwbaar zijn.

Lees meer »

Op zoek naar een slimme weegschaal? Check dan deze 4 topmodellen!

Slimme personenweegschalen of smart scales zijn al lang niet meer beperkt tot alleen het meten van gewicht. Je kunt er tegenwoordig zo veel mee dat je je hele gezondheid helemaal in kaart kunt brengen en kunt monitoren met deze weegschalen. Op de pagina over slimme personenweegschalen lees je alles over deze multifunctionele apparaten. In dit artikel zoomen we in op de 4 populairste modellen van het moment: de Withings Body+, de Fitbit Aria Air, de Tanita RD-953 en de Garmin Index S2.

Lees meer »

De 3 beste smartwatches tot 500 euro

De wereld van smartwatches evolueert snel en het kan moeilijk zijn om bij te blijven met de nieuwste technologie. Als je op zoek bent naar de beste nieuwe smartwatch, dan heb je geluk. We hebben een lijst samengesteld met de drie beste smartwatches tot 500 euro. Van fitnesstracking tot meldingen, deze horloges bieden een geweldige manier om verbonden te blijven zonder een fortuin uit te geven. We bespreken hier de Apple Watch Series 8, de Garmin Venu 2 Plus en de Samsung Galaxy Watch6 Classic

Lees meer »

De beste smartwatches met valdetectie

Een smartwatch is als het ware een soort smartphone voor om je pols. Je kunt er berichten mee lezen, bellen en je hebt toegang tot de apps die je normaalgesproken op je telefoon hebt. Er zijn echter ook smartwatches met valdetectie. Deze horloges sturen automatisch een berichtje naar hulpdiensten bij een val of je kunt zelf een seintje geven via de SOS-knop. In dit artikel lees je alles over de beste smartwatches die ook valdetectie bevatten volgens de Consumentenbond. 

Lees meer »

Slimmer meten met deze slimme gezondheidsapparaten

Volgens de cijfers van het CBS maken Nederlanders en Denen het meest van alle Europeanen gebruik van slimme gezondheidsapparaten. Deze apparaten combineren de nieuwste technologie met gezondheidsmonitoring om ons te helpen onze gezondheid beter te begrijpen en verbeteren. Deze innovatieve apparaten kunnen ons helpen om onze bloeddruk te reguleren, ons gewicht in de gaten te houden en zelfs om stress te verminderen. In dit blogartikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over slimme gezondheidsapparaten.

Lees meer »

De beste betrouwbare bloeddrukmeters: aanbevolen door de Hartstichting

Op de website van de Hartstichting vind je een lijst met betrouwbare bloeddrukmeters die voldoen aan de criteria van STRIDE BP én in Nederland te koop zijn. STRIDE BP is een onafhankelijke organisatie die op basis van wetenschappelijk onderzoek bepaalt of een bloeddrukmeter betrouwbaar is. In de lijst staan overigens allemaal bovenarmmeters omdat een meting via de bovenarm betrouwbaarder is dan via de pols. Deze meting is minder gevoelig voor fouten. Meer over het meten van je bloeddruk lees je hier.    De 3 beste bloeddrukmeters: aanbevolen door de Hartstichting De bloeddrukmeters voor de bovenarm kun je bijna allemaal online bij bol (voorheen Bol.com) kopen, maar ook via de webshop van Coolblue zijn een aantal van deze meters te bestellen. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en alle bloeddrukmeters in de lijst één voor één gaat bekijken voordat je een keuze maakt, heb ik alvast 3 bloeddrukmeters voor je uitgelicht: de populairste, de best beoordeelde en de meest gewilde op basis van de scores op 'bol'.   

Lees meer »

De 3 beste analoge stappentellers van 2023

Wandel je om fit te blijven? Wil je meer bewegen om je conditie te verbeteren? om fitter te worden? Dan is een simpele analoge stappenteller, zonder toeters en bellen, misschien iets voor jou. Het is niet alleen een leuke gadget om te hebben, maar het kan je ook daadwerkelijk motiveren om elke dag je stap- en beweegdoelen te halen. In dit artikel lees je meer over 3 van de beste analoge stappentellers: de KIMO DIRECT, de OMRON Walking Style IV en de AndroitGoods 3D.

Lees meer »

De beste smartwatches tot 200 euro

Ben je op zoek naar een sporthorloge dat niet duur is? Zoek dan niet verder. In deze blogpost delen we onze favorieten voor de beste smartwatches tot € 200,-. Met deze smartwatches houd je onder andere je trainingsprestaties, je gezondheid bij en je koppelt ze gemakkelijk aan je smartphone waardoor je meldingen van je telefoon snel op je horloge binnenkomen. Er is volop keuze, maar een van deze vijf horloges past vast en zeker bij jouw stijl en budget! 

Lees meer »

De beste activity trackers onder de 100 euro

Een activity tracker is een geweldig hulpmiddel voor diegene die zijn dagelijkse activiteiten en gezondheid inzichtelijk wil maken. Het helpt je om gezonder te leven en ziet er ook nog eens super strak uit. Een activity tracker kun je om je pols dragen als een horloge. Vaak meet het je hartslag, stappen, snelheid en duur van je work-outs, verbrande calorieën en je slaap. Sommige activity trackers hebben daarnaast ook andere opties. Maar welke activity tracker is nou goed voor jou? Weet jij welke activity tracker je moet kopen? Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij een lijst samengesteld met de 3 beste activity trackers van 2022 onder de 100 euro.

Lees meer »