Wegwijs in de online wereld van medische hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie

Massageapparaten kunnen helpen om je spieren te ontspannen, te herstellen van blessures en je bloedcirculatie te bevorderen. Er zijn tegenwoordig al een hoop professionele apparaten op de markt die je gewoon in huis kunt halen. Elk type apparaat werkt weer op zijn eigen manier en heeft vaak een net ander doel. Buiten de 'gewone' vibrerende apparaten zijn er ook een aantal bijzondere massageapparaten waarmee je meer kunt dan alleen je spieren een beetje los maken: 

 

  • EMS en TENS apparaten  EMS wordt in het Nederlands ook wel elektrische spierstimulatie genoemd en TENS staat voor Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation. EMS apparaten geven via plakkers op de huid elektrische impulsen af aan de spieren waardoor deze zich aanspannen en weer ontspannen. Op deze manier kun je spierkracht opbouwen zonder de gewrichten te belasten. TENS-apparaten worden gebruikt om pijn tegen te gaan; pijnbestrijding. Met een TENS-apparaat worden, via plakkers op de huid, zwakke elektrische stroompjes aan de zenuwen afgegeven. Dit blokkeert de pijnprikkel die normaliter via het ruggenmerg naar de hersenen wordt gestuurd vanuit de plek waar je pijn hebt. Tegenwoordig bestaan er vele EMS (en TENS) apparaten waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Ook deze apparaten hebben vaak een massagestand
  • Massage pistolen / Massage guns: ook wel percussiemassageapparaat genoemd. Een massage gun heeft een handvat en een kop met verschillende bevestigingen die vibrerende of stotende bewegingen maken. De kop van de massage gun wordt op het gebied van de spier geplaatst dat gemasseerd moet worden en het apparaat geeft vervolgens snelle en krachtige stoten of trillingen af. Deze bewegingen helpen om de spieren los te maken, de bloedstroom te verbeteren en de spanning te verminderen.
  • Infrarood massageapparaat: deze modellen combineren de drukmassage van een gewoon massageapparaat met de effecten van infrarood lichttherapie. De infrarood massageapparaten helpen je spieren ontspannen en tegelijkertijd je bloedcirculatie op gang te brengen om zo sneller afvalstoffen af te voeren en zuurstof toe te voeren.

 

Zoals je ziet zijn er heel wat verschillende massageapparaten op de markt. Ben jij op zoek naar een infrarood massageapparaat of een massage gun? Meer lezen over hulpmiddelen, zelfzorg en zorgtechnologie? Op de hoogte blijven van de actualiteit, de nieuwste blogs en de beste aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Artikelen

 

De beste infrarood massage apparaten: onze top 5

Heb je last van spierpijn, vastzittende spieren of trillende spieren? Dan kan een infrarood massage apparaat je helpen! Dit zijn massage apparaten die werken met infrarood licht. Dit licht geeft warmte af die tot diep in je spieren komt. Hierdoor verlicht het de pijn in je spieren en is de massage extra ontspannend. De massage heeft door het gebruik van infrarood licht meer effect.

Lees meer »

Alles wat je moet weten over het massagepistool (massage gun)

Als je de laatste tijd op sociale media bent geweest of advertenties voor trainingsapparatuur hebt gezien, heb je misschien de nieuwste trend in lichamelijk herstel en ontspanning opgemerkt - het massagepistool, ook wel de massage gun genoemd. Maar wat is een massagepistool? Hoe gebruik je het veilig en effectief? En waar let je op wanneer je er een voor thuis wilt kopen? Lees hier alles over dit innovatieve hulpmiddel!

Lees meer »

Massageapparaten voor thuis: een beknopt overzicht

Als je last hebt van vastzittende spieren, spierpijn of een blessure na het sporten of lang in een belastende houding moet zitten of werken, dan is een massageapparaat voor jou misschien wel de perfecte oplossing. Er zijn een hoop verschillende massageapparaten op de mark, elk met een ander werkingsmechanisme, voor verschillende doeleinden. In dit artikel lees je meer over de 4 meest voorkomende massageapparaten voor thuisgebruik

Lees meer »